Hsupa - Kaj je Hsdpa in Hsupa Communications Technology

HSUPA - Kaj je to? To je protokol 3G mobilne telefonije v družini HSPA. Tehnologija je postala drugi pomemben korak v razvoju UMTS. Identificiran je in standardiziran v 3GPP 3PP za izboljšane hitrosti prenosa podatkov do 576 Mbps, širjenje pasovne širine in zmanjšanje zakasnitve. Skupaj z dodatnimi izboljšavami ustvarja priložnosti za številne nove aplikacije, vključno z VoIP, nalaganjem slik in veliko e-pošto.


HSUPA - Kaj je to? Opis tehnologije

Izboljšana možnost Uplink doda nov transportni kanal v WCDMA, imenovan Enhanced Dedicated Channel (E-DCH). Prav tako ima več izboljšanih karakteristik prenosnega časa, ki omogočajo hitrejše prilagajanje kanalov, razporejanje in hiter hibridni samodejni priklic (HARQ), zaradi česar so ponovni prenosi učinkovitejši.
Po analogiji s tehnologijo HSDPA ta tehnologija uporablja planer paketov. Orodje deluje na podlagi sprejemanja zahtev, kjer UE zahteva dovoljenje za pošiljanje, in orodje za načrtovanje odobri zahtevo. Zahteva za prenos vključuje informacije o stanju medpomnilnika, čakalnih vrstah v UE in njegovi razpoložljivi rezervi moči. Vendar pa v nasprotju s HSDPA, skladbe za povezavo niso povezane pravokotno.

HSDPA in HSUPA: razlike

Kaj predstavljajo te tehnologije? HSDPA in HSUPA - kaj je to? To je kombinacija dveh mobilnih protokolov, hitre povezave navzdol (HSDPA) in hitrega dostopa do povezave (HSUPA), kirazširja in izboljšuje zmogljivost obstoječih mobilnih omrežij 3G z uporabo protokolov WCDMA. Še en napredni standard 3GPP, Evolved High Speed ​​Packet Access (znan tudi kot HSPA +), je bil izdan konec leta 2008 z nadaljnjo uvedbo na svetu od leta 2010. Novi standard omogoča doseganje hitrosti prenosa do 337 Mb /s v downlink in 34 Mb /s na naraščajoči poti komunikacije. Vendar se te hitrosti v praksi redko dosežejo.Nadaljnji razvoj tehnologije

Prve specifikacije HSPA so podprle povečanje največje hitrosti prenosa podatkov do 14 Mb /s v navzdolnji povezavi in ​​576 Mbps v povezavi. Prav tako je zmanjšala zakasnitev in zagotovila petkratno pasovno širino sistema navzdolne povezave in dvakratno pasovno širino sistema, ki narašča, v primerjavi s prvotnim protokolom WCDMA. HSUPA - Kaj je to v sodobnem smislu komunikacijske tehnologije? Sčasoma je to tehnologijo nadomestila nova, ki je še povečala hitrost prenosa. LTE omogoča do 300 Mb /s za downlink in do 75 Mbps za uplink. Njegov razvoj - LTE Advanced - podpira maksimalno hitrost več kot 1 Gbit /s.

Sorodne publikacije