Pametni telefon Samsung Galaxy A7: funkcije, primerjave s konkurenti in pregledi

Korejsko podjetje Samsung je z leti doseglo visoke rezultate pri razvoju inovativnih pripomočkov. Na primer, kupcem je bila všeč linija Galaxy, ki združuje mobilne naprave, namenjene različnim kupcem. Ta modelska linija je razdeljena na serije. In v tem članku bo o Samsung Galaxy A7. Pregled naprave bo sestavljen iz opisa značilnosti glavnih komponent (zaslon, optika, procesor ipd.), Ki je prvič predstavljen na domačem trgu v letu 2015. Še naprej je osvojila srca kupcev po priljubljenih pripomočkih A3 in A5. Opozoriti je treba, da nadaljevanje serije ni bilo nič manj pomembno. Naprava z indeksom A7 je takoj prevzela vodilni položaj na trgu mobilnih naprav. Strokovnjaki so ta model imenovali vrh. Pametni telefon je bil dober primer v segmentu srednjega razreda. Vendar se je celo leto kasneje štelo, da je njegovo "polnjenje" precej napredovalo.

Razvijalci pa se niso omejili na dosežene rezultate. Že v letu 2016 je bila prva modifikacija pametnega telefona Galaxy A7, leta 2017 pa lahko kupite še naprednejšo različico, ki je bila objavljena januarja.

pametni telefoni serije Samsung A

Leta 2015 so pripomočki te serije postali prodajni zadetki. Presenetljivo je, da se je priljubljenost telefonov razširila po vsem svetu in ni omejena na Rusko federacijo. Zaradi pravičnosti je treba omeniti, da so naprave serije A zaslužile pozornost kupcev in strokovnjakov. Prva stvar, ki jo je proizvajalec poudaril, je oblikovanje. Vsemodeli so izgledali kot pravi vodilni. Prav tako lahko stranke v vrstici izberejo optimalno velikost ohišja in diagonalni zaslon. In seveda, to ni stalo brez cenovnih kompromisov. Če primerjamo vodilne cilje iz leta 2015, potem stroški govorijo v prid Samsungovih pripomočkov. Galaxy A7 in prejšnji modeli te serije zavzemajo položaje tako imenovane zlate sredine. Strokovnjaki menijo, da so uporabljene rešitve maksimalno uravnotežene, materiali pa so kvalitativni. Seveda se tehnologije težko imenujejo inovativne (tekoče v letu izdaje), vendar ni bilo nobenih pripomb na produktivnost in učinkovitost uporabnikov. Tudi najbolj napredni lastniki menijo, da lahko telefoni v 2-3 letih tekmujejo z novimi dosežki.

Samsung Galaxy A7: Pregled modela 2016

Tisti, ki so že uporabljali telefone te serije, žal ne bodo videli sprememb v oblikovanju. Razvijalci niso začeli z inovacijami v oblikovanju. Modifikacija modela A72016 je standardni pametni telefon z zaslonom na dotik z velikim zaslonom. Dimenzije ohišja so oblikovalci izbirali tako, da se vsak uporabnik med delom z napravo počuti udobno. Višina naprave doseže 151,5 mm, v širini pa 74,1 mm. Samsung Galaxy A7 lahko varno pripišemo tankim telefonom, saj je njegova debelina le 7,3 mm. Kar se tiče teže, je precej pomemben - 172 g. To značilnost pripisujemo nedvomnim prednostim, saj ni vsak uporabnik všeč težkega pametnega telefona.

Začnimo s pregledom načrta.Ohišje ima celovito zasnovo, zato je naprava zaslužila naziv trdne mobilne naprave. V vlogi sprednje in zadnje prevleke uporabljamo posebno zaščitno steklo Corning Gorilla Glass 4. Ta odločitev se uporablja v telefonih srednje cenovne kategorije. Po celotnem obodu telesa je kromiran okvir iz kovine. Glede na priročnost uporabe pametnega telefona je treba omeniti, da so steklene površine prekrite z oleofobnim slojem. Odlično deluje z zmanjšanjem ravni označevanja (učenje s prstnim odtisom), vendar telefon naredi spolzke. Da bi zmanjšali tveganje za naključne padce, je proizvajalec naredil stranske ploskve grobe.
Lokacija tipk in konektorjev Samsung SM-A710F (Galaxy A72016) je precej značilna kot za korejsko blagovno znamko. Leva stranska črta je postala prostor za prikaz gumba za nastavljanje glasnosti. Na vrhu je. Spodaj lahko vidite majhno luknjo mikrofona, ki zmanjšuje šum. Nasprotna stran se uporablja za iskanje gumba za zaklepanje in režo za namestitev kartic SIM. Vsa glavna vrata so prikazana na spodnjem koncu. To je priključek za mikro USB in mini priključke. Obstajajo tudi odprtine za izvirne zvočnike. Samsung Galaxy A7 ima mehanski gumb, ki se nahaja centralno v nadzorni plošči. Razvijalci so vstavili optični bralnik, ki bere prstne odtise v njem. Obstajata tudi dve standardni tipki na dotik. Na zadnji plošči sta prikazani samo bliskavica in "okno" glavne kamere.

Značilnosti zaslona

Modifikacija pametnega telefona 2016 je opremljena z dobrim zaslonom. Njegova diagonalaje 5,5? Ni komentarjev na raven kontrasta in svetlosti. Po mnenju večine uporabnikov, en užitek za gledanje filmov na Samsung Galaxy A7. Funkcije zaslona so združljive s tehnologijo Super AMOLED. Zrn (pixelation) ni mogoče opaziti s prostim očesom. Ločljivost zaslona je visoka - 1920 x 1080 slikovnih pik. S takšnimi indikatorji je gostota slikovnih pik 403 ppi.

Kar zadeva barvo, so razvijalci zagotovili štiri načine prikaza. Najbolj živahno in bogato sliko lahko dosežete z aktiviranjem "prilagodljive" možnosti. V drugih ("glavni", "foto", "kino") barve se prenašajo dokaj realno. Za udobno uporabo zaslona je nastavljen dopustni razpon svetlosti, ki sega od 2 do 398 cd /m 2. O osvetljevanju in barvnem ravnovesju se slišijo le pozitivne ocene. Prav tako si zasluži spoštovanje in visoko stopnjo kalibracije.
V primerjavi z vodilnimi modeli iz leta 2016 je prikaz modela A7 korejskega proizvajalca le dovoljenje, medtem ko je v drugih značilnostih precej konkurenčen.

Funkcije fotoaparata

Nobeden od kupcev ni bil presenečen, da je v Samsung Galaxy A7 (2016) našel dve kameri. Prva (sprednja) je opremljena z zelo visoko zmogljivostjo. Temelji na matriki 5 Mp. Zahvaljujoč zaslonki f /1.9, so slike z nizko svetlobno močjo praktično hrupne in dovolj podrobne. Za glavno kamero so razvijalci uporabljali 13-megapixel optiko. Širokokotni objektiv ima optični stabilizacijski sistem. Kot pri prednji kameri, je vrsta zaslonke f /1.9 zaradi težav zstreljanje s slabo osvetlitvijo ne bo. Vendar, če pogledate značilnosti vodilne Samsung, potem lahko vidite, da je proizvajalec nekoliko zmanjšal zmogljivosti kamer. Razlog za to je bilo znižanje stroškov pametnega telefona. Razvijalci so se rahlo "obrnili" na programsko opremo, zaradi česar je uporabnik prejel napravo brez možnosti Auto HDR z nizko hitrostjo snemanja videa. Tudi po mnenju uporabnikov kakovost fotografiranja ne doseže 13 Mp, omejena na približno 8 MP.

Uspešnost

Brain Center, ki zagotavlja delo Samsung Galaxy A7 (2016), širokemu krogu kupcev ni zelo znan. Iz tega razloga se zmogljivost čipov Exynos 7 Octa 7580 ne more takoj oceniti. Procesor deluje na 64-bitnem sistemu. Zgrajena na ARM arhitekturi big.LITTLE. Deluje z osmimi računalniškimi moduli. Štiri glavne vrste so Cortex-A57 in druge (opcijsko) - Cortex-A53. Vsako jedro se lahko pospeši na 1600 MHz. Energetsko učinkovita osnova pametnega telefona je dejstvo, da je pogostost računalniških modulov pri nizki obremenitvi zmanjšana na 400 MHz. Ta procesor deluje z grafično kartico Mali-T720 MP2. Grafični pospeševalnik ima dve jedri. Po mnenju strokovnjakov podjetje za take naprave namesti nabor čipov srednjega razreda, da bi lahko ponudilo bistveno nižjo ponudbo kot vodilni modeli. Vendar, kot je pokazala praksa, je raven zmogljivosti dovolj za delo z vsemi aplikacijami brez izjeme.

Spomin

Ne morete presojati o možnostih sodobnega pripomočka brez gledanjaznačilnosti spomina. Galaxy A7 (2016) je opremljen s 3 GB RAM-a. To je precej dober kazalnik, kot pred letom dni, je bilo takšno skladišče na voljo le v vrhunskih različicah. Ta količina pomnilnika RAM omogoča delo z aplikacijami in igricami, ki zahtevajo veliko virov. Gladki prehodi, zamrznejo praktično ne zgodi. Lastniki naprave imajo vgrajen pomnilnik za shranjevanje osebnih podatkov. V priročniku piše, da je 16 GB. Vendar pa ga potrošnik ne bo mogel uporabljati v celoti, saj je približno 6 Gb že vključenih v sistemske datoteke. Toda kaj res loči ta model od korejskega podjetja? Ta "vrhunec" je bila podpora pomnilniških kartic. Noben pripomoček Samsung ne deluje z zunanjimi pogoni. Tisti, ki raje namestijo "težke" programe, lahko delajo s 128GB flash diski, ki odpirajo celoten potencial pametnega telefona.

Platforma

Samsung Galaxy A7 (SM-A710F) deluje na najbolj priljubljenem operacijskem sistemu. Naprava vam omogoča, da uživate v različici Android 511. Tisti, ki se odločijo za nove izdelke, priporočamo, da sistem posodobite sami. Vsak uporabnik lahko dela s "šestim" Androidom. Seveda je proizvajalec uporabil originalno lupino TouchWiz. Ona je že dosegla svoj prvi nastop v Samsung S6 Note 5 in drugi. Lastniki Galaxy A7 ne bodo našli nobenih posebnih razlik. Po želji lahko na zaslonu uporabite več namiznih računalnikov in namestite ikone aplikacij. Uporabniku se odpirajo velike priložnosti prek pripomočka KNOX (prvotni program podjetja Samsung). Presenetljivo, ampak vta model vam lahko pošilja sporočila (dva kurira delujeta sočasno na istem telefonu, vendar z različnimi številkami). Ta funkcija je na voljo samo lastnikom modelov Samsung.

Značilnosti avtonomije

Trajanje samostojnega dela - merilo, ki je pozorno na vse kupce brez izjeme. Njen pomen je nesporen. Kakšna baterija se uporablja v Galaxy A7? Značilnosti avtonomije so opremljene z baterijo, izdelano z litijevimi polimernimi materiali. Njegova zmogljivost je 3300 čarovnikov. Ta kazalnik se že dolgo ne šteje za vrhunsko, saj ima trg na Bližnjem vzhodu zbrane proračunske pripomočke, v katerih je skrit potencial dvakrat višji. Kakšna je razlika med njimi? Korejska naprava je dobro optimizirana, kar vpliva na življenjsko dobo baterije. Zato bodo naprave iz Kitajske s 5000 baterijami MAG delovale veliko dlje kot Samsung Galaxy A7. Povrnitev sto odstotnega naboja pri aktiviranju posebne opcije (hitro polnjenje) traja največ 2 uri (110 minut). Prvih pol ure lahko dobite približno 50%. Proizvajalec je napovedal način varčevanja z energijo. Ko je vklopljen, se zmogljivost zmanjša na minimum. Praviloma lahko pri zmanjševanju frekvence nabora čipov in osvetlitve ozadja preprosto povečate življenjsko dobo pripomočka za 20%. Če pa je baterija skoraj povsem izpraznjena, morate uporabiti način maksimalne ekonomičnosti. Med tem, pametni telefon samodejno izklopi vse procese, tako da je samo najbolj pomembno - signalmobilnega operaterja za klicanje in pošiljanje sporočil SMS. Kljub temu zaslon postane črno-bel. Ta način omogoča uporabniku več ur delovanja baterije z baterijo z manj kot 20%. Pred tem so proizvajalci uporabljali tehnologijo za varčevanje z energijo samo v vodilnih modelih. Zdaj ta odločitev postane pomembna prednost pametnega telefona A7. Torej, kaj kupec dobi pri nakupu te naprave? Vsak lastnik s povprečno obremenitvijo lahko računa na 2-3 dni dela brez ponovnega polnjenja. Če operacijo zmanjšate na minimum, bo naprava delala dvakrat.

Pregled modelov za leto 2016

Pregledi Galaxy A7 so bili v večini primerov pohvalni. Prvič, posebna pozornost zasluži značilnosti procesorja. Glasnost »RAM« je 3 GB. Uporabniku omogoča delo z vsemi sodobnimi programi, vključno z igrami. Pregledi pogosto kažejo, da je zaslon odlične kakovosti. Njegova velikost je optimalno kombinirana z dovoljenjem. Hvalite odo tudi na naslov avtonomije, količine spomina in druge kazalce. Zagotovo se je izkazalo, da je ta model čim bolj uravnotežen.

Sprememba leta 2017: videz in opis značilnosti zaslona

Pametni telefon Samsung Galaxy A7 (2017) - nov razvoj korejskega proizvajalca. Kot prejšnje spremembe je izdelan v obliki, ki je neločljivo povezana z vodilnimi modeli. Prva stvar, ki zadene oči, je velikost. V primerjavi z letom 2016 je postala precej večja - 156,8 (B) x 77,6 (W) x 7,9 (T) mm, diagonala zaslona pa 5,7 °. Kar se tiče njegakakovosti, potem je nemogoče jasno govoriti o visoki stopnji dovoljenja. Gostota slikovnih pik (386 ppi), ki je manjša od gostote predhodnika, je postala šibka točka. Ločljivost zaslona je kljub povečanju velikosti ostala nespremenjena - 1920 x 1080 px. Enako lahko rečemo za matrike. Da bi zaščitili zaslon, je proizvajalec izbral četrto generacijo Corning Gorilla Glass. Navzven, gadget izgleda precej moderno. Telo je prikrajšano za grobe linije, vogali so rahlo zaobljeni. Obstaja kromiran aluminijast okvir, ki poteka po obodu telefona. Glavni elementi (kontrolni ključi, objektivi fotoaparata itd.) So na istih mestih kot v modelu 2016, zato se kupci na njihovo lokacijo dolgo ne bodo navadili. Kakovost izdelave ni razočarala lastnikov. Vrzeli so minimalne, steklo sprednje in zadnje plošče gladko preide v aluminijast okvir. Slednje znatno poveča togost telesa. Pri testiranju ni bilo razkritih škripanja in škripanja, zato lahko z gotovostjo trdimo, da je kakovost novosti precej visoka.

Posnetki

Pri pregledu Galaxy A7 (2017) je treba paziti na še eno razliko od prejšnje spremembe - fotoaparat. Število front v milijonih slikovnih pik se je znatno povečalo. Ampak ali je to vplivalo na kakovost fotografij? Obe kameri sta dobili 16-megapikselno matrico. Glavna stvar je fotografija, katere ločljivost je 4608x3456 px. Na žalost se je proizvajalec odločil zavrniti optično stabilizacijo, vendar je predvidel različne načine fotografiranja. Na primer, poklicna noč. Obstajajo tudi funkcije za prepoznavanje kretenj, nasmehov in še več. Frontalka vzletafotografije, v kakovosti niso slabše od tistih, ki jih je glavna kamera. Prav tako se s pomočjo te optike lahko posnamejo videi vseh velikosti, kar je najpomembneje, da imajo dovolj spomina. Ločljivost posnetka je 1080p.

Produktivnost, spomin, platforma

Če primerjamo Galaxy A7 (SM-A720F) z vodilnim modelom S7, vidimo podobnost v zunanji zasnovi, vendar s podrobno študijo teh naprav ločimo pomembne razlike. Najpomembnejša stvar je uspešnost. Osnova modela A7 je 14-nanometrski čipov Exynos 7880, ki temelji na osmih jedrih. Pri maksimalni obremenitvi lahko računalniške module pospešimo na 1900 MHz. Te možnosti omogočajo pametnemu telefonu, da enostavno upravlja vse naloge. Lastniki praktično ne bodo predmet omejitev. Edina stvar, ki jo morate odreči, je visoka nastavitev grafike v igrah. Pospeševalnik, ki se uporablja v povezavi z glavnim procesorjem, se ne razlikuje po najvišji zmogljivosti. Model Mali T830MP3 deluje na osnovi treh računalniških modulov. Njihova pogostost je dovolj, da se zagotovi neprekinjeno delovanje pripomočka, tudi z animiranimi ohranjevalniki zaslona. O dobri zmogljivosti tudi pravi znesek RAM, ki je 3 GB. V primerjavi s predhodnikom ni bilo nobenih sprememb. Toda, kot smo že omenili, takšne funkcije zagotavljajo hitro delovanje naprave in hkrati lahko uporabljate več programov hkrati. Da bi uporabnik namestil dodatno programsko opremo, je na voljo 32 GB pomnilnika. Vendar pa je to potrebnorazumeti, da lastnik pametnega telefona nima na voljo vsega vgrajenega pomnilnika (približno polovica). Glede na to, da lahko takšne količine preprečijo razvoj celotnega potenciala Galaxy A7, so razvijalci zagotovili režo microSD. Posodobljen model deluje na Androidu 601. Seveda ni šlo brez originalne lupine Grace UX. Mnogi uporabniki se sprašujejo, zakaj je bilo odločeno opustiti TouchWiz. Razlog je zelo preprost. Sodobna lupina je bila razvita s poudarkom na Androidu v sedmi različici. Vmesnik se je izkazal za precej lep. Sistem deluje zelo hitro, kar je prijetno za večino uporabnikov.

Avtonomija

Seveda je bilo treba pri namestitvi velikega kapacitivnega zaslona na model A7 napovedati značilnosti baterije. To je, da skupaj z optimizacijo delovnih procesov zagotavljajo obdobje avtonomnega dela. Kakšno baterijo so razvijalci uporabili v posodobitvi za leto 2017? Ta baterija je izdelana iz litij-polimerne tehnologije. Ima zmogljivost 3.600 čarovnikov. Glede na informacije v priročniku bo v stanju pripravljenosti pametni telefon lahko deloval brez polnjenja do 380 ur, pogovor o življenjski dobi baterije pa je dovolj za 18 ur. Ko poslušate glasbo prek originalne slušalke za polnjenje telefona po 48 urah. Vendar pa bo video pri maksimalni svetlosti baterijo napolnil ob 9. Uri v primerjavi z konkurenti kaže visoke rezultate. Tudi z dejstvom, da na trgu v cenovni kategoriji 30-40 tisoč rubljev obstajajo primeri z več prostranimi baterijami. Vendar pa trajanje baterije ne vpliva le na ta parameter.Veliko je odvisno od tega, kako je proizvajalec optimiziral procese in uporabil osnovo. V tem smislu je korejski pripomoček presegel vsa pričakovanja, saj taka kombinacija redko najdemo v napravah s srednjimi cenami. Praviloma je to prednostna naloga vodilnih pobud.

Samsung Galaxy A7: Pregled

Pomembno je omeniti, da je ta model telefona izdelan po standardu IP68. V skladu s standardi, pripomoček odlično prenaša kratko vlaženje (ne več kot 30 minut). Poleg tega so uporabniki našli veliko več koristi. Pregledi pogosto na primer prikazujejo ločljivost kamer. Z njihovo pomočjo lahko posnamete vse slike (besedilo, portret, pokrajina, itd.) Treba je omeniti, da je proizvajalec uporabil zaslonko f /1.9. Zagotavlja kakovostne fotografije v slabih svetlobnih pogojih. Toda po mnenju mnogih uporabnikov je naloga precej zapletena zaradi pomanjkanja optične stabilizacije. Prav to lahko vodi do nejasnosti in hrupa na fotografiji, prav tako pa se na sliki pogosto pojavi ostra ostrina slike. Za prednosti lastnikov so visoka zmogljivost, ki vam omogoča, da ne čutite omejitev v svetu inovativnega razvoja. Načeloma lahko na pametnem telefonu sprožite celo kul, sodobno 3D igro. Omejitve se lahko pojavijo samo v grafu.

Zaključek

Če povzamemo pregled pripomočka Samsung A-series, je treba omeniti, da se lahko vse spremembe še vedno ponašajo s trenutnimi funkcijami. Najnaprednejši model v seriji je seveda tisti, ki je bil izdan leta 2017. V vsakem primeru, na podlagi mnenja strokovnjakov in enostavnihuporabnikom, lahko rečemo, da je model A7 - uravnotežena mobilna naprava za prodajo po dostopni ceni. Ker je telefon na eni polici s konkurenti, se telefon jasno razlikuje ne samo po zasnovi, ampak tudi po produktivnosti.

Sorodne publikacije