Kako narediti sliko ozadja iz interneta v predstavitvi?

Pri izvajanju znanstvenih poročil ali predstavitvi opravljenega dela se pogosto uporabljajo predstavitve. Omogočajo jim, da so bolj vidni in dostopni, ter da dopolnijo informacije, ki jih posreduje pripovedovalec. Pogosto, ko so ustvarjeni od avtorjev, obstaja težava - ne vedo, kako narediti predstavitveno ozadje ali določeno barvo.

Barva ozadja

Program Microsoft Power Point se najpogosteje uporablja za ustvarjanje predstavitev. Da bi razumeli, kako narediti predstavitev določene vrste ozadja, morate razumeti vse glavne točke naloge ozadja. Prvič, uporabnik je povabljen, da uporabi belo ozadje diapozitivov - gre za privzeto. Če želite nastaviti lastno barvo iste barve, z desno miškino tipko kliknite kateri koli prost prostor na diapozitivu in izberite možnost menija »Ozadje«.


V oknu je uporabniku ponujenih več možnosti, iz katerih je potrebno izbrati element "Solid fill". V polju "Barva", s klikom na gumb z barvo, boste morali izbrati le želeni odtenek in s pomočjo spodnjega drsnika izbrati raven preglednosti ozadja.

Izbira tematske slike

Če veste, kako narediti ozadje ene barve v predstavitvi, lahko ozadje diapozitivov rahlo okrasite z uporabo namesto monotone določene teme. Če želite to narediti, pojdite na zavihek Design v priročnem meniju, kjer je na širokem drsniku predstavljen niz tem. Tukaj lahko izveste, kako lahko ustvarite svoje ozadjepredstavitev, ustvarjanje teme od začetka in uporaba ene od predlaganih predlog ali prenosov na spletu.


Medtem ko govorimo, kako narediti sliko ozadja v predstavitvi, je treba omeniti, da tema omogoča, da izberete ustrezen slog in privzeto barvo pisave.

Vzorec ozadja ali preliv

Analog teme je lahko uporaba izbranega preliva ali vzorca. Da ne bi ustvarili posebnega ozadja v grafičnem urejevalniku, je dovolj, da uporabite razpoložljiva sredstva programa. Najdete jih lahko, tako kot večina drugih možnosti v ozadju, v oknu "Ozadje". Tam so na voljo, da izberejo enega od nekaj najbolj primernih stilov oblikovanja. "Gradient Fill" zapolni ozadje z več barvami, usmerjenimi v izbrano smer in slog. Za uporabnike je možno uporabiti do 100 različnih gladkih prehodnih odtenkov z izbiro enega od 5 možnih prelivov.
"Risba ali tekstura" predlaga uporabo ene od več slik predloge. Različne teksture in umetniški učinki vam omogočajo, da ustvarite izvirno sliko za ozadje, za vsak diapozitiv pa lahko preprosto ustvarite podobne in hkrati različne oblikovne sloge, ki izgledajo zelo izvirno. "Pattern fill" - ena najpreprostejših možnosti za oblikovanje. Ponuja enako polnilo za celoten diapozitiv, kjer lahko uporabnik izbere slog vzorca, kot tudi barvo elementov in ozadja.

Poljubna slika na ozadju

Če prejšnjavariant ni prišel gor, potem je vredno razmisliti, kako bi sliko ozadje predstavitve. Ko najdete želeno fotografijo za diapozitive, jo morate najprej shraniti v računalnik. Nato z desnim klikom na ozadje izberite možnost "Ozadje".
V oknu seznama možnosti izberite "Slika ali tekstura" - spodaj se odpre okno, kjer lahko izberete želeno sliko s klikom na gumb "Datoteka". Če želite to ozadje shraniti samo za ta diapozitiv, preprosto zaprite okno in uporabite ozadje za celotno predstavitev - kliknite gumb "Uporabi za vse".

Dve izmed najpogostejših napak pri izbiri ozadja.

Ko se poskuša razumeti, kako narediti predstavitveno sliko ozadja, uporabniki pogosto delajo napake, ki se lahko kasneje izkažejo za neuspešne v govoru ali pa vzamejo veliko časa pri ustvarjanju dela. Glavna napaka je vstaviti sliko v ozadje kot ločen element. Ta metoda je možna tudi za nastavitev ozadja, vendar lahko povzroči številne težave. Če na primer spremenite različico programa, lahko fotografija izgine. Poleg tega, če slike ne popravite, lahko eno neuspešno premikanje miške premaknete. No, glavna nevšečnost te metode je, da morate vstaviti sliko za vsak diapozitiv.
Druga pogosta napačna predstava je želja, da bi razumeli, kako ustvariti sliko ozadja v predstavitvi, da uporabimo preveč svetla ali neprimerna diapozitiva. V tem primeru je slikane sme biti obrezan ali pustiti prazen prostor na zaslonu, ki izgleda grdo. In ko izberete preveč svetle fotografije, ko posnamete sliko na projektor, zaradi zunanjega sveta, je lahko slabo vidna, in, kot posledica, in da na njej besedilo. Če povzamemo napake, je treba omeniti, da morate skrbno premisliti, kako narediti sliko ozadja ali vzorec, da bi dobili kakovosten dokument za predložitev. Pridobljeno znanje vam bo prihranilo čas pri ustvarjanju naslednjih predstavitev, prav tako pa boste izdelali izvirno zasnovo, ki jo je mogoče ceniti.

Sorodne publikacije