Dodatni žaromet: vgradnja

V temi in z močno meglo standardna optika postane nezadostna za kakovostno osvetlitev cestišča. Za reševanje tega problema se uporabljajo dodatni žarometi, ki se najpogosteje uporabljajo med lastniki plovil, opremo za motorna kolesa in SUV.

Vrste

Vse različice osvetlitve omogočajo določen nabor funkcij, odvisno od sorte. Razlike so v konstruktivnem oblikovanju in oblikovanju. Obstaja več glavnih vrst:
 • reflektorji;
 • naprave, izdelane za težke vremenske razmere;
 • Neobvezna optika, uporabljena v megli;
 • oddaljena razsvetljava;
 • iskalnik;
 • kratki svetlobni pramen.
 • Funkcije

  Dodatni žaromet je namenjen zagotavljanju zadostne vidljivosti ceste v obliki ozke in razširjene osvetlitve. Taki elementi se razlikujejo glede na vrsto žarkov. Pretok v tunelu je ozka dolga črta, tako da ne more biti vidna voznikom, ki pridejo na srečanje. Svetlobni poplavni tok osvetljuje ne samo celotno cestno krpo, temveč tudi stransko steno in zaradi svoje intenzivnosti pogosto zasenči voznike, ki se gibljejo na nasprotni stezi. Dodatna optika v bližini polja ima velik bež žarek stožčaste oblike in je kategorija glavne razsvetljave. Projektorji so najbolj primerni za lastnike avtomobilov, ki se večino časa preselijo ponoči. Podobno različico odlikuje najbolj živahna razsvetljava, ki zagotavlja preglednostpasove in večino ceste. Kot dodatne dekorativne elemente lahko na strehah SUV-jev pogosto najdete reflektorje.

  Luči za meglo

  Uporabne so v slabih vremenskih razmerah, zlasti med dežjem, snegom ali meglo. Njihova osvetlitev je usmerjena navzdol, na sami cesti in ne vpliva na cesto. Ne le povečujejo varnost gibanja, temveč tudi dopolnjujejo videz stroja. Zato je ključni vidik izbire ne le tehnične lastnosti, temveč tudi načrtovanje. V skladu z zahtevami Gosta ima dodatni žaromet točen rob in tvori veliko svetlobno točko. Te oblikovne značilnosti zagotavljajo vidnost avtomobila drugim udeležencem v gibanju in ne zaslepijo voznikov. Vključitev te vrste razsvetljave je možna v primeru omejitve vidljivosti pod kakršnimi koli pogoji. Uporabljajo se lahko hkrati z zatemnitvenimi lučmi in s čelnimi elementi. Kljub temu pa namestitev svetilk za meglo urejajo prometni predpisi. Predvsem je njihovo število v vozilu omejeno na dva elementa, pri čemer morajo biti difuzorji beli ali rumeni. Njihova lokacija mora biti simetrična in oddaljena od stranske dimenzije, ki ne presega 40 cm.

  Dolga življenjska doba in visoka učinkovitost naprave sta brez pravilne namestitve nemogoča. Ne glede na zanesljivost in stroške modela, morate najprej skrbeti za kakovostno vgradnjo žarometov. Pred nakupom dodatnega žarometa je treba določiti krajnjeni lokaciji. Tako lahko vnaprej določite, ali je izbrani namembni kraj v vrsti.

  Kako izbrati

  Pred izbiro dodatnih žarometov ali druge vrste optike morate upoštevati nekaj ključnih točk. Za začetek se morate odločiti za želeno vrsto luči, ki je izbrana v skladu s posebnostmi delovanja. Nič manj pomembna je kompetentna izbira oblikovanja. Danes obstajajo različne možnosti, od posameznih elementov do modularnih nosilcev, opremljenih z več lučmi. Slednja možnost bo stala več, vendar bo zagotovila maksimalno osvetljenost.
  Izbira svetlobnih virov je odvisna samo od osebnih preferenc. Najpogostejše so halogenske žarnice. Xenon žarometi in LED žarometi zagotavljajo boljšo osvetlitev.
  Kaj morate vedeti
  Da ne bi opraskali površine stekla, morate uporabiti mehko krpo (suede), optiko lahko tudi obrišete s snegom, saj lahko to povzroči strm padec temperature in posledično uničenje stekla. . Varnost gibanja in učinkovitost uporabljenih naprav je odvisna od pravilne regulacije elementov. Iz istega razloga morajo biti vedno na voljo rezervne varovalke in svetilke. Optimalna možnost za čiščenje očal bo brezkontaktni pomivalnik. V tem primeru ne pozabite na pravočasno čiščenje žarometov, kar je še posebej pomembno za ksenonske elemente.

  Namestitev dodatnih žarometov

  Obstaja veliko možnosti za priključitev optike,na primer na glavne elemente razsvetljave, vžig ali uporabo dodatnih gumbov. Priporočljivo je, da določite predizbiro za nakup manjkajočih delov in zagotovite, da ni potrebe po dostopu do avtomobilske službe.

  Dodatni žarometi s kratkim svetlobnim pramenom so lahko pritrjeni na različnih mestih, na primer na rešetki radiatorja. To možnost izberejo številni lastniki avtomobilov, medtem ko je optimalno primerna za SUV in druga velika vozila, ki imajo dovolj prostega prostora. V mnogih avtomobilih je sprednji odbijač opremljen s sedeži, primernimi za vgradnjo dodatnih luči. Standardna tovarniška optika se običajno izvaja v okroglih ali pravokotnih oblikah. Po potrebi ga lahko zamenjate z drugimi napravami, ki zagotavljajo boljšo kakovost osvetlitve. Lastniki SUV-jev in crossover-jev imajo možnost namestitve luči na zgornje regale. Za vsak posamezen avto potrebujete individualen pristop, saj če morate namestiti dodatne dele za montažo, potem za druge obstaja dovolj posebnih omaric. Prav tako ne pozabite na dodatne žaromete pred prvim odhodom na cesti, da ne bi slepi vozniki na prihajajočem voznem pasu preprečili izredne razmere.

  Sorodne publikacije