Skuter "Honda Dio 27": fotografije in ocene

Japonski skuter Honda Dio 27 je pridobil široko popularnost po vsem svetu, tudi v Rusiji. Prednik obravnavane modifikacije je bil izdan konec osemdesetih let prejšnjega stoletja. Eleganten dizajn in odlične vozne lastnosti so glavni razlogi za priljubljenost tega mopeda. Hkrati pa upravljanje strojev ne zahteva pravic voznika, saj obseg pogonske enote ne presega petdeset "kock". Že več kot dve desetletji in pol skuter je bil nenehno izpopolnjen, opremljen z novimi lahkimi elementi, izboljšanim vzmetenjem in posodobljenimi zavorami.


Zgodovina ustvarjanja

Honda Dio 27 Moped je nastal na podlagi predhodnika osemnajste serije in je postal osnova za več zaporednih generacij v svojem razredu. V serijski proizvodnji se je modifikacija začela leta 1992, pred tem pa so japonski oblikovalci izdelovali skuterje pod indeksom 18/25. Pred razvijalci je bila naloga: ustvariti dvokolesni motorni promet, na katerem je priročno in ekonomično premikati se po mestu. Vendar pa je izdani model zelo primeren za vožnjo po cestah in na dolge razdalje. Kupce navdušuje nenavaden dizajn in značilnosti mopeda. Proizvajalec je v povezavi z velikim napetostjo povečal serijsko proizvodnjo. Poleg tega so narejene spremembe, namenjene zahodni Evropi in Aziji.


Značilnosti proizvodnje

Skuter Honda Dio 27 je zahtevalsprva so bile težave z izvozom, saj je japonski trg potreboval tudi ekonomičen, praktičen in udoben prevoz na dva kolesa. Po izgradnji dela proizvodnih zmogljivosti v Tajvanu se je proizvodnja avtomobilov znatno povečala in so prenehali biti redki.
Oblikovalci so eksperimentirali z vrsto zavornega sistema in nato izbrali bolj sodobno vozlišče. Izdal je nekaj mopedov omejene serije, ki so se razlikovali po popolnoma drugačni armaturni plošči in živahni nenavadni barvi ohišja.
Obravnavano vozilo je izdelano na podlagi zastarele različice "AF 18". Elektrarna je ostala enaka, vendar je bila izvedena restilizacija zavor, vzmetenja, krmiljenja in zunanjega oblikovanja. Glavna razlika med dvajset sedmo serijo skuterjev od predhodnika je bila povečana dimenzija. Poleg tega se je pojavila podmornica, instrumentna plošča se je spremenila, ki je bila opremljena z dodatnimi indikatorji in dodala novo obliko. Honda Dio AF 27 ima nekaj večjih sprememb, in sicer:
 • Model SR je opremljen s sprednjim diskom, zavorami zadnjega koluta in prisilnim motorjem z večjo močjo, vendar brez spreminjanja delovne prostornine.
 • Serija ZX je športna, ima spredaj nameščeno zadnjo zavorno ploščo, zadnji spojler, globoko zasidrano zavorno svetilko in nov dušilec.
 • XR Baja - ima izražene znake lahkih motornih koles "Enduro", ima v lasti posodobljeno optiko, zaščito rok pred vetrom inkrmilni drog motornega kolesa.
 • "Honda Dio 27": značilnosti

  Osnovni parametri tehničnega načrta, ki jih ima moped:
 • dolžina /širina /višina - 167/063/099 metrov;
 • zmogljivost rezervoarja za gorivo - pet litrov;
 • Mejna hitrost - šestdeset kilometrov na uro;
 • nosilnost - 150 kg;
 • povprečna poraba goriva - 185 litrov na sto kilometrov;
 • elektrarna - dvotaktni motor tipa AF-34E z zmogljivostjo 499 kubičnih metrov. cm, s sedmimi konjskimi močmi;
 • hlajenje motorja - atmosferski;
 • prenosna enota - tristopenjski variator s krmilnim stikalom.
 • Opozoriti je treba, da je motorni skuter različno zanesljiv, ne zahteva posebnega vzdrževanja. Za stabilno in dolgoročno delovanje naprave je potrebno uporabiti priporočeno gorivo in olje, ki zagotavlja njihovo mešanje v pravilnih razmerjih.

  Pogonski elementi

  Japonski skuter Honda Dio 27 je opremljen z gladkim preklapljanjem hitrosti, začne se premikati brez kretenj, dinamično pridobiva zagon in ima nežno absorpcijo udarcev. Brez kakršnih koli težav srečo ne le voznika, ampak tudi potnika. Zahvaljujoč takšnim značilnostim se obseg uporabe mopeda znatno razširi - od potovanja do trgovine do uporabe cvetja ali izdelkov hitre prehrane.


  Parametri šasije:
 • enota sprednjega vzmetenja - teleskopska vilica in stranska loputa z vzvodom;
 • Podoben hrbtni blok - tip tečaja s tečajem zvzmetni amortizer;
 • zavore (spredaj /zadaj) - disk z čelado /vozliščem bobna;
 • kolesa - 300/10 palcev.
 • Zanimivosti

  Razvijalci se tu niso ustavili. Sledil je model z električnim motorjem, opremljenim z alkalnimi akumulatorskimi baterijami. Nahajali so se v predelu, kjer je bil prej uporabljen rezervoar za gorivo. Polnjenje AB je narejeno iz standardnega omrežja. Skuter je bil izdelan za domačo porabo in ni bil dobavljen za izvoz. Od sredine devetdesetih let prejšnjega stoletja je bil Honda Dio 27 opremljen s posebnim sistemom proti kraji. Gre za posebno streho, ki skrije ključavnico za vžig. Taka odločitev je omogočila zmanjšanje odstotka ugrabitev, saj je razkritje zaščite brez posebnih orodij zelo problematično. Za odklepanje zavese morate vnesti digitalno kodo, ki je znana lastniku. Vendar pa so bili tudi incidenti, če je bila koda pozabljena, se je morala obrniti na posebno službo in prekiniti celoten sistem.

  Kaj pravijo potrošniki

  Uporabniki obravnavanega mopeda imajo odlične vozne lastnosti, mehko vzmetenje, skupaj s trdnim informativnim okvirom, ki vam omogoča, da se prosto gibljete po cestah. Tudi potrošniki pozitivnim momentom pripisujejo naslednje:
 • enostavnost upravljanja, informativno preglednico;
 • trpežna in nezahtevna pogonska enota;
 • lepo oblikovanje;
 • dobra nosilnost skupaj z dostojno hitrostjo;
 • ​​
 • visokokakovostna plastika, ki v preteklih letih ni temna in nespremeni obliko tudi pri sklepih.
 • Med slabostmi lastniki omenjajo muhasto vilico spredaj, ki jo pogosto potrebuje popravilo, zlasti po dolgi vožnji po domačih cestah. Nekateri uporabniki se pritožujejo nad visokimi stroški potrošnega materiala, ker se ne zlomijo tako pogosto. Nakup rezervnih delov je precej realen po naročilu ali od uradnih trgovcev, vendar bo moral biti potrpežljiv s čakanjem na dostavo. Očitno je to glavna pomanjkljivost tega moped, če ne upoštevajo želje nekaterih kategorij lastnikov, ki raje visoke hitrosti. Treba je opozoriti, da je bil skuter razvit kot agregat za mestni promet in je malo verjetno, da bi bil primeren za tek na smučeh.

  Na koncu pregleda

  je japonski moped Honda Dio 27, katerega tuning se nanaša predvsem na zunanjo zasnovo, dokaj uspešna enota z dvema kolesoma, ki jo odlikujejo visoke značilnosti in trajnost elementov. Nekateri obrtniki mu poskušajo dati še več dinamičnosti z odstranitvijo omejevalnika hitrosti. Takšna odločitev je zgolj za amatere. Glavna stvar - da se spomnimo, da je uporaba ustreznih maziv in pravočasno preprečevanje - je ključ do samozavestni in dolgotrajno delo vaše najljubše dvokolesne prijatelj.

  Sorodne publikacije