Kako vklopiti brezžično komunikacijo na strojni in programski opremi prenosnega računalnika

Brezžično omrežje je že dolgo običajna stvar za mnoge lastnike računalnikov in prenosnih računalnikov. Uporabite ga enostavno in udobno. Dostop do interneta lahko dobite v vsakem trenutku stanovanja ali pisarne, vendar kilometri žic ne bodo zmedeni pod nogami. Dostop do interneta ne dobite samo iz prenosnega računalnika, temveč tudi iz tabličnega računalnika ali pametnega telefona. Vendar pa večina uporabnikov ne ve, kako rešiti celo preproste probleme, povezane z usmerjevalnikom, in ne razume, kako vključiti brezžično komunikacijo na prenosnem računalniku. Ko je dostop do interneta izgubljen, vam ni treba takoj poklicati tehnične podpore ponudnika. Najprej morate razumeti, kaj je povzročilo zaustavitev interneta: računalnik ali ponudnik storitev.


Wi-Fi ne deluje: kriv je prenosnik ali usmerjevalnik?

Pred paniko in klicanjem mojstrov morate osebno zagotoviti, da težave ni mogoče odpraviti ročno, kot tudi razumeti, kaj je povzročilo napako - prenosnik ali usmerjevalnik. Prvi korak: ponovno zaženite usmerjevalnik. Izklopiti morate pripomoček, počakati dvajset sekund in ga znova priključiti na omrežje. Po tem se bo usmerjevalnik ponovno zagnal, morda pa bo tudi preostali internet obnovljen. Če to ne pomaga, nastavitve usmerjevalnika ne ponastavite takoj. Za začetek morate izvleči kabel iz naprave in ga neposredno priključiti na prenosni računalnik. Če imate dostop do omrežja - težava v usmerjevalniku,in nato poskusite ponastaviti nastavitve in umeriti pripomoček. In šele, ko vse zgoraj navedeno ne bo dalo rezultatov, se obrnite na ponudnika.


Obstaja pa še en razlog, da lahko internetna programska oprema za računalnik ali prenosni računalnik izgine.

Namestitev gonilnikov za brezžično komunikacijo

Da bi razumeli, kako vklopiti brezžično komunikacijo na prenosnem računalniku in takoj dostopati do interneta, morate narediti nekaj preprostih korakov. Če želite namestiti ali posodobiti gonilnik brezžičnega omrežja, morate poznati natančen model prenosnega računalnika ali računalnika. Namestite gonilnik lahko z zagonske diskete, ki je priložena računalniku, in prenesete iz interneta. Gonilnik lahko enostavno prenesete. Za začetek obiščite uradno spletno stran proizvajalca prenosnega računalnika. Nato morate najti voznika na spletnem mestu. Samo vnesite model naprave v iskalno vrstico in storitev bo prikazala vse razpoložljive materiale. Ime gonilnika za Wi-Fi običajno vsebuje naslednjo kombinacijo besed: brezžični omrežni vmesnik.
Po uspešnem prenosu morate namestiti gonilnik in ponovno zagnati prenosni računalnik ali računalnik. Če se po tem omrežje ni izterjalo, se obrnite na ponudnika.

Aktiviranje Wi-Fi sprejemnika

Nekateri uporabniki ne vedo, kaj storiti, če je brezžična komunikacija izklopljena. Kako vklopiti prenosni računalnik Wi-Fi v takih primerih je nejasno. Treba je omeniti, da vsi prenosni računalniki in računalniki samodejno poiščejo dostopno točko takoj po vklopu. Nekateri modeliopremljen s posebnim stikalom, ki nadzoruje vklop in izklop sprejemnika Wi-Fi. Pri drugih modelih je lahko za to odgovoren poseben program, namenjen določeni različici prenosnega računalnika.
Da bi se izognili težavam pri vklopu brezžične komunikacije na prenosnem računalniku, morate ugotoviti, kako je Wi-Fi v računalniku aktiviran: strojna ali programska oprema.

Brezžična komunikacija z omogočeno strojno opremo

Ampak kako vklopiti brezžično komunikacijo na prenosnem računalniku, HP, Lenovo ali Asus? Uporabniku bodo predstavljeni trije načini:
 • Uporaba drsnika.
 • Uporaba gumba.
 • Uporaba bližnjice na tipkovnici.
 • Wi-Fi drsnik se najpogosteje uporablja v starejših prenosnih računalnikih. Če želite vklopiti napravo, morate skrbno preučiti telo naprave in poiskati drsnik ter jo premakniti v aktivno stanje. Včasih se Wi-Fi adapter vklopi s pomočjo gumba. V takih primerih se tipkovnica nahaja blizu tipkovnice z anteno - znakom brezžičnega omrežja. Lastniki sodobnejših pripomočkov so lahko razumljivi, kako vklopiti brezžično komunikacijo na prenosnih računalnikih Acer, Asus in HP. Aktiviranje poteka s kombinacijo tipk Fn in F1-12. V nekaterih modelih, na primer, je MSI GT780 nad tipkovnico zaslon na dotik, ki omogoča, da omogočite ali onemogočite brezžično omrežje z enim dotikom.

  Kako omogočiti brezžično komunikacijo na prenosnem računalniku prek "Centra za upravljanje omrežja"

  Obstajajo primeri, ko je Wi-Fi sprejemnik izklopljen s programsko opremo in ga aktivira gumb ali povezavaključi niso možni. Kako v takšnih primerih vključiti brezžično komunikacijo na prenosnem računalniku (Lenovo, Asus ali Acer - ni tako pomembno)? Uporabnik mora desno klikniti na ikono »Omrežje« v opravilni vrstici. Nato na seznamu izberite "Center za upravljanje omrežja". V oknu pojdite na stran, kjer lahko spremenite nastavitve vmesnika. Na seznamu izberite brezžično omrežje in ga vključite.
  Povezava bo spremenila barvo od sive na barvo in čez nekaj časa bo vzpostavljena povezava z internetom.

  Omogočanje brezžične povezave prek upravitelja naprav

  Omrežno kartico lahko tudi programsko aktivirate prek upravitelja naprav. Običajno se takšne zaustavitve pojavljajo redko, predvsem - med zrušitvami v operacijskem sistemu. Za vklop adapterja Wi-Fi prek upravitelja naprav potrebujete:
 • Odprite zavihek Nadzorna plošča.
 • Izberite seznam "Oprema in zvok".
 • V skupini Naprave in tiskalniki kliknite Upravitelj naprav.
 • Razširite seznam omrežnih kartic.
 • Z desno miškino tipko kliknite besedo "Brezžično" in kliknite "Aktiviraj".
 • Na ta način lahko vklopite strojno ali programsko opremo za brezžično omrežje.

  Sorodne publikacije