Kako odprem opravilno vrstico? Kje je opravilna vrstica in kako jo odpreti s tipkovnico

Vsak uporabnik družine operacijskih sistemov Windows se nenehno srečuje s konceptom, kot je "opravilna vrstica" (v angleški različici opravilne vrstice). Odprite opravilno vrstico in uporabite lastne nastavitve po meri za vse elemente.

Kaj je opravilna vrstica in zakaj jo potrebuje?

Začnimo s sistemsko prednapetostjo. Veliko uporabnikov zanima, kje se nahaja opravilna vrstica. Odgovor na to vprašanje je dokaj preprost.
Ko se prenesejo vse glavne komponente sistema in se na zaslonu pojavi prostor "Desktop", se prikaže trak, pod katerim se nahaja gumb Start, ikone nekaterih aplikacij, ura, nadzor glasnosti, ikone za povezavo z lokalno omrežje ali internet, jezikovna ikona in razporeditev tipkovnice itd.

To je opravilna vrstica, ki je lahko različna v različnih različicah sistema (v operacijskem sistemu Windows XP je v razsutem stanju modra barva, v sedmi različici je razsuta in pregledna, v desetini je črna in ravna). Kljub razlikam v zasnovi so funkcije, ki so ji dodeljene, enake, kot tudi način dostopa do osnovnih nastavitev. Glavni namen plošče je prikazati elemente na njem kot programe ali datoteke za hiter dostop. Z gumbom Start je vse jasno (vsebuje glavni meni). Malo v desno je območje, kjer so ikone fiksne ali aktivnetrenutno so programi, tudi desno, tako imenovani sistemski pladenj in območje za sporočila.

Kako odpreti opravilno vrstico?

Zdaj nekaj besed o dostopu do nastavitev. Kako odpreti opravilno vrstico sistema Windows 7 ali katero koli drugo spremembo?
Standardna metoda je desni klik na prostem območju plošče, meni pa vam omogoča, da izberete hitri zagon določenih funkcij ali prilagodite sam panel za svoje potrebe. Problem, kako odpreti opravilno vrstico na tipkovnici z uvedbo določenega ukaza, ni rešen. Če želite preklopiti med aktivnimi programi, katerih ikone so prikazane na plošči, lahko uporabite prehod z uporabo Alt + Tab in izberete in se premaknete med programi, ki so določeni v orodni vrstici - Win T. Odpiranje opravilne vrstice je nekoliko razumljivo. Kar zadeva nastavitve v meniju z desnim klikom za začetek, je pomembno paziti na najpreprostejše nastavitve. Tu je prednostna naloga, da popravimo ploščo, v primeru aktivacije, ki doda dodatne elemente, ne bo delovala, in samodejno skrivanje.
Mimogrede, problem dejstva, da je opravilna vrstica iz neznanega razloga izginila, je v večini primerov rešena natančno z deaktiviranjem tega parametra. Gremo naprej. Zdaj pa nekaj besed o tem, kako odpreti opravilno vrstico v računalniku za namestitev z drugo preprosto metodo. Kot primer vzemimo deseto spremembo sistema Windows. V meniju, ki ga prikličete z desnim klikom na prosti prostor plošče, morate izbrati prehodno vrsticodo odseka parametrov (to lahko naredimo z istim odsekom, ki se kliče prek menija "Start").


Tukaj je več nastavitev. Poleg videza možnosti in določenih dejanj lahko konfigurirate prikaz ikon, ki bodo prikazane v sistemski vrstici in v območju za obvestila. Veliko uporabnikov se na primer pritožuje, da včasih nadzor glasnosti izgine. Omogočite jo lahko, da ne boste sodelovali pri urejanju pravilnikov skupine in registra. In to je najpreprostejša stvar. Na splošno je privlačnost do teh parametrov zelo prilagodljivo orodje.

Dodajanje in odstranjevanje komponent

Kje je opravilna vrstica za sisteme Windows, malo obdelana. Nič manj pomembno pa je vprašanje popravljanja, dodajanja ali odstranjevanja ikon programov ali drugih komponent. Brisanje je iz menija z desno tipko miške na ikoni zelo preprosto, vendar lahko dodate ikone na več načinov.
V najenostavnejši različici se uporablja meni Start, kjer je izbrana želena aplikacija, nato pa se kontekstni meni z desnim klikom uporabi za popravilo niza v ustrezni plošči. Podobne akcije se izvedejo s klikom na trenutno aktivno aplikacijo. To lahko storite na klasičen način, najprej v Raziskovalcu, tako da ustvarite bližnjico do datoteke ali programa (meni se uporablja za pošiljanje na namizje), nato pa jo povlečete na ploščo. V tem primeru se najprej prepričajte, da je možnost fiksiranja plošče deaktivirana.

Menjava krajalokacija plošče

Toda to ni vse. Na podlagi vaših lastnih preudarkov lahko opravilno vrstico premaknete na katero koli drugo področje. Mnogim uporabnikom je to všeč, ko je na vrhu zaslona. Za spremembo lokacije preprosto pritisnite levi gumb miške na plošči in jo povlecite do konca. Če se ustavite prej, se bo plošča prikazala na tem mestu.
Podobne nastavitve se lahko uporabijo v parametrih same plošče, le kot postavitev so na voljo štiri možnosti: spodaj, zgoraj, desno in levo. Ko spremenite lokacijo, se boste morali še enkrat spomniti, kako odpreti opravilno vrstico, da izberete način fiksiranja (zlasti je to potrebno za primere, ko je ta postavka v naključnem območju zaslona in ne v standardnih položajih). Toda za zvestobo je bolje uporabiti to možnost za vse priložnosti.


Opravilna vrstica je izginila - kaj storiti?

Nazadnje, nekaj besed o izginotju komisije. Kot smo že omenili, se ta situacija reši z deaktiviranjem skritega parametra. Če plošča ni na zaslonu, morate samodejno premakniti kazalec na dno "pop up" plošče. Nato izberete želeno nastavitev. Včasih se zgodi, da uporabnik po pomoti skrije ta element. Še enkrat morate uporabiti kurzor tako, da ga premaknete na dno zaslona, ​​dokler ne spremeni pogleda na navpično tveganje z dvema puščicama (gor /dol). Spodaj naj bo tanek trak plošče. S klikom na levi gumb miškesamo povlecite ploščo navzgor, da se vrnete na standardno velikost ali celo za montažo razširjene. Vpliv virusov lahko povzroči tudi takšne situacije, vendar se ne upoštevajo iz očitnih razlogov. V nekaterih primerih, ko je izginotje plošče povezano s kratkotrajnimi napakami programske opreme, lahko uporabite preprosto ponovno zagon ali začnete skozi F8, nato pa izberete prenos zadnje razpoložljive konfiguracije.

Zaključek

Pravzaprav je glavno vprašanje o tem, kako odpreti opravilno vrstico, ki je zelo preprosto rešeno. Če govorimo o nastavitvah in parametrih tega elementa, je bolje, da jih poskusimo sami spremeniti in ugotoviti, kakšen učinek ima. Vendar pa med vsemi, ki je na voljo, morate pogosto paziti na 3-4 glavne parametre same plošče, pa tudi na sistemske vrstice in nastavitve območja za obvestila. Kar zadeva prednosti dejanj, ki jih naredimo z miško in tipkovnico, je uporaba manipulatorja seveda enostavnejša. Toda lastniki prenosnih računalnikov lahko uporabljajo tipke na sledilni ploščici pod tipkovnico ali kombinacijo tipk.

Sorodne publikacije