Kako vzpostaviti Rostelecom modem? Nastavitev Rostelecom ADSL modema: navodila korak za korakom

Ruski nacionalni ponudnik Rostelecom že dolgo zagotavlja visoko kakovostne storitve na področju komunikacij, vključno z organizacijo hitrega dostopa do interneta doma ali v pisarnah. Ena od različic povezave je lahko nakup modema Rostelecom z WiFi. Cena, odvisno od modela, je v povprečju od osem sto do pol tisoč rubljev. Res je, da se nekateri uporabniki soočajo s problemom nastavitve, vključno z napravami ADSL. Vendar, če to uredite, o tem ni nič posebej zapletenega. Naslednje navodilo vam bo pomagalo, da nastavite pravilne parametre v nekaj minutah.


ADSL modem Rostelecom: kaj je to in zakaj?

Torej, poglejmo. Najprej z nekaj besedami o tem, kaj je ADSL modem Rostelecoma in kako se uporablja v praksi.
Tehnologija ADSL temelji na uporabi telefonskih linij, ki so danes celo na najbolj oddaljenih in težko dostopnih mestih. Internetni modem "Rostelecom" uporablja asinhroni prenos podatkov, pri katerem je hitrost sprejema prednost in presega hitrost vračanja. V načrtu izjem lahko tukaj izberete samo IP telefonijo, pošto in video klice. Kot je priporočil strokovnjaki podjetja, pri povezovanju ADSL-modem Rostelecom v shemi je bolje vključiti posebno splitter (splitter). To je potrebno, da telefonska linija med povezavo ni blokirana. AtSam razdelilnik ima en vhod in dva izhoda ter za različne kable, kar preprečuje prekrivanje frekvenc.


Glavne vrste modelov

V zvezi z opremo, ki jo podjetje ponuja na trgu, danes med glavnimi napravami, ki se lahko uporabljajo za povezavo z internetom po telefonu, lahko ločite tri glavne naprave :
 • D-Link 2640U.
 • Qtech RT-A1W4L1USBN.
 • Sagemcom F @ st 2804 v7.
 • V zvezi s tem, kako nastaviti modem Rostelecom, osnovne nastavitve načeloma niso posebej različne, zato bodo naslednje nastavitve za model D-Link 2640U.

  Standardna povezovalna shema

  Prva stvar, ki jo je treba storiti, je povezati modem /usmerjevalnik "Rostelecom" z računalnikom in telefonsko linijo.
  Standardna shema povezav izgleda takole: računalniški terminal se povezuje z modemom prek katerega koli LAN priključka, modem pa nato poveže kabel s cepilnikom, razdelilnik pa se priključi na telefonsko vtičnico. Prav zaradi uporabe razdelilnika je možna istočasna uporaba in dostop do interneta ter navadnih klicev na stacionarni telefon. Ko je celotno vezje sestavljeno, modem potrebuje napajanje iz električnega omrežja, nato pa se mora prižgati in ne utripati ustreznega indikatorja, kar pomeni, da je povezava pravilno izvedena. V nasprotnem primeru morate preveriti povezavo in po potrebi zamenjati kable ali celo razdelilnik.

  Kako nastaviti modem Rostelecom: namestite gonilnike

  S povezavo, kot je vse, je jasno.Zdaj morate inicializirati napravo v računalniškem sistemu. To naredite tako, da namestite gonilnike.
  Če operacijski sistem tega ne izvede samodejno po prenosu, lahko uporabite namestitveni disk, ki je nujno priložen kateri koli napravi, ki jo kupite. Če je disk izgubljen ali poškodovan, lahko ustrezne gonilnike najdete neposredno na uradni spletni strani podjetja (čeprav jih je treba prenesti z drugega računalnika in kopirati na kakršenkoli izmenljivi medij, nato pa namestiti na lastni terminal).
  Če želite natančno vedeti, kaj je oprema nameščena in deluje pravilno, lahko uporabite upravitelja naprav (modem ne sme biti označen z rumeno).

  Samodejna nastavitev z uporabo diska

  Kako povezati modem Rostelecom in namestiti gonilnike, ste ugotovili. Vsaj na teh stopnjah ne bi smelo biti težav. Sedaj nadaljujte z nastavitvami. Najlažji in najbolj zanesljiv način je uporaba plošče v kompletu. Ko ga vstavite v pogon, bo sistem zagnal ustrezen "čarovnik za nastavitev strojne opreme", v katerem bo uporabnik moral le slediti njegovim nasvetom in navodilom. Še enkrat, če ne obstaja tak disk iz nekega razloga, lahko preprosto prenesete "Master" iz interneta in ga nato zaženete sami.

  Ročna nastavitev modema: prejšnji koraki

  Vendar pa so razmere nepredvidljive. Predpostavimo, da uporabnik, ki je ugotovil, kakoza povezavo modema Rostelecoma in preklop na fazo namestitve ni na voljo nobenega diska in dostopa do interneta za prenos samodejnega namestitvenega programa. V tem primeru boste morali ročno vnesti parametre s pomočjo modemskega spletnega vmesnika.
  Dostop do njega je narejen iz vseh razpoložljivih brskalnikov, kjer je v naslovno vrstico vnesena kombinacija 1921681.1. Po tem boste zahtevali standardno prijavo in geslo, ki sta navedena na imenski tablici na hrbtni strani naprave. Praviloma za prijavo in geslo uporablja skrbnik. Če modem iz nekega razloga izda napako, lahko ponastavite standardni dolg pritisk na gumb za ponastavitev.

  Vzpostavitev internetnih parametrov na primeru modela D-Link 2640U

  Končno smo se približali praktični rešitvi problema, kako vzpostaviti Rostelecomov modem. Kot primer si oglejte spletni vmesnik modema D-Link 2640U.
  Takoj nastavite vrednost PPPoE za vrsto povezave, ki izgleda bolje v primerjavi z metodo Bridge, ker se lahko uporablja za dostop do interneta prek Wi-Fi, tudi ko je računalnik izklopljen. Nato morate ročno zapisati vrednosti parametrov VPI in PCI, ki ustrezajo regiji, v kateri se nahaja uporabnik. Na primer, za območje Moskve je 0 in 35 za regijo Volga - 0 in 33 itd. Ti podatki se določijo samodejno, vendar morajo biti tudi navedeni v pogodbi. Lahko jih dobite tudi pri vašem ponudniku podpore. Po tem, uporabniško ime in geslo PPP (spet, določeno vpogodba), nato potrditveno polje Keep Alive. Zdaj za LCP-napake je vrednost za LCP-razmik nastavljena na 2, 35 in element IGMP je aktiviran. Po tem morate shraniti spremembe in ponovno zagnati računalnik.

  Nastavitev brezžične povezave

  Zdaj pa poglejmo, kako se pri nastavljanju modema odpravlja napaka v WiFi. To storite tako, da se prijavite v spletni vmesnik in uporabite razdelek Brezžična povezava.
  Prvi korak v razdelku Vrsta overjanja je nastavitev WPAPSK kot primarnega parametra in AES za šifriranje. Polje SSID ustreza omrežnemu imenu (lahko ga spremenite poljubno). V vrstici z vnaprej podeljenim ključem za dostop do ključa morate navesti lastno kombinacijo, ki je zaželena za zapomnitev, še bolje - shranite jo v elektronski ali tiskani obliki. Ko končate te korake, morate odpreti zavihek Vzdrževanje in nato vdelano programsko opremo. Ko kliknete gumb Pregled, morate poiskati konfiguracijsko datoteko za konfiguracijo končnega dodatka, ki bi morala biti shranjena na trdem disku. Praviloma se imenuje romfile.cfg. Ohranite spremembe. Namestitev je končana.

  Faze konfiguracije modema TP-Link

  Ko govorimo o napravah serije TP-Link, ni nič posebej zapletenega pri nameščanju parametrov.
  Brskalnik vnese isti naslov, uporabniško ime in geslo, po katerem bo potrebno odpreti razdelek Hitri začetek, ki aktivira poseben "Čarovnik za namestitev". Potem morate slediti njegovim navodilom: nastavite pravilen časovni pas, izberite način PPPoE /PPPoA za usmerjevalnik, nato predpišite vrednosti VCI in VPI ter izpolnite polja za prijavo in geslo za dostop do interneta. Po zaključku teh korakov obdržite spremembe in uživajte.

  Sklepne ugotovitve in priporočila

  Tukaj pravzaprav vse, kar zadeva odločitev o tem, kako vzpostaviti modem Rostelecoma. Kot je razvidno iz vsega zgoraj navedenega, ni nič posebej zapletenega in nerazumljivega v tem št. Težava lahko nastane, razen tistih uporabnikov, ki ne poznajo angleščine. Kar se tiče priporočil, je načeloma najpomembnejša nastavitev načina PPPoE, ne Bridge. "Bridge", kljub temu, da je vtičnik nameščen v sistemu, lahko blokira dostop do interneta, ko je računalnik izklopljen, kar prinaša veliko neprijetnosti. Poleg tega je treba biti še posebej previden pri vnosu izumljenega gesla za dostop do Wi-Fi (čeprav, če ga uredite, ga lahko enostavno izgubite v nastavitvah usmerjevalnika /modema in ga spremenite). In če povzamemo vse zgoraj navedeno, lahko z gotovostjo trdimo, da bo vsak omejen pismeni uporabnik (tudi če je začetna stopnja usposabljanja), v skladu z navedenimi navodili, zmožen vzpostaviti modem in organizirati internetno povezavo na zelo osnovni ravni. Kot pravijo, bi bila želja.

  Sorodne publikacije