lmhosts.sam - kaj je ta datoteka?

Lmhosts.sam - kaj je datoteka? Lmhosts je datoteka lokalnega gostitelja, ki jo uporablja Microsoft Wins Clients, ki zagotavlja preslikavo naslovov IP z imeni NT (imena NetBIOS). Vsebina Lmhosts.sam se spremeni, če uporabnik ne more dostopati do strežnika DNS ali ima težave z njim. Eden od varnostnih ukrepov, ki jih je Microsoft sprejel za zaščito sistema Windows Vista in Windows 7 pred zlonamerno programsko opremo, je bil, da je bilo težje urejati datoteke lmhosts in hosts. V starejših različicah operacijskega sistema bi lahko zlonamerna koda spremenila te datoteke, kar je povzročilo okužbo računalnika. Mnogi začetni uporabniki postavljajo vprašanja: "Lmhosts.sam - kaj je to?". Na to bomo poskušali odgovoriti.


Datoteka lmhosts.sam - kaj je in kaj počne?

lmhosts je besedilna datoteka, ki primerja naslove internetnega protokola (IP) z imeni oddaljenih strežnikov NetBIOS, ki jih uporabnik poveže prek TCP /IP. Datoteka lmhosts se nahaja v mapi% SystemRoot% System32driversetc. Datoteka hosts vsebuje naslov IP za preslikavo imena domene za TCP /IP. Imena in imena NetBIOS bi morala biti enaka, vendar se konflikti lahko konfigurirajo na dveh različnih mestih. Zato je treba kartiranje IP shraniti v datoteko lmhosts, ker ta datoteka
Windows preveri pri razreševanju katerega koli imena, naj bo to NetBIOS ali Domain.

Kako najti in urediti lmhosts.sam?

Poiščite in odprite datoteko. Ker se lahko nahaja na različnih mestih, je običajno lažje odpreti iskanje v sistemu Windows in poiskati datoteko lmhosts.sam. Za uporabnike, ki ročno iščejo lokacijo datoteke, glejte spodajSledi seznam različic in lokacij Microsoft Windows datoteke lmhosts:
 • XP, Vista, 7 in 8 - C: WindowsSystem32DriversEtc;
 • 2000 - C: WINNTSystem32DriversEtc;
 • 98 in ME - C: Windows.
 • Ko je datoteka najdena, z desno miškino tipko kliknite ikono in izberite »Odpri iz«, kot odgovor na povabilo, izberite »Izberi aplikacijo s seznama in kliknite V redu. Na seznamu programov za odpiranje datoteke se pomaknite navzdol po seznamu in izberite WordPad ali želeni urejevalnik besedila na dnu seznama in kliknite V redu.


  Lmhosts.sam - kaj je datoteka?

  Po privzetku datoteka lmhosts že vsebuje podatke, kot so komentarji in primeri, podobni naslednjemu:
 • 12700.1 localhost # je primer lokalnega gostitelja;
 • 475.3 Primer # je primer ponarejenega IP naslova in imena.
 • Zgornji vrstici imata naslov IP, ime NetBIOS in opombo. # za to vrstico. Localhost in primer sta imena NetBIOS. Če uporabljate operacijski sistem Windows Vista, 7 ali 8 dthcb., Se lahko med poskusom shranjevanja sprememb v datoteko lmhost prikaže napaka »zavrnjen dostop«. Do te napake pride, če urejevalnik besedila nima skrbniških pravic. Če želite rešiti to težavo, zaženite Notepad, WordPad kot skrbnik.
  Datoteka lmhosts.sam - kaj je to? LMHosts je zasnovan posebej za omrežja, ki temeljijo na Microsoftu. Če povezujete DNS z datoteko gostitelja, je LMhosts enakovreden WINS-u. To vam omogoča, da razumete, kdo je krmilnik domene, katera domena je prikazana.

  Navodila za uporabo

  Ustvarjanje in urejanje zapisov v Lmhosts.sam - Kaj je to? Za delo s podatki v tej datoteki uporabite naslednja pravila:
 • Zapis se sestaviiz naslova IP računalnika, ki mu sledi vsaj en zavihek imena računalnika NetBIOS.
 • Vnos LMHOSTS ne morete dodati računalniku, ki je odjemalec DHCP, ker se IP naslovi odjemalca DHCP dinamično spremenijo. Da bi se izognili težavam, se prepričajte, da so računalniki, katerih imena so vneseni v datoteko LMHOSTS, konfigurirani za statične naslove IP.
 • Vsak vnos mora biti ločena vrstica.
 • Imena NetBIOS lahko vsebujejo velike in male črke ter posebne znake.
 • Vsako ime NetBIOS ima dolžino 16 bajtov. Del imena NetBIOS po meri je prvih 15 znakov. Privzeto je 16-ti znak nastavljen za identifikacijo storitve omrežnih odjemalcev, ki je registrirala to ime.
 • Najbolj znan primer imena NetBIOS je ime računalnika v katerem koli računalniku z operacijskim sistemom Windows. Ko je računalnik zagnan, se zaženejo storitve Microsoft Network Client in registrirajo njihova imena, ki so sestavljena iz imena računalnika in edinstvenega 16. znaka. Ime je na primer Microsoft Workstation; Ime je Microsoft Server. Kot lahko vidite, je edina razlika med tema dvema imenoma 16. znak, ki vam omogoča, da enolično prepoznate vsako od storitev omrežja, ki se izvajajo na vašem računalniku.

  Sorodne publikacije