Brian Fargo: biografija, kariera, projekti iger

Brian Fargo se že od otroštva ukvarja s proizvodnjo iger. Njegova prva dela so bila preprosta besedilna iskanja z nezapleteno zgodbo. S prihodom njegove starosti je uspel odpreti svoj lastni igralni studio. V prvem letu je lahko izvedel svoj prvi uspešen projekt. Zaradi pomanjkanja finančnih sredstev je bil razvijalec računalniških iger Brian Fargo prisiljen distribuirati ga sam.

Zgodnja leta

Brian se je rodil leta 1962 v ZDA. Vse otroštvo je preživel v igralnih dvoranah in pri računalniku. Zanimalo me je programiranje in oblikovanje. Po končani šoli je odprl podjetje Interplay Enternainment in pred letom 1982 izdal svojo prvo igro - Demon Forge. Do danes je projekt kulturno in je omenjen kot ena prvih iger, ki so bile izdane na osebno pobudo. Po sprostitvi projekta v industriji se je pojavil izraz "indie".


Leta 1983 je podpisal pogodbo z Activisionom. Skupaj s svojim studijem, Mindshadow, je bilo razvito in objavljeno besedilno iskanje osredotočeno na platformo Apple II in Komador 64. Za razliko od prvega projekta, je igra prešla večina igralcev, vendar to ni ustavilo mladih in ambicioznih igralcev. V istem letu Brian sprosti zelo priljubljen v tistem času, igra The Bard's Tale.

Priljubljenost

Po prvem uspehu je razvijalec začel projekt v popolnoma novem žanru. Brian je postal ustvarjalec prve po-apokalipse žanrske igre. Wastelend je bil ideološki prednik prihodnjega projekta Fallout. Do sredine 90-ih je projekt dosegel vrhunecslava Število zaposlenih v studiu je bilo 600 ljudi. Studio Brian Fargo Interplay Enternainment je trajal do leta 2002. Kot uspešen igrodel je ustanovil novo podjetje - inxile Enternainment. Prvi koraki do uspeha po zagonu studia so bili posledica razvoja flash aplikacij za platformo Apple.


Brian Fargo danes

Fargo ni nikoli pozabil na projekte, ki so mu prinesli slavo, leta 2012 pa je izdal nadaljevanje legendarne pustinje. Po njegovih besedah, ko se izkaže tretji del, bo šel v zaslužen mir. Datum izdaje dolgo pričakovanega projekta se skriva v tajnosti, vendar se pričakuje, da se bo igra približala 2020.

Wasteland

Igra za Apple II je izjemno priljubljena v poznih 80-ih in zgodnjih 90-ih. To je igra v starih dobrih tradicijah iskanja besedil z vsemi spremljajočimi podrobnostmi. Zbirko spremljajo velika papirja, ki so ustvarjena za shranjevanje pomnilnika v računalniku. Razvoj igre je trajal pet let, od 1983 do 1988. Zgodba igre se začne leta 2087 po koncu največje vojne v zgodovini človeštva med ZDA in ZSSR. Milijone kilometrov rodovitnih tal, ogromnih mest, civilizacije - vse to je uničila vrsta doslednih jedrskih eksplozij. Zdaj se naša Zemlja preprosto imenuje "prazna".
Protagonist sage postane član organizacije, ki se ukvarja z naročanjem preživelih ljudi. Njegovo sestavo sestavljajo "peščeni nadzorniki", ki plujejo okoli onesnažene jedrske zemlje. Skupaj se upirajo plenilcem,rešiti civiliste in obnoviti mir. Glavna grožnja igralcu je izločitev nadzora nad umetno inteligenco, ki želi uničiti ostanke človeštva.
Projekt se nadaljuje, zahvaljujoč navijačem. Sprva je bilo za ustvarjanje igre potrebno 900.000 dolarjev, vendar so bili igralci tako zadovoljni z idejo, da je studio prejel več kot tri milijone dolarjev.

Remix The bard's Tale

Zaradi velike popularnosti projekta, ki je izšel leta 1984, se je Fargo odločil, da bo igro ponovno izdal 20 let pozneje, leta 2004. Ponovna izdaja je presegla izvirnik toliko, da je bila ta igra, ki se je začela imenovati za različne nagrade, vključno s projektom, vključena v seznam "najboljših iger vseh časov in ljudi". Ljubila je milijone igralcev za nestandardno zgodbo in nenavadnega protagonista, ki je izdal ton šal, šal in referenc. Vse to, skupaj s priljubljeno fantazijsko nastavitvijo, je omogočilo neverjetno priljubljenost igre. Igranje Bardova Tale je narejena v klasičnem RPG žanru. Igra ne zahteva od uporabnika, da poglobi vse nianse prenosa, pri tem pa se pusti priložnost, da se osredotoči na ploskvo.

Fallout

Do danes je to najbolj znan projekt, posvečen temi postapokaliptične. Prvi del igre se je pojavil leta 1997 in takoj osvojil srce milijonov oboževalcev. Ko se seznanite z žanrom, se je RPG izboljšal do vrhunske kakovosti. Igra je postala ideološki sledilec Wasteland, ki ni bil manj priljubljen in je dobil kultni status.

Sorodne publikacije