Honda X4: fotografije, specifikacije, pregledi

Leta 1995 se je na motorno kolo Honda X4 prvič predstavil 31. avtomobilski salon v Tokiu. Uradni začetek serijske proizvodnje se je začel marca 1997. Model je bil narejen za domači trg Japonske, majhna stranka pa je bila poslana na trge Severne Amerike in Evrope.

Opis

Čeprav model spada v razred pauэrkruyzerov, da je v resnici, se to šteje uvaja posebno različico Honda CB1300, ki je drugačen dizajn uplinjač in še nekatere druge parametre. Tovarniška koda Honda X4 - CB1300DC, ki je motorno kolo z modelom CB1300. Glavni konkurent Honda je veliko strokovnjakov Yamahe V-Maxa: oba modela imata podobno zasnovo zadaj, izpušni sistem in sedež. Kljub temu je koncept motornih koles še vedno drugačen - Honda X4 velja za cestno različico CB1300.


severnoameriški model trga ne bo postala še posebej priljubljena - prodaja je bila zelo nizka. Kritiki in strokovnjaki so ugotovili pomanjkanje zmogljivosti motocikla - vse 100 KM do 145 konjskih moči pri V-Max - visoka poraba goriva in izgubo stabilnost pri visoki hitrosti v ravni liniji. Kljub slabostim je Honda X4 pridobil naziv verskega motornega kolesa, ki je v Evropi pridobila neverjetno popularnost.

Spremembe

Serijska proizvodnja modela je bila uradno zaključena leta 2003. Nadaljnji razvoj motocikla ni bilo, kljub temu, proizvaja dve generaciji:
 • Od leta 1997 do leta 1999, ki različico X4motor in vzmeti zadnjih blažilnikov, pobarvane v črni barvi.
 • Med letoma 2000 in 2003 je bil izdelan model X4 LD ali nizka cena. Različica je bila opremljena z nizkim sedežem, novim zadnjim vzmetenjem z rdečimi vzmetmi, srebrnim motorjem in zavornimi diski s posodobljenim dizajnom s sedemtaktnim prostim delom. Izpušni sistem je bil izboljšan v povezavi s povečanjem okoljskih standardov.
 • Specifikacije

  Honda X4 - eden najzanimivejših modelov japonskega koncerna, ki je nastal kot konkurent legendarnega V-Maxa 1200. V štirih letih proizvodnje je motor X4 dobil veliko vojsko oboževalcev in ne izgubi svoje priljubljenosti. dan Motor je bil dopolnjen s štirivaljnim motorjem z delovno prostornino 1.300 kubičnih centimetrov, izposojenega pri drugem modelu iz linije Honda - CB1300. Motor je doživel nekaj sprememb, vendar ohranja moč 100 konjskih moči in odlično dinamiko. Za ta parameter Honda X4 obide večino svojih konkurentov.

  Vsa motorna kolesa tega modela so bila izdana samo za japonski trg, ki je moral omejiti največjo hitrost 180 km /h. Nekateri motoristi raje uglasijo motorno kolo, povečajo njegovo moč, vendar večina še vedno ima dovolj 180 km /h, še posebej, ker se dinamika motorja vzdržuje po 150 km /h. Dvo-litrski Yamaha Stratoliner ima podobne lastnosti. Mnogi lastniki so neprekosljivo zanesljivost Honda X4, ki, mimogrede, ni presenetljivo: japonski skrb ustvarja odličen prevoz.Menjalnik, kot motor, ki deluje brezhibno in redko odpove, ne moremo reči o zavornem sistemu: na Honda X4 kot tudi na CB1300 so nameščeni trije diski, vendar njihov motocikel zagotovo ni dovolj.
  Vendar se to zlahka odpravi s prilagoditvijo modela. Vilice modela niso posebej trpežne: med zaviranjem se začne "kljukati", pri neenakosti ali v jami pa lahko ne uspe. Udobni in mehki obešalni nosilci, nameščeni na Honda X4, so njegova prednost, saj jo približujejo univerzalnemu motorju, kljub temu, da so postavljeni kot agresivno "mišično" kolo. Specifikacije modela:
 • štirivaljni štiritaktni motor;
 • jekleni okvir;
 • tekočinski hladilni sistem;
 • napajalni sistem uplinjača;
 • prostornina motorja - 1284 kubičnih centimetrov;
 • največja moč - 100 konjskih moči;
 • petstopenjski menjalnik;
 • verižni pogon.
 • Poraba goriva

  Prostornina rezervoarja za gorivo motornega kolesa je 13 litrov, kar ni najboljši kazalnik za ta model: CB1300 je bil opremljen z 21-litrskim rezervoarjem. Poraba goriva Honda X4 je prevelika - približno 10 litrov v mešanem ciklu, kar velja tudi, če ne uporabljate polne moči motorja. Stalež motornega kolesa je premajhen, kar znatno omejuje obseg njegovega delovanja in ne omogoča premagovanja velikih razdalj. Pravzaprav, zaradi tega, najbolj priljubljena med lastniki različico tuning je povečanje prostornine rezervoarja za gorivo.

  Udobje inergonomija

  Motor ima odlično ergonomijo in udobje. Sedeti in nadzorovati Honda X4 bolj kot udobno, vendar z enim pogojem: pilot mora biti srednje višine in imeti dovolj fizične moči, da vzdržuje motorno kolo pri visoki hitrosti. Dimenzije in značilnosti Honda X4 so pretežke in velike, kar poslabša okretnost v mestnem prometu, vendar pa se z majhno višino izravna s sedlom. Kot rezultat, japonski koncern Honda uspelo ustvariti precej dvoumno motorno kolo. Čeprav je nastal kot konkurent V-Maxa, s svojim legendarnim Yamahinim modelom, je skoraj tako majhen kot rezervoar za gorivo in visoka poraba goriva, pri drugih značilnostih pa je X4 ostala daleč zadaj. Vendar, dobre tehnične parametre in privlačen dizajn, ki se odraža na fotografiji Honda X4, je motorno kolo z veliko popularnostjo in ljubeznijo do motociklistov kljub slabostim.

  Pregledi lastnikov

  Nakup otroka od Honde je možen le, če je načrtovan za uporabo na visokokakovostnih tlakovanih cestah. Mnogi lastniki Honda X4 v pregledih opozoriti na dober oprijem informacij. Visoka moč motorja povzroča veliko porabo goriva, kar je glavna pomanjkljivost modela. Vožnja motornega kolesa ni tako lahka zaradi težke teže in velikih dimenzij: za ohranitev Honda na progi od pilota zahteva veliko truda. Sedež kolesa je velik, širok in omogoča udobno pristanek. Vožnja z motorjem je užitek. Dvokolesna sklopka s hidravličnim pogonom. AtRezervoar za gorivo je bil premaknjen nekateri elementi armaturne plošče: nenavadna rešitev, vendar ne najbolj priročno - mnogi lastniki opozarjajo na neprijetnosti take lokacije senzorja za gorivo.
  Dinamika pospeševanja Honda X4 je velika: hitro izbiranje po dosegu oznake 100 km /h je enostavno, potisk motorja ostaja nespremenjen. Udobje in užitek pri takšni vožnji je mogoče doseči z upravljanjem motornega kolesa na dobri cestni površini.

  Povzetek

  Med prednostmi modela X4 je privlačen videz, odlično pospeševanje, odlična življenjska doba motorja, visoka razdalja; Med pomanjkljivostmi je majhna prostornina rezervoarja za gorivo, nezadostna zavorna zmogljivost in velike mase brez tlaka. Poskusi japonskega koncerna Honda X4, da bi ustvarili konkurenta V-Max, se lahko štejejo za uspešne: model X4, ki zaostaja za Yamaho zaradi tehničnih lastnosti, je pridobil nič manj priljubljenosti zaradi privlačnega dizajna, odlične dinamike in dobrega upravljanja. Kljub slabostim se kolo še vedno šteje za eno najbolj iskanih.

  Sorodne publikacije