Dodatne zavorne luči na vozilu: izbira in vgradnja

V zadnjem času je vse več avtomobilistov nastavilo dodatne zavorne svetilke za svoje vozilo. Hkrati ugotavljajo, da to ni strošek, ampak prihranki in predvsem varnost. Poglejmo, katere vrste dodatnih zavornih svetilk na avtomobilu se zgodi, kako izbrati in namestiti.

Vrste signalov in kako delujejo?

Rdeča luč se šteje za ustavitev. Veliko vozil ima že tovarniško luči, vendar so mnogi vozniki pred kratkim raje namestili dodaten vir svetlobe ali razstavili starega, da bi vključili nove luči. Najlažji način za varno samodejno namestitev zadnje luči na vrh stekla. V tem primeru niansiranje ne sme motiti svetlobnega signala. Različice zavornih svetilk za avtomobile:
 • svetleče diode v zadnjem katapotu (to je naprava, ki odseva žarke z minimalno disperzijo proti viru) - zasnova lahko sestoji iz diodnih trakov ali posameznih diod, na splošno izgleda estetsko in nestandardno;
 • signal, vgrajen v odbijač avtomobila - je nameščen s pomočjo trakov, odvisno od velikosti zadnjega dela avtomobila;
 • Luč na zadnjem steklu - lahko se nahaja v zgornjem delu in v spodnjem diodnem traku se prilepi na steklo z lepilnim trakom ali izolacijskim trakom;
 • laserska stop svetilka - nova vrsta zavornih svetilk, ki so lahko uporabne pri vožnji v težkih pogojih in slabi vidljivosti(slabše so razmere na cesti, boljši je signal).
 • Katere dodatne zavorne svetilke je mogoče namestiti same?

  V skladu z varnostjo cestnega prometa (ADR) sta lahko na vaš avtomobil neodvisno nameščena dva dodatna signala. Uporaba pomožnih virov svetlobe povečuje varnost v cestnem prometu, saj je vozilo dosegljivo. Takšen avtomobil lahko vidite na veliki razdalji, kar zmanjšuje tveganje za razvoj nevarnosti na cesti. Večina avtomobilov ima tovarniške žarnice za dodatno zavorno svetilko, vendar to ni dovolj. Na zadnjem odbijaču ali spojlerju lahko samostojno namestite zaustavitvene luči in jih pritrdite na kabino ali na zunanjo stran zadnjega stekla. Svetlobni viri so lahko LED, neonske svetilke in žarnice. Svetleče diode so najpogosteje nameščene, ker porabijo manj električne energije, imajo dolgo življenjsko dobo, imajo pa manjše vidne kote v primerjavi z žarnico.


  Najlažji način za nastavitev dodatne svetlobe v notranjosti avtomobila. Zato to ne bo vplivalo na okoljske dejavnike in bo trajalo dlje. Poleg tega so na zgornjem delu stekla dobro vidne luči blizu zadnjega dela avtomobila.

  Laserska avtomobilska zavorna svetilka za meglo: značilnosti

  Številni lastniki avtomobilov opozarjajo, da standardne dodatne zavorne svetilke na vozilu ne morejo zadovoljiti svoje naloge, zlasti pri slabi vidljivosti. Dioda svetloba ni sposobna"Prekoračite" skozi sneg, meglo ali močan dež. Tudi ko vidimo šibek rdeč signal spredaj, voznik ne more določiti natančne razdalje. V ta namen so nastale laserske signalne lučke, ki so višje, vendar imajo tudi odlično kakovost. Laserska zavorna svetilka za meglo je majhen modul rdeče svetlobe, je vodotesna in odporna proti udarcem. Oblika ima krožno lečo, zaradi katere poteka projekcija trikotnika s svetlo lasersko linijo za avtomobilom. Nagib naprave se lahko enostavno prilagodi in pritrdi z vijaki ali trakom.

  Prednosti laserske zavorne svetilke:
 • vidnost avtomobila se povečuje;
 • možnost nastavitve razpona laserskega žarka;
 • samo do 19;
 • deluje pri temperaturah od -30 do +65 ° C;
 • Dobra vidljivost vozila na cesti pod močnimi meglicami ali pogoji prhanja.
 • Obstajajo naprave in slabosti. Laserski žarek v sončnem vremenu praktično ni viden. Prav tako morate pravilno nastaviti kot žarka, saj lahko pade neposredno na vetrobransko steklo za avtomobilom, kar bo povzročilo slabo vidljivost drugega voznika. Laserski žarki še niso razporejeni na ozemlju Rusije in njihova namestitev velja za nezakonito, zato so nameščeni na nevidnih mestih. Lahko je nameščen pod spojlerjem, z registrskimi tablicami ali blizu svetilke.

  Kaj bo potrebno za namestitev dodatnih zavornih svetilk?

  Za namestitev zaustavitvenega signala na avto morate imeti izvijač, vir svetlobe in samizolacijski trak. Pri nakupu dodatne luči sledi navodilo za namestitev. Za začetek, morate se odločiti o modelu, kot tudi bodite pozorni na moč. Akumulator avtomobila morda ni zasnovan za zavorne svetilke z veliko močjo. To pa bo povzročilo, da bo baterija hitreje sedela. Nato morate določiti lokacijo luči, po kateri lahko nadaljujete neposredno z namestitvijo. Najpogosteje je na primer na zadnjem steklu nameščena dodatna zavorna luč na VAZ, ki je v notranjosti avtomobila boljša. To bo napravo zaščitilo pred onesnaženjem in vplivi okolja.

  Način pritrditve dodatne luči je odvisen od njegove zasnove. To je lahko dvostranski lepilni trak ali sesalnik. Da bi bila naprava stabilna, lahko previdno izvrtate luknje v strehi, zadaj in na vrhu. Če je zadnji nosilec zaseden, ga lahko namestite na odbijač. Najtežje je pritrditi spojler. Prav tako je vredno varovati žice, tako da ne pridejo v stik s kovčkom.

  Kako nastaviti zavorno lučko na avto?

  Večina voznikov postavi dodatno zadnjo svetilko. Pomembno je, da se najde prostor, da se ne zamaši z drugimi predmeti, in svet je opazen za vozila, ki se gibljejo od zadaj. Da bi olajšali skrivanje žic, so dodatni dodatni viri svetlobe nameščeni na zadnjem steklenem dnu. Pokrov prtljažnika na zadnjem odbijaču vam omogoča, da skrijete vrvice na zadnjem avtomobilskem sedežu. Pomanjkljivost izbire tega mesta je, da se odbijač najprej onesnaži, tako da so lahko lučinevidna drugim udeležencem v prometu.
  Vključeni so tudi dve žici (plus in minus). Potrebno jih je potisniti v odprtino zadnje police, nato pa v prtljažnik vozila. Signal za zaustavitev se lahko določi na dva načina:
 • navadna velcro (varno pritrditev na zadnje steklo);
 • poseben nosilec (varno pritrditev, za to pa morate narediti luknjo na zadnji polici).
 • Če zamenjate dodatno zavorno svetilko ali jo vstavite v spojler, se prepričajte, da je prostor za žice. Žice se raztezajo v prtljažniku do glavnega tokokroga avtomobilskega omrežja. Pomožna žica se priključi na znak stop, minus - na karoserijo vozila. Če želite skriti žice, jih lahko pritrdite na dno prtljažnika z vložkom ali vključite v skupno podlogo. Vse odprte žice morajo biti izolirane.

  Zaključek

  Dodatne zavorne svetilke bodo pomagale zaščititi avto v razmerah slabe vidljivosti na cesti. Zaželeno je, da jih skrbno izberete in izberete kraj in vrsto pritrditve. Zakonodaja Ruske federacije omogoča vgradnjo dveh dodatnih virov svetlobe za avtomobile. Namestitev, namestitev ali zamenjava ni težavna. Pogosto avtomobilisti sami vgradijo take naprave na zadnje okno.

  Sorodne publikacije