Honda Torneo: značilnosti, funkcije, pregledi

Honda Accord je dobro znan na svetovnem trgu. Na njeni podlagi so bili razviti modeli izključno za domači trg. Potem se šteje eden od njih - "Honda Torneo": značilnosti, funkcije, pregledi.

Značilnosti

Ta avto predstavlja srednja limuzina segmenta D. Izdelana je na podlagi Accord šeste generacije z majhnimi zunanjimi spremembami in je njegova športna različica. Pomen razvoja takšnega modela je posledica uporabe Honda-jevega prvotnega tržnega pristopa od leta 1982. Sestavljal ga je v tem, da je proizvajalec v vsaki od treh trgovskih mrež ponujal avtomobile različnega razreda in destinacije. Prvi od teh avtomobilov je bil Vigor, ki se je pojavil leta 1982. Accord se je prodal v centrih Honda Clio, obravnaval se je kot luksuzni avtomobil, saj so bili ponujeni sedeži Legend in Inspire poslovnega razreda. Torneo je bil dobavljen vozilom Honda Verno in Honda Primo, kjer sta bila predhodno predstavljena njegova predhodnica, Rafaga in Ascot.

Zahvaljujoč športnemu značaju, ki je značilen za večino avtomobilskih proizvajalcev teh let, vključno z Accord in posledično tudi Honda Torneo, je njegova nastavitev zelo pogosta.

Zgodovina

Torneo je bil uveden leta 1997. Nasledil je Ascot in Rafago (podobne različice pete generacije skladov). Leta 2000 je bil avto restiling. Leta 2002 se je iz modela izločila sedma generacija Accord Torneo.

Body

Honda Torneo, za razliko od razpoložljivih limuzin, coupe in karavanov Accord, je predstavljen izključno v karoseriji. Zunaj rešetke hladilnika se razlikujesvetilke, odbijači, posebna paleta. Med svojimi spremembami je poseben obivis prejel tudi Euro R. Prav tako ni bil na voljo za druge variante barvnih možnosti.
Dimenzije Tornea ustrezajo dimenzijam šestega soglasja: dolžina je 4635 m, širina - 1695 m, višina - 142 m. Medosna razdalja je 2665 m, proga 148 m za obe osi. V primerjavi s prejšnjimi generacijami je bil avto zmanjšan, zaradi česar je postal kompaktni segment japonske davčne klasifikacije, razen za R evro (Euro Rx od leta 2002), zaradi česar je postal širši s srednjim razredom.

Motor

Avtomobil "Honda Tornio" je dobil isto različico, kot Accord, in zato tudi iste motorje. Vsi imajo 4-valjno postavitev in so opremljeni s sistemom VTEC. F18B. Osnovna možnost. Razvija 140 litrov. z pri 6,100 vrt /min in 169 Nm pri 5000 vrt /min.
F20B. 2-litrski motor je bil uporabljen v štirih različicah. Moč najlažjega je 145 (148 za prenos s štirikolesnim pogonom) l. z pri 6000 vrt /min, navor - 183 Nm pri 5000 vrt /min. Druga različica je bolj produktivna za 2 litra. z in 3 Nm. Motor za modifikacijo SiR z mehanizmom distribucije plina DOCH namesto SOCH v prejšnjih različicah razvija 180 litrov. z pri 7000 vrt /min in 192 Nm pri 5500 vrt /min. Najmočnejša varianta SiR-T je opremljena z zmogljivostjo motorja 200 litrov. z pri 7200 vrt /min, navor 196 Nm pri 6600 vrt /min. Po restiliranju je bila odstranjena 145-različna različica.
H22A. 22-litrski motor z razdelilnikom plina DOCH. Razvija 220 litrov. z pri 7200 vrt /min in 221 Nm pri 6700 vrt /min. Začelo se je uporabljati po preoblikovanju, da bi spremenili Euro R, kizamenjal SiR-T. Ima športni izpušni sistem s kolektorjem iz nerjavečega jekla 4-2-1.
Leta 2002 je bila kontrolna enota posodobljena, da bi rešila problem hladnega zagona.

Prenos

Vse variante, opremljene s 5-stopenjskim ročnim menjalnikom, razen SiR. Dobila je 4-stopenjski avtomatski menjalnik. Takšen menjalnik je bil ponujen za druge modifikacije, razen za SiR-T in R Euro, ki je opremljen z mehaniki. V letu 2002 so sinhronizatorje zamenjali z deli bolj kakovostne zlitine.

Pogon spredaj. Za 2 l modifikacije s samodejnim menjalnikom. Po restilingu so začeli opremljati 18-litrski stroj. Euro R je opremljen z diferencialom.

Tekalni mehanizem

Oba vzmetenja sta večstopenjska: spredaj je dvosed, zadnji pa petosni. Euro R je imel športne komponente. Zavorni mehanizmi - disk (prezračevani spredaj). Stroj je bil opremljen s 14-, 15-palčnimi kolesi, ki so merila 185/70195/60. Največja kolesa velikosti 205/50 R16 so dobila spremembo Euro R.

Notranjost

Salon Torneo in Accord sta skoraj enaka in se lahko razlikujeta le v trim. Vsi kompleti so opremljeni s korporativnim navigacijskim sistemom Internavi.
Med drugimi poudarki je tudi najmočnejša različica (Euro R) "Honda Torneo": za salon so značilni usnjeni volanski obroč Momo, Recaro sedeži in aluminijast gumb na prestavni ročici.

Stroški

Povprečna cena tega avtomobila na sekundarnem trgu je 200 - 300 tisoč rubljev.

Ocene

Lastniki so zelo zadovoljni z avtomobilom. Večina "Honda Torneo" jim je všeč vozne lastnosti: upravljivost in dinamika (še posebej zmogljive različice). Hkrati je poraba goriva majhna in udobna. Veliko ljudi ima radi oblikovanje. Po mnenju uporabnikov je avtomobil zelo zanesljiv. Najpogosteje se pojavijo težave z avtomatskim menjalnikom in krmilnim regalom. Poleg tega omenjajo krogle, granate in nekatere druge dele šasije, elektroniko (senzorje). Vsi motorji so nagnjeni k porabi olja zaradi VTEC. Težave pri hladnem zagonu. Zadnji loki nagibajo k porazdelitvi korozije. Na splošno so se povečali stroški originalnih rezervnih delov in težavnost storitev zaradi kompleksne zasnove. Zdi se, da nekateri ljudje nimajo dovolj ceste, togo vzmetenje. Govorimo tudi o bližnjem salonu z nezadostno izolacijo hrupa in ne zloženimi zadnjimi sedeži. Kontradiktorne povratne informacije o delovanju grelnika.

Sorodne publikacije