Nakup rabljenih iPhone: Pregledi Redko napisani

Nakup rabljenega iPhonea je možnost za tiste ljudi, ki želijo prihraniti denar. Na sekundarnem trgu obstaja veliko naprav, med katerimi so lahko izgubljeni ali ukradeni pametni telefoni, zato morate pred nakupom z roke preveriti iPhone. Pri nakupu iz roke iPhone najpogosteje preverjanje videz, Apple ID, IMEI, Touch ID, senzor, zaslon, kamera, polnjenje baterije cikel, ukrivljene naprave. Vendar pa lahko priljubljene načine dopolnjujejo drugi, ki so redko napisani, vendar so učinkoviti.

Preverjanje Apple ID-ja

Pri preverjanju uporabljenega iPhone-a je pomembno, da preverite vezavo naprave Apple ID. Pametni telefon ne sme imeti zunanjih napak, biti originalen in funkcionalen, vendar z njegovo blokado uporaba naprave ne more biti. Pri preverjanju za iPhone preverite, ali je funkcija Iskanje iPhone onemogočena.
Če je ta možnost omogočena, se ponastavite na tovarniške nastavitve ali ponastavite nastavitve. Pred prodajo pametnega telefona mora prodajalec pustiti Apple ID. Ta način preverjanja pametnega telefona pred nakupom ni zanesljiv. Apple ID je lahko prazen, vendar lahko zaklepanje telefona opravite v Aiklaudu, zato pred nakupom pametnega telefona preverite prisotnost ključavnice v odseku Zaklepanje aktiviranja.

Preverite IMEI

Vsak iPhone ima mednarodni identifikator mobilne naprave - IMEI. Glavni način preverjanja IMEI je trenutno nastavljen na telefonski kombinaciji * # 06 #. V nastavitvah telefona lahko najdete številko iPhone, nato jo preveriteuradno spletno mesto Apple. Serijska številka pametnega telefona je v SIM-pladnju, na paketu naprave, v ohišju (na model 6S). Pri nakupu naprave morate preveriti IMEI s številko, ki je navedena na pladnju za kartico SIM. Poleg tega mora ta element naprave ustrezati barvi ohišja. Če je barva pladnja drugačna, je treba nakup telefona zavreči, ker je bilo njegovo telo zamenjano. To dokazuje neustrezen IMEI, ki ga vsebuje telo in pladenj.

Preverjanje fotoaparata

Pri nakupu pametnega telefona je pomembno, da preverite fotografske module, za to morate posneti fotografijo, bliskavico, posneti videoposnetek in preveriti kakovost zvoka ter zaviranje, posneti počasen video. Fotoaparat med delovanjem ne deluje pozno v izvirni napravi. Preverjanje bliskavice pomeni vklop svetilke ali uporabo tega načina pri fotografiranju. V iPhone so vgrajeni tudi trije mikrofoni. Če želite preveriti enega od njih, morate posneti video z zvokom, pri preverjanju drugega mikrofona morate zagnati Siri. Če želite preskusiti tretji mikrofon, morate napravo priključiti na brezžično slušalko Hands Free.

Preverjanje klicev, sporočil

Pred nakupom pametnega telefona morate preveriti kakovost zvoka, za to morate poklicati kupljeni iPhone. Če slišite tihi zvok, morate dodati glasnost. Če težava z indikatorjem polnega zvoka ni fiksna, je zvočnik pokvarjen. Pri nakupu pametnega telefona morate preveriti, ali so sporočila poslana, zato jih morate poslati na svoještevilko, kateri koli znak. Če SMS ni bil poslan, je možen vzrok težave napaka modema. Če zaženete napravo FaceTime, lahko preverite fotoaparat, zvočnik in mikrofon. Napravo morate preveriti tudi s slušalkami. Apple ID iMessage in FaceTime ne bi smela biti na voljo na pametnem telefonu, ki se prodaja.
Eno od tveganj pri nakupu rabljenega iPhonea je, da lahko operaterji uvrstijo pametni telefon na črni seznam. Telefoni s črnega seznama imajo neplačane pogodbe. V tem primeru obstaja velika verjetnost, da bo naprava pozneje zaklenjena, tudi če deluje po nakupu, saj med operaterji seznamov, na katerih je prikazan IMEI, obstaja redna izmenjava.

Preverjanje izvirnosti zaslona

Pred nakupom iPhone-a je treba opraviti preverjanje zaslona, ​​vključno z zaznavanjem bitov slikovnih pik, ki so prikazani kot bele pike na prikazu vključenega pripomočka na enem zaslonu. Pri preverjanju hitrosti reakcije zaslona je treba opozoriti, da ni nobenih težav z reakcijo na dotik. Originalni zaslon iPhone se razlikuje od kitajskega. Torej, ko kliknete na prvotno zaščitno steklo pametnega telefona, ni prelivnih lukenj in drugih napak. Če je zaslon pritisnjen z lahkoto, potem je treba napravo zavreči, saj se lahko neoriginalni zaslon sčasoma zrahlja. Posebnost originalnega zaslona je polarizacija: bele barve se prenašajo brez roza odtenkov, ki so neločljivo povezani s ponarejenimi zasloni.

Zaključek

Žal tudi podrobna preveritev iPhone ne zagotavlja 100% odpovedi naprave ali pa ne bo težav z njeno uporabo. Za tiste, ki ne želijo tvegati, obstajajo varnejše možnosti za nakup pametnega telefona - v podjetjih, ki prodajajo rabljeno opremo (na primer, GOODBUY zagotavlja pri nakupu rabljene opreme garancijo iz trgovine). Če ste še vedno pripravljeni tvegati, potem pri nakupu iPhone-a sledite zgoraj opisanim priporočilom.

Sorodne publikacije