Kako povezati internet z računalnikom prek kabla: navodila korak za korakom, nastavitve

Dejstvo, da danes vse bolj razširjena brezžična internetna povezava, ki temelji na uporabi usmerjevalnikov (usmerjevalnikov in ADSL-modemov), ne zbuja dvomov. Ampak včasih (in zelo pogosto) je potrebno konfigurirati povezavo mimo takšnih naprav, pri čemer za ta namen uporabite neposredno povezavo z računalnikom ponudnika s kablom. O tem, kako povezati internet prek kabla v računalniku, se pogovorimo o tem. Takoj upoštevajte nekatere nianse, pa tudi morebitne težave, napake ali napake nastale povezave, ki se bodo obravnavale ločeno.

Kako povezati internet prek kabla: kaj potrebujete?

Glavni in obvezni pogoj, brez katerega preprosto ni mogoče izvesti, je prisotnost nameščenega omrežnega vmesnika na računalniku ali prenosnem računalniku, za katerega morajo biti nameščeni vsi potrebni gonilniki (včasih lahko zahtevajo posodobitev do posodobljenih različic).


Seveda vsak izmed najnovejših operacijskih sistemov Windows te gonilnike namesti samostojno (bodisi med prvo namestitvijo ali ob zaznavi nove povezane naprave), vendar če imate originalni disk z nizom Takšen upravitelj je bolje namestiti gonilnike naprav iz tega niza.
Samo v tem primeru bo delovanje omrežne kartice v celoti zagotovljeno. Vprašanja, povezana s posodabljanjem gonilnikov, si poglejmo malokasneje, toda malo pred nami je treba povedati, da posodobitev s sistemom ni priporočljiva (jasno bo zakaj). Druga točka je povezana z uporabljenim kablom, ki bo priključen neposredno na ustrezna vrata omrežne kartice. Ti kabli vključujejo priključke RJ-45. Končno mora uporabnik podpisati pogodbo s ponudnikom, ki ne zagotavlja le dostopa do interneta, temveč ponuja tudi predhodni seznam vseh osnovnih nastavitev in naslovov, ki jih bodo morali sami predpisati, če specialist podporne službe tega ne stori.


Na splošno, če veste, kako povezati internet prek kabla od usmerjevalnika ali modema do računalnika, tukaj ni nič posebej zapletenega. Če želite, lahko vsak uporabnik, ki ima vsaj najmanjšo predstavo o osnovah dela s sistemi Windows, takšne operacije izvaja sam. Vse to bo trajalo le nekaj minut. Zakaj je bilo v tem primeru omenjeno, da lahko uporabite kabel iz usmerjevalnika? Ampak samo zato, ker je popolnoma enaka standardnim omrežnim kablom, ki so v prodaji v kateri koli specializirani trgovini.

Kako dostopati do prejšnjih omrežnih nastavitev na različnih sistemih?

Zato se zdi, da je bila oprema določena. Zdaj pa si poglejmo nekaj osnovnih možnosti in kako dostopati do njih v različnih različicah operacijskega sistema Windows. Če govorite o tem, kako povezati internet prek kabla od usmerjevalnika do operacijskega sistema Windows XP, v ta sistem, dostop doparametre omrežja je mogoče dobiti neposredno iz menija start, ki ima ustrezno postavko, ki se nahaja v ločeni kategoriji. V poznejših različicah obstaja tudi, vendar ni na glavnem seznamu, temveč v delu storitvenih programov. V operacijskem sistemu Windows 10 je najlažje uporabiti PCM na gumbu za začetek, kjer je želeni del prikazan na seznamu. Na splošno, za vse brez izjeme, lahko uporabite univerzalno orodje v obliki "Control Panel", v katerem morate iti v oddelek "upravljanje omrežij in dostopa, po katerem se boste morali sklicevati na povezavo za spremembo lastnosti omrežne kartice.
)
V tem primeru nas zanima tisti, za katerega se opis nanaša na Ethernet ali "Povezava v lokalnem omrežju".

Razlika med dinamičnimi in statičnimi IP naslovi

Ostanimo tako dolgo kot vprašanja, kako povezati internet preko kabla, na strani, in poglejmo eno pomembno nianso. Ponavadi ponudniki ponujajo vzpostavitev povezave za uporabo dveh vrst naslovov: statični in dinamični. Razlika med njimi ni tako velika, kot se zdi na prvi pogled. Statični naslov je dodeljen vsakemu posameznemu računalniku in se v procesu dostopa do interneta ne spreminja, to je trajno. Dinamični naslov za vsako sejo se spremeni (nastavi se nova vrednost). Nekateri napačno verjamejo, da izgleda kot VPN dela. Nič takega! Odjemalci VPN ali proxy strežniki preprosto spreminjajo zunanje naslove, tako da vaš stroj ne more bitipo teritorialnih povezavah in nimajo nobene povezave z notranjimi naslovi. Sprememba naslova se izvede z izbiro trenutno neuporabljenega IP-ja iz razpoložljivih naslovov ponudnika, kar nikakor ne vpliva na spremembo regionalne lokacije. Toda kateri izbrati, če ponudnik zares ponuja eno ali drugo? Menijo, da je najboljša kakovost komunikacije zagotovljena izključno s statičnim naslovom, zato izberite to možnost, čeprav je lažje konfigurirati dinamične naslove.

Kako povezati internet z računalnikom prek kabla v operacijskem sistemu Windows 7 in drugih sistemih: standardna metoda za povezovanje

Za povezavo z internetom je potrebno najprej poklicati točko lastnosti prek PCM na izbranem omrežnem adapterju in nato na nastavitve. Protokol IPv4. Polja za naslove morajo biti izpolnjena v skladu s seznamom, ki ga izda ponudnik.
Če pa nimate nobenega razloga ali ste ga izgubili, vnesite polje za statični naslov IP, recimo 1921681.3, maska ​​podomrežja je skoraj vedno 255255255.0 in vnesite 1921681.1 v polje prehoda. Za dinamične IP-je, če je na voljo, lahko nastavite prejem vseh naslovov v samodejnem načinu. Preprosto izpolnite polja naslova primarnega in alternativnega strežnika DNS nekoliko spodaj. Treba jih je pojasniti od ponudnika. Če se izkaže, da je to nemogoče, nič strašnega. Nastavite samodejni prejem ali uporabite brezplačne kombinacije, na primer Googlepredstavljeno zgoraj, da delo ni nič slabše. Potem samo shranite spremembe, samo v primeru ponovnega zagona in preverite dostop do interneta.

Opomba: Zlasti pri konfiguriranju je treba vnesti proxy strežnik za lokalne naslove, če strežnik ni na voljo s to vrsto ponudnika, sicer lahko pride do težav s povezavo.

Vzpostavitev hitre povezave

Zdaj, na kratko, kako povezati internet prek kabla z računalnikom, če želite nastaviti visoko hitrostno povezavo PPPoE. V tem primeru morate v razdelku za upravljanje omrežja najprej ustvariti novo povezavo in nato podati njeno vrsto.
To bo bodisi PPPoE za neposredno komunikacijo s ponudnikom brez vključevanja omrežnih naprav ali dial-up pri uporabi modemov, kot so standardi 3G /4G. Po tem morate vnesti uporabniško ime, geslo in vstaviti novo ime za povezavo, ki ste jo ustvarili. Ko končate vse postopke, preprosto kliknite gumb za povezavo.

Kaj morate iskati pri uporabi usmerjevalnika?

Kar se tiče usmerjevalnikov, o njih ne bomo posebej previdni, saj v tem materialu ne upoštevamo brezžične povezave.
Vendar je treba opozoriti, da se lahko številni sodobni modeli uporabljajo kot modemi, zato je treba vnaprej v spletnem vmesniku naprave s prijavo prek katerega koli spletnega brskalnika usmerjevalnik preklopiti na modemski način.

Vprašanja o vzpostavitvi interneta pri uporabi storitevoperater "Rostelecom"

Končno, kot primer, razmislite, kako vzpostaviti internet prek kabla "Rostelecom" na računalniku, korak za korakom.
Načeloma konfiguracija protokola IPv4 ni posebej drugačna od opisane in lahko izgleda kot tista, ki je prikazana zgoraj, vendar z vnosom naslovov, ki so prisotni v sporazumu o storitvi, in aktivacijo protokola IPv6. Ne bi smelo biti težko. Zdaj na kratko o tem, kako vzpostaviti internetno povezavo prek kabla Rostelecom v operacijskem sistemu Windows 7 ali katerem koli drugem sistemu, ki uporablja usmerjevalnik in povezavo PPPoE. Pojdite na spletni vmesnik usmerjevalnika (1921681.1), uporabite admin /admin kot svoje uporabniško ime in geslo, določite PPPoE v vrsti povezave, vnesite uporabniško ime in geslo pogodbe (ne smete zamenjati z dovoljenjem za dostop do nastavitev usmerjevalnika) in kar je najpomembnejše - v parametre VPI. /VCI navedite svojo regijo. Po zaključku operacij shranite spremembe in znova zaženite modem /usmerjevalnik.

Odpravljanje težav in odpravljanje težav

Kolikor je mogoče komunikacijske napake, je nemogoče napovedati ničesar. Toda kot prvi koraki uporabite naslednje metode:
  • preverite, ali je naslov IP prehoda pravilen;
  • Zamenjajte standardne vrednosti za DNS v kombinaciji z Googlom;
  • onemogočanje uporabe proxyja;
  • nadgradite gonilnike omrežnih kartic (najbolje je uporabljati avtomatizirano programsko opremo, kot je Driver Booster);
  • nekaj časa izklopite protivirusni program in požarni zid;
  • odstranite obstoječo povezavo in jo ponovno zgradite.
  • ČeNe pomaga, pokličite orodje za odpravljanje težav v sistemu Windows in uporabite nasvete za odpravljanje težav. Če ne deluje, se obrnite neposredno na svojega ponudnika internetnih storitev.

    Sorodne publikacije