Topla avtomobilski akumulator: Pregledi

Prve baterije iz Slovenije v TAV so začele prihajati v Rusijo v začetku 90. let. Potem pa ni bila nikomur znana blagovna znamka, zdaj pa je to podjetje v Rusiji četrto med vodilnimi domačimi in tujimi proizvajalci baterij. TAB je v zadnjih letih znatno razširil svojo prisotnost na trgu, kot pravi. Oglejmo si bliže topla baterijo, njene značilnosti in kakovost.

Visok zagonski tok

Posebna značilnost življenjske dobe tega proizvajalca je visok zagonski tok. Višja je za 20-30% v primerjavi z drugimi. Razvijalci so dosegli tako dobre rezultate zaradi uvedbe naprednih tehnologij, ki prej niso bile na voljo. Na primer, metoda navadnega raztezanja za izdelavo plošč po načelu tehnologije Expanded Metal Technology je omogočila popolno uporabo delovne površine plošč. Zaradi tega se je tok hladnega zagona povečal za približno 50% v primerjavi z običajnim akumulatorskim paketom, katerega plošče so narejene po načelu.

Iz vsega tega je razvidno, da se hladna Topla avtomobilska baterija, katere preglede bomo obravnavali v tem članku, ne boji. To se potrdi s testiranjem. Na podlagi rezultatov eksperimentov se bomo seznanili tudi malo kasneje. Na splošno je "Topl" postavljen kot proračunska možnost, primerna za uporabo v avtomobilih majhnega in srednjega razreda v težkih podnebnih razmerah. Je zanesljiva in trajna naprava, ki si zasluži svetovno priznanje.

Lastnosti Topla Energy

Linija baterije tega proizvajalca je precej obsežna. Trenutno bomo pregledali vse razpoložljive modele. Začnimo s serijo Energy. Tukaj so plošče narejene z metodo svinčnik-stretch z uporabo EMT tehnologije. Prednosti tega pristopa smo že upoštevali. Rad bi omenil, da so v tem primeru razvijalci uporabili zlitino Ca /Ca (kalcij). Po mnenju mnogih strokovnjakov so baterije resnično univerzalne. Izkazujejo odlične rezultate v hladnem obdobju, delajo stabilno skozi celotno življenjsko dobo in imajo razumno ceno. Zaradi dejstva, da so v liniji predstavljene baterije različnih kapacitet, lahko izberete primerno možnost za vsak avtomobil. Na splošno je linija "Energija" več kot vredna pozornosti.

Hibridna sprememba

Topla Energy Truck je hibridna baterija. Narejena je iz iste tehnologije EMT, vendar ima številne posebne značilnosti. Prvič, akumulator je namenjen za komercialna vozila. Antimonsko-kalcijeva zlitina zagotavlja visok zagonski tok, ne glede na to, kako močna je zmrzal na ulici. JSC "Energy Trek" se aktivno uporablja v severnih regijah Rusije, kjer običajne baterije ne stojijo in potrebujejo nekaj močnejšega in zanesljivejšega. Ločeno moramo povedati o paleti izdelkov. Na voljo je izbira za vsak okus, od majhne zmogljivosti od 35 A /h do 225 A /h. Zato so takšne baterije popolnoma primerne ne samo za težka tovorna vozila, ampak tudi za majhne avtomobile.

Ker se akumulatorji servisirajo, ni potrebno preverjati nivoja elektrolitov. V življenjski dobi približno pet let baterija deluje pravilno. Ponavadi ne prinaša presenečenj v najbolj neprimernem trenutku. Zaželeno bi bilo opozoriti, da se lahko različica "Trak" uporablja pri temperaturah od -40 do +60 stopinj Celzija. Zato je treba take baterije uporabljati ne le v severnih regijah Ruske federacije, ampak tudi v srednji Evropi.

Topla Top Baterija: Reference potrošnikov

Ime Topla Top govori zase. Gre za vodilno linijo akumulatorskih baterij, ki jo odlikuje izboljšana zmogljivost v primerjavi z analogi. Sodeč po mnogih pozitivnih ocenah, to resnično zasluži pozornost modelu, ki uživa veliko povpraševanje v Rusiji. Razvijalci so uporabili najnovejše tehnologije in inovacije, ki jim omogočajo doseganje visoke učinkovitosti. To velja zlasti za tehnologijo za proizvodnjo kalcijevih zlitin, iz katere plošče še naprej proizvajajo. Število slednjih v tem modelu se je povečalo, kar je vplivalo na rast začetnega toka za 30%.
Pokrov baterij tipa labirinta je tukaj edinstven. Omogoča učinkovito odstranjevanje plinov, ki nastanejo iz akumulatorja med delovanjem. Poleg tega takšna zasnova omogoča odvajanje kondenzata nazaj v pločevinke elektrolita. Posledično raven ne pade v času delovanja, kar zelo pozitivno vpliva na lastnosti delovanja.Zaradi svoje energetske intenzivnosti je baterija Topla tako priljubljena in povpraševanja. Pregledi tega modela so izredno pozitivni. Še posebej pogosto opazimo stabilno delo pri nizkih temperaturah. Visok zagonski tok je v tem primeru velika prednost.

Nekaj ​​ključnih značilnosti

Ne moremo reči o varnostnem sistemu, s katerim so opremljene vse baterije Topla. Proizvajalec je poskrbel, da ko se baterija vrti za 90 stopinj, elektrolit ne teče. To smo dosegli s posebno zasnovo pokrova. Ta tehnologija bistveno poveča aktivno varnost. Topval Top Line vključuje serijo tovornjakov Sealed Truck. Dodeljene baterije in za uporabo v azijski skupini avtomobilov. Ker so baterije izdelane po standardu JIS, se jih namesti na japonska in kitajska vozila. Ni skrivnost, da je v Rusiji tako veliko. Azijska skupina AKB je tako zelo povpraševana.

Ločeno bi bilo treba povedati nekaj besed o Topla Tor EFB Stop & Go. To so baterije, ki so bile posebej zasnovane za sisteme Start /Stop. V teh baterijah se uporablja najnovejša tehnologija. Na primer, MFW-flis je metoda vlaknastega pakiranja pozitivnih plošč. Glavni namen takšne tehnologije je preprečiti pepel aktivnega elementa kot posledica popolnega praznjenja. Poleg tega se je število ciklov praznjenja /polnjenja podvojilo. V tem primeru ne pride do izgube funkcionalnosti. Zaradi tega v naši državi tako razširjen sprejem baterijeavto topla. Ocene pogosto zmanjšajo na dejstvo, da je to zelo zanesljiva baterija. Tudi nemški "Bosch" v tem cenovnem razredu ne kaže tako dobrih rezultatov.

Topla Tor AGM

Ta vrstica je najdražja. Take baterije so idealne za uporabo na avtomobilih premium /start-stop. Te svinčeno-kislinske baterije so resnično neverjetne s svojo zmogljivostjo. Treba je omeniti, da je elektrolit v tem primeru v adsorbiranem stanju. Uporablja se podloga iz steklenih vlaken, v kateri je elektrolit. Prednost te rešitve je, da ne izhlapi in deluje tudi pri zelo nizkih temperaturah. Poleg tega so plošče nameščene v posebnem plastičnem separatorju in so med seboj čim bolj premaknjene. Aktivni element ščiti pred škodljivimi vibracijskimi obremenitvami, ki pogosto pokrivajo plošče tudi z novimi baterijami.
Za serijo AGM je značilno telo, odporno proti udarcem. Bilo je celo poskusov, med katerimi je osno rezalo polovico akumulatorskega elementa. Kaj je izjemno, tudi v takem stanju baterije je bilo mogoče zagnati motor minibus. To nakazuje, da so vsaj takšne baterije izjemno zanesljive, celo kritične mehanske poškodbe, niso popolnoma odstranile baterije. Elektrolit, ki je v adsorbiranem stanju, prav tako ne sledi in daje ustrezno količino. Treba je omeniti, da je baterija Topla Top, katere pregledi so izjemno pozitivni, serija AGM zdrži 35-krat več ciklov polnjenja /praznjenja. ZatoPogosto se uporablja na dragih avtomobilih s sodobno elektroniko in sistemom Start /Stop. Ker se volumen plošč uporablja v celoti, je zagonski tok v tej liniji višji za skoraj 30% kot pri podobnih baterijah.

Majhno, a močno

Preskušanje se ni končalo s tem, da se je baterija prepolovila. Odločeno je bilo, da se AKB resnično preveri v težkih pogojih. V ta namen so vzeli avtomobilsko baterijo Topla 60 A /leto in jo priključili v razsutem stanju. Kot glavni vir energije sta uporabljeni zadnji dve bateriji, ki se vzporedno napajata z močjo 225 A /uro. Osupnilo se je, ko je motor večjega tovornjaka dobil dobesedno iz "pol-palice". Druge baterije podobne moči se lahko drsijo le 1-2-krat po zagonu in izdihu. "Top" se resnično odlično pokaže v vseh razmerah. Tudi mehanske poškodbe omogočajo izvedbo več običajnih zagonov motorja. Zato je malo verjetno, da bi morali ponovno govoriti o visoki zanesljivosti in kakovosti.

Študija azijske skupine

Za ta preskus je bilo uporabljenih več priljubljenih znamk, kot so Bosch, Delcor, Topal, Aksayd itd. Glavni namen dogodka je primerjava lastnosti, ki jih je navedel proizvajalec, s tistimi, ki jih je navedel proizvajalec. Vsi vemo, da vsak proizvajalec baterij poveča svoj izdelek. Vendar ne vedno deklarirane lastnosti ustrezajo resničnemu, zaradi česar je veliko težav. Za začetek so strokovnjaki preverili stanje napolnjenosti baterije. Tu so bili vsi tekmovalci v redu. Obtožba je bila od 85do 95%. Toda v prihodnosti so bili vsi enaki, baterije so se odločile, da bodo polnile do 100%. Naslednji korak je preverjanje začetne zmogljivosti vsake baterije. V prihodnosti bi rad povedal, da je bila baterija Topla 55 A /leto prva. Vsak zagon je spremljal 12-sekundni pretres baterije. Prej so bile baterije zamrznjene na -18 stopinjah Celzija v teku dneva. Kar se tiče rezultatov, je "Topl" preživel največje število hladnih zagonov - 9 kosov, vsakih 12 sekund. Drugo in tretje mesto je prevzel Bosch (7 startov) in Aksayd (6 startov). Na to odločil, da ne ustavi. Baterije so bile popolnoma napolnjene in postavljene v zamrzovalnik, čez dan pa so bile tam pri -24 stopinj. V tem primeru lahko baterija Topla Energy prenese večino - 6 čistih start-upov po 12 sekund, vsak s tokom 360 A. Na 5 zagonih sta bila podprta Bosch, Aksyad in Banner. Očiten zmagovalec v tem poskusu je bil "Topl", ki je pokazal najboljše stopnje zagona. Zato trditve proizvajalca niso mit, ampak resničnost.

Cene in pregledi

Kar zadeva cenovni razpon, je "Top" v zvezi s tem zelo dostopen izdelek. Na primer, akumulator na 45 A /leto s 400 amp offset bo stala samo 3700 rubljev. Poleg tega proizvajalec ponuja zamenjavo vaše stare baterije za novo. V tem primeru se cena zmanjša na 3300 rubljev. Takšna baterija je odlična za avto majhnega razreda. Na primer, "Matiz", "Lanos", kot tudi za domače klasike in druge mini avtomobile. Popolnoma drugačna je baterija Topla 60 A /h. Ocene o tej baterijipravijo, da je odlična za izkoriščanje srednjega razreda sodobnih avtomobilov. Takšna baterija z navorom 600 amperov stane približno 4400 rubljev. Če daš svojo staro baterijo, potem 3800. Najdražji modeli, kot so "Top Energy Trak" ali Stop /Go strošek približno 10-12 tisoč rubljev. Ampak morate razumeti, da je tu zagonski tok, kot je 1000 amperov. Da bi razumeli, baterija iz ameriškega "ameriškega" na 60 A /h z začetnim navorom 500 amperov stane približno 8000 rubljev. Res je, da obstajajo nenavadni stranski priključki, vendar to ne spremeni snovi. "Top" je odlična izbira za proračun. Preplačevanje za bolj znano blagovno znamko ni smiselno. To je le primer, ko ni znatne rezerve. Na primer, večina sodobnih avtomobilov uporablja 65 A /V baterij. Stane skupno 4500 rubljev od podjetja TAV, če ga spremenite, potem 4000. V tem primeru je zagonski tok res na visoki ravni in doseže 600-700 A. Za takšen denar verjetno ne bo mogoče najti nekaj boljšega. In kakovost je že preverjena. Baterija je zanesljivo zaščitena pred mehanskimi poškodbami, vibracijami in se ne boji močne zmrzali. Njegova povprečna življenjska doba je 4 leta. Toda to je samo jamstvo. Pri skrbnem delovanju bo baterija delovala več kot 5 let, kar ni niti slabo.

Povzamemo

Mnogi se soočajo z dejstvom, da po nekaj dneh neuporabnega avtomobila v hladnem ni mogoče ugotoviti. Baterija se zdi nova in ni virov, ki bi jo lahko razbremenili, vendar ostaja dejstvo. Bistvo je, da je veliko sodobnih baterij dovoljkratka življenjska doba. To je posledica kakovosti oblikovanja in izdelave. Včasih voznik namesti velik akumulator na veliko SUV. To ne pripelje do nič dobrega. Posledično lahko zamudite na delo in na splošno zelo malo. Mnogi vozniki, ki so kupili baterijo Topla Top, niso obžalovali. Obstajajo številne pozitivne ocene, ki to potrjujejo. Ta baterija ne prinaša niti pri -40 in zaganja motor, kot poleti. Vozniki pravijo, da niso pričakovali takšnih odličnih kazalnikov od relativno proračunskega modela baterije. Zato večina daje prednost tej blagovni znamki. Nekdo bo rekel, da v Sloveniji ne morejo izdelovati baterij in ne bodo prav pri korenu. Ni nujno, da kupite nemške ali drage ameriške baterije. Ja, so celo zelo dobri, ampak zakaj plačati za to, če je mogoče enako kakovost dobiti dvakrat manj denarja. Avtomobilska izdaja "Z volanom" tudi večkrat izvaja testiranje akumulatorjev. Če ste pozorni, baterija Topla 60 pogosto zaseda prvo mesto, povratne informacije potrošnikov pa so jasna potrditev kakovosti izdelka iz Slovenije. Kot je za stroške, "Topl" je cenejši kot njegovi glavni konkurenti "Bosch", "Banner" in "Aksayd" približno 700-1000 rubljev. Po teži so vsi prosilci približno podobni, v povprečju 15 funtov. Zagonski tok v "Toplu" je večji kot pri konkurentih in je 600 A pri 60 A /h, medtem ko ima "Salt" pri 70 A /h nižji zagonski tok - 580 A. Zato lahko varno rečemo, da razvijalec označuje značilnosti, kiustreza resničnosti.

Sorodne publikacije