Dinamična DNV: Nastavitve

Za mnoge uporabnike računalniških sistemov je koncept dinamičnega strežnika DNS nekoliko abstrakten. Večina uporabnikov ne ve, kaj je dinamični DNS in zakaj se uporabljajo strežniki te vrste. Medtem, nič posebej zapleteno v smislu tega izraza, in v nastavitvah storitev ni. Nato so na voljo teoretične informacije in praktične rešitve, ki jih lahko vsakdo brez težav obvlada, ne da bi jih sploh poznali.

Dinamični DNV: kaj je to in za kaj potrebujemo?

Sama tehnologija uporabe DNS strežnikov sprva predvideva, da delujejo kot posebni tolmači, ki omogočajo dostop do internetnih virov, ne da bi vnesli digitalno kombinacijo naslova spletnega mesta, ki ustreza njegovemu naslovu IP.


Vsi vemo, da je za vir v naslovni vrstici brskalnika napisano samo ime določene strani, sestavljeno je iz črk, številk ali simbolov, strežnik DNS pa imenuje vir preusmeritev na ustrezni IP.
Dinamični DNS deluje nekoliko drugače, kar vam omogoča, da domenam dodelite katerokoli napravo (samostojni terminal, omrežni pogon itd.), Za katere je nastavljena uporaba dinamičnega IP. To lahko uporablja popolnoma drugačne naslove IP, na primer, pridobljene prek DHCP ali IPCP. Toda glavna razlika od statične tehnologije je, da se informacije na strežniku lahko v celoti posodobijo v samodejnem načinu. Pri povezovanju z virom iz drugih strojev njihovi uporabnikine bo niti vedel, da se na neki točki IP naslov spreminja.


Vprašanje dinamičnega IP

Eno od osnovnih načel delovanja dinamičnih strežnikov DNS je prisotnost odjemalskega stroja z dinamičnim naslovom IP. Če uporabljate statični naslov za uporabo, boste morda morali plačati veliko denarja. Zato, ko konfigurirate DDNS za nakup statičnega naslova in ga ne potrebujete.
Stranke programske opreme po meri, nameščene na terminalih, lahko takšno pretvorbo proizvajajo brez udeležbe uporabnika.

Prednosti uporabe DDNS

Toda zakaj potem uporabljati dinamični DNS strežnik? Kot preprost primer lahko razmislite o CCTV, ki jo organizirate z namestitvijo registratorja in IP kamer.
Zdi se, kot da v priročniku piše, da ta model podpira povezavo prek usmerjevalnika z možnostjo nadzora preko interneta, v resnici pa je nemogoče povezati brez DDNS strežnika. Pri uporabi DDNS tehnologije imajo uporabniki nedvomne prednosti, med katerimi lahko omenimo naslednje:
 • možnost uporabe zasebnih omrežij pri dostopu do storitev in storitev popolnoma različnih protokolov in pristanišč;
 • ni potrebe po nakupu statičnega IP-ja s povezavo na določeno napravo;
 • poenostavljena oddaljena povezljivost z računalniki prek strank RDP;
 • spremljanje omrežja (sledenje računalnikom, ki so na spletu ali niso povezani z omrežjem);
 • Daljinsko upravljanje in ponovni zagon računalnikov pri odkrivanju težav, tudi če ni zunanjega IP omrežja (dovolj za povezavo z internetom);
 • nenehno sledenje dinamičnemu naslovu za organiziranje povezav do lastnega vira;
 • možnost uporabe generatorjev zemljevidov mest brez omejitev glede števila strani in obvezne registracije;
 • sledenje nedelujočih povezav;
 • neposredna izmenjava informacij med računalniki, mimo njenega shranjevanja na vmesnem strežniku.
 • Dinamična DNV: nastavitev (splošna načela)

  Kar se tiče nastavitvenih vprašanj, za katere se zdi, da imajo mnogi na področju znanstvene fantastike, tukaj ni nič posebnega. Da bi se izognili postopkom postavitve usmerjevalnika, prebujali pristanišča in veliko bolj zapletenih dejanj, je še lažje obrniti na specializirane aplikacije in storitve, ki so posebej zasnovane za poenostavitev dela.
  Osnova za njegovo konfiguracijo je namestiti odjemalsko aplikacijo po meri in dodati lastno ime virov, za katero bodo podana tri domenska imena domen za tretjo raven. To ni vedno priročno, zato so nekaterim programom dodali možnost, da dobijo ime celo za prvo raven.

  Najbolj priljubljene platforme in stranke

  Dinamični DNS se danes uporablja precej široko. Na primer, Microsoft Active Directory uporablja overjanje Kerberos brez ročnega razpečevanja ključev. Ena izmed najbolj priljubljenih platform zaUNIX sistemi so BIND, zaradi česar je združljiv z Windows NT. Tudi dinamično DNS je brezplačno ponujeno v številnih hosting podjetjih, kar uporabnikom omogoča spreminjanje vsebine vsebine prek standardnega spletnega vmesnika. Ko gre za odjemalske aplikacije in storitve, so med njimi najbolj priljubljene naslednje:
 • ASUS DDNS;
 • No-IP;
 • HE Free DNS Service;
 • DNS-O-Matic;
 • Urejanje območja;
 • DynDNS.
 • Upoštevajte nastavitve DDNS v primeru vsakega odjemalca.

  ASUS DDNS

  Uporabniki, ki imajo dinamični ASUS DNS usmerjevalnik, imajo več sreče kot drugi. Če želite uporabljati DDNS, preprosto vnesite nastavitve in aktivirajte storitev.
  Po tem morate izumiti in registrirati poljubno ime, po katerem bo uporabnik prejel ime domene v obliki "Name.asecosmom.som". Poleg tega dinamični DNS seznam vključuje številne dodatne storitve in storitve, danes pa je skoraj največji.

  No-IP

  Ne manj preprosta konfiguracija zagotavlja tudi dinamični DNS kot storitev No-IP. Za njega morate narediti nekaj preprostih korakov.
  Najprej se morate registrirati na vir noip.com in dodati želeni gostitelj (Add Host) iz računa, ki ste ga ustvarili pri registraciji. Nato bodo na voljo tri domenska imena za brezplačno registracijo, ki bodo zahtevala lastno ime.

  HE Free DNS Service

  Ne manj zanimiva za mnoge se zdi ta storitev. Načeloma je nastavitev simbolična (kot v prejšnjih primerih).
  Vendar ta storitev privablja uporabnikePrecej velik seznam dodatnih funkcij, ki so neposredno predstavljene s hitrimi povezavami (certificiranje, posrednik predlogov, omrežni zemljevid, IPv6 DNS strežniki in telnet upravljanje).

  DNS-O-Matic

  Še vedno smo zelo zanimiva in popolna stranka, katere delovanje se razlikuje od vseh prejšnjih storitev. Njegova glavna naloga je omogočiti uporabniku, da takoj spremeni svoj dinamični IP na vse storitve, ki imajo registracijo, s samo enim klikom.
  ​​Kot ponavadi se morate najprej registrirati in nato dodati storitev prek funkcije Add Service (na primer iz zgoraj navedenih). Naprej. v te storitve morate vnesti podatke, ki se uporabljajo za registracijo (ID uporabnika - E-pošta, Geslo - Geslo, Host /Identifier - ime domene tretje ravni, ki jo je ustvarila storitev. Po izpolnitvi podatkov, ki se povezujejo na račun O storitvi lahko izvedete v obliki zelene roke s palcem navzgor pred računom določene storitve.

  ZoneEdit

  Vse zgoraj navedene storitve so brezplačne.
  Njegova uporaba se plačuje v obliki posebnih "posojil", katerih strošek ustreza enemu dolarju. To pomeni, da bo v enem letu plačilo dvanajst. To pomeni, da je postopek registracije in prilagajanja skoraj enak kot v prvih primerih, zato se ga podrobno ne ustavi.

  DynDNS

  Zdi se, da smo najbolj priljubljena storitev, čeprav ne brezplačno. Strošek tegauporaba se začne pri petindvajsetih dolarjih na leto.
  Mimogrede, tudi če aktivirate DDNS na usmerjevalniku, bo uporabnik v takšnem primeru v večini primerov zaprošen za registracijo v tej storitvi. Kljub plačani uporabi je DynDNS, kot poudarja večina strokovnjakov, najbolj zanesljiva storitev. Druga stvar je, da skoraj vse moderne usmerjevalne modele podpirajo to storitev, in nekatere naprave z zastarelo firmware so samo na njem in so usmerjene.

  Sorodne publikacije