Kako napisati naslove oznak? Podrobna navodila

Veliko ljudi se zanima za pravilno pisanje oznak. Grafiti, slike, zvok, video - vse to je označeno za preprosto iskanje po temah. Ali je prav, da razumete pomen te besede in res potrebujete oznako samo kot kazalec pri iskanju informacij?

Kaj so oznake

Beseda "oznaka" se nanaša na kategorijo homonimov - besede, ki so napisane in izražene enako, vendar imajo nekoliko drugačne vrednosti. Jezik njegovega izvora je angleščina, iz katere je oznaka prevedena kot "bližnjica, oznaka", glagol, ki je označen, pa je britanski znan v smislu "tag, mark". Na podlagi tega vam oznake omogočajo, da označite, kaj označite. Zlasti oznake so zelo priljubljene na področju informacijske tehnologije, spletnega oblikovanja, digitalnega poslovanja. Danes bomo govorili o tem, kako napisati oznake za internet, in sicer za socialna omrežja in ustvarjanje spletnih mest.

Uporaba oznak v socialnih omrežjih

Skoraj vsak predstavnik sodobne mladine pozna besedo "hashtag" - oznako, ki označuje predmet objavljene fotografije, videa ali besedila v družbenem omrežju. Posebne značilnosti hashtaga:


 • Začne se s simbolom "lattice" (Shift + 3 v angleški razporeditvi tipkovnice).
 • Če je sestavljeno iz dveh ali več besed, se te besede ne smejo prekinjati. Običajno med njima nista presledki (na primer: #excuts) ali pa se v tistih krajih, kjer bi morali biti, vstavijo ločila ali simbol "spodnja podčrtaj"presledki (na primer: # bo izklopljeno)
 • Če kliknete na aktivno oznako, bo iskanje sprožilo druge vnose z isto oznako. Zato se hashtagovi pogosto uporabljajo za poenostavitev iskanja po izdajatelju ali temi objave.
 • Uporaba oznak pri postavljanju videoposnetkov na Youtube

  Za gostovanje video posnetkov "Youtube" je prisotnost oznak izjemno pomembna. Dejstvo je, da ta storitev videoblogerjem omogoča, da svoje kanale promovirajo popolnoma brezplačno, če so izpolnjeni naslednji pogoji:


 • Uporabnik ne krši pravil Uutub in pravil trenutne zakonodaje.
 • Videoposnetki na uporabnikovem kanalu so resnično zanimivi in ​​podobno gledalcem, kar dokazujejo številni pogledi, komentarji, pozitivne ocene in število naročnikov.
 • Kanal se izvede pravilno: obstaja pokrov, vse potrebne informacije se zapolnijo. To vam omogoča, da razumete, da je blogger konfiguriran resno.
 • Videoposnetek je nameščen pravilno: naslov izhodne datoteke ustreza imenu prihodnjega videa, naslov je zanimiv, pa tudi določene oznake.
 • Oznake se zapolnijo po prenosu videa na posebno polje. YouTubu omogočajo, da po vsebini najde videoposnetke. Sistem analizira oznake in ime videoposnetka, nato pa ga izda iskalnemu nizu.

  Kako napisati oznake v "Yandex.Dzen"

  "Yandex.Dzen" - platforma, ki omogoča mladim avtorjem, da ustvarijo svoj blog in najdejo bralce brez finančnih naložb in oglaševanja. Da pa bi bralec našel zanimiv članek, je potrebno, da jo Yandex pokaže osebi. Iskalnik določivsebino članka po naslovu in oznakah, skoraj tako kot pri videoposnetkih, ki jih je posnel Yutub.

  Kako pravilno napisati oznake v "Zen"

  Določiti temo članka. Izberite ključne besede - naj bodo oznake. Ne poskušajte v polje oznake vstaviti čim več priljubljenih besed, če niso pomembne za vaš članek. Iskalnik ima še vedno dobro zasnovan algoritem, s katerim določi, kaj je članek. O tem, kako napisati oznako z imeni, na primer, imena podjetij, organizacij, blogov, zelo malo materialov. Glavno pravilo je, da jih ne uporabljajo pogosto, ker jih je mogoče potisniti proč. V praksi ni težko razumeti, kako pravilno napisati naslove z imeni.

  Uporaba oznak v HTML-ju

  Pri izdelavi spletnih mest je veliko bolj zapleteno uporabljati oznake v spletnem oblikovanju. Struktura strani je napisana z uporabo HTML - v prevodu v rusko to kratico pomeni "hipertekstni označevalni jezik". Ni tako težko razumeti, kako pisati oznake v HTML-ju, da bi preučevali njihovo težjo nalogo. Vsaka oznaka je odgovorna za vse v strukturi spletnega mesta.

  Kako napisati oznake v HTML-u

  Vsaka oznaka je v oklepaju, sicer se ne šteje za oznako HTML in bo zato videti kot golo besedilo. Kako pravilno:

  , [b]. Kako napačno: naslov, b. Vsaka oznaka ima določen učinek. V HTML je vse napisano natančno s pomočjo oznak, naj bo to pisava besedila ali slikovni vložek. Obstajajo seznanjene oznake, toda obstajajo lihi. Fantje poudarjajo, da se učinek določene znamke nanaša le na del dokumenta, ki je med njimseznanjene oznake. Oznaka, ki kaže na konec fragmenta, je napisana z napako. Na primer, če želite poudariti besedilo v krepkem tisku: [b] označeno besedilo [/b]. Če želite vstaviti tabelo: tukaj je tabela s stolpci, celicami in besedilom v njih.
  Nevarne oznake so večinoma povezane z vstavljanjem elementa, zato ni treba navesti, kateri del dokumenta razširja njihovo dejanje. Takšni uporabniki vključujejo odstavek, vstavljanje slike /videa /zvoka, vstavljanje znakov na označen seznam in tako naprej. Če želite na primer vstaviti sliko, se uporabi naslednja oznaka:

  Zakaj potrebujemo metaoznake

  Pogosto pride oseba na spletno mesto prek iskalnikov. Na primer, iskal je "kako vstaviti hiperpovezavo v HTML" in se dotaknil strani, kjer piše. Informacija ni bila všeč ali pa je nejasna ali premalo - zaprla stran in odšla na naslednjo. Ponavadi bo uporabnik pregledoval povezave, ki zasedajo prva mesta v iskalniku. Iz tega razloga je koristno, da imajo lastniki spletnih mest na svojem spletnem mestu. Na položaj spletnega mesta v iskalniku vplivajo številni dejavniki, med katerimi so registrirane pravilne metaoznake. Naloge metaoznak - pojasnite, katere informacije vsebujejo spletno stran ali spletno stran.

  Meta oznake za otptimizacijo

  Za optimizacijo strani za iskalnike potrebujete oznake

  :


 • Besedilo

  - oznaka para. Določa kajinformacije so na voljo na spletni strani. V

  lahko ponovite tisto, kar je zapisano v glavi H1 in podnapisih, in morda malo drugače. Podatki v diplomski nalogi

  niso vidni na strani, samo v kodi in na zavihku spletnega mesta.
 • - Podrobnejši opis informacij, ki jih vsebujejo. Približno 150-200 znakov (nekaj stavkov). Uporabnik ne vidi, kaj je v tej oznaki, te informacije so potrebne za indeksiranje s strani iskalnikov.
 • - njegova naloga je podobna nalogi prejšnje oznake, razlika pa je v tem, da na primer podaja določen element, pojasnjuje, kaj je slika. Uporabnik lahko ta opis vidi le, ko miškin kazalec premaknete nad sliko in potem ne vedno.
 • Kako napisati metaoznake

  Izberite seznam ključnih besed za vaše spletno mesto ali spletno stran. To je mogoče storiti z avtomatizirano programsko opremo ali s kontaktiranjem strokovnjaka za SEO. Slednje bodo učinkovitejše, ko strokovnjak analizira vaše spletno mesto, spletna mesta konkurentov, preveri ustreznost iskanj in program preprosto izda najpogosteje uporabljene besede ali besedne zveze na določeno temo. Možno je, da strokovnjak uporablja takšne programe, potem pa vključuje lastno glavo in svoje izkušnje, da oceni rezultat.
  Na izhodu morate dobiti semantično jedro - izbor ključnih besed in besednih zvez. Izberite eno ali tri glavne ključe v tej zbirki. Vse metaoznake zahtevajo vsaj eno ali dve ključni besedi. Na primer, če je spletno mesto namenjeno usposabljanju psov, potem je to stavek"treniranje psov" mora biti vsaj v

  in. Poskusite, da ne vključite vseh ključnih besed v en stavek. Iskalniki filtrirajo spletna mesta za tako imenovano "prekomerno pošto" - pretirano pogosta uporaba ključnih besed in besednih zvez. Če je besedilo na spletni strani v ruščini, ali na mestu na splošno, rusko govoreči, opis v meta oznake je treba tudi v ruskem jeziku, tako da iskalniki pravilno indeks strani. Enako pravilo velja za vse druge jezike. Opomba: če uporabnik išče informacije v angleščini in njegova iskalna poizvedba vsebuje samo angleške besede in besedne zveze, sistem ne objavi spletnih mest v ruskem ali kitajskem jeziku.

  Sorodne publikacije