Pokrov plinskih zamaškov: značilnosti, vgradnja. Hood stroj

Tehnologije se razvijajo iz dneva v dan, toda avtomobilski proizvajalci še vedno opremljajo avtomobilski in cenovni segment s srednjimi cenami z običajnim držalom nape. Motoristi kličejo tak mehanizem "poker". Mnogi vozniki niso preveč udobni za uporabo standardnega držala, še posebej, če morate pregledati motor, opraviti vzdrževanje ali ga samo popraviti. In če vozniki ne skrbi za proizvajalce avtomobilov, potem lahko lastnik doda udobje za sebe - to bo pomagalo plina stojalo kapuco. Vidni so v dragih sodobnih modelih avtomobilov. Poudarili bomo, kako jih postaviti in kako so lahko koristni.

Prednosti vgradnje plinskih postaj

Pri nakupu in namestitvi podatkov o napravi na avto lastnik avtomobila dobi več resnih prednosti pred običajnim poker imetnikom. Podpora je sposobna podaljšati pokrov pokrova motorja že dolgo in pod določenimi koti. Lastniku avtomobila ni treba vložiti dodatnega napora. Delati nekaj pod pokrovom s temi postanki bo veliko lepše in bolj udobno.
Postopek namestitve ne zahteva veliko časa in ne zahteva prisotnosti resnih strokovnih znanj. Vse je narejeno z lastnimi rokami. Prav tako lahko greste na bencinski servis, vendar pogosteje lastniki avtomobilov ravnajo sami. Za montažo ni potrebno vrtati dodatnih lukenj pod zaporo plina.

Voznikiz nakupom in izbiro teh izdelkov ne bo težav - sodoben trg ponuja veliko izdelkov različnih vrst in cenovnih kategorij. Te postanke lahko kupite ne samo v trgovinah ali na trgih, ampak tudi v prodajalnah z avtomobili. Pokrov avtomobila se lahko odpre toliko, kot ga potrebuje lastnik. Robovi popolnoma zdržijo težo pokrova, kot tudi druge ukrepe, kot je veter. Z vgradnjo tega izdelka na avto lahko znatno poenostavi in ​​poveča dostop do motornega prostora v avtomobilu. Tudi postopek odpiranja pokrova pokrova je opazno poenostavljen. Če se ustavi, je dovolj, da pritisnete ustrezen gumb v notranjosti avtomobila, pokrov pa se samodejno in brez napora odpre s strani osebe. Druga pomembna prednost je nezahtevnost izdelka. Regulirajo jih celo v fazi proizvodnje, zato je dovolj, da jih kupimo in jih preprosto namestimo na avto. Nič več ni potrebno.

Kako se plin osredotoča na lastnike avtomobilov?

Verjetno vsak avtomobilist ve in je večkrat preizkusil situacijo, ko je treba najti pravilen položaj stop-pokerja, ki odpira pokrov pokrova motorja. In potem, ko ima voznik odprt pokrov, je treba nenehno vzdrževati napetost. Pokrov se lahko kadarkoli zapre zaradi nenadnega preboja vetra in poškodbe. Takšne razmere lahko pripeljejo tudi najbolj zadržane ljudi. To je nekakšen spustni gumb na daljinskem upravljalniku - na samem začetku težava ni pomembna, toda sčasoma se ta malenkost ne začne nagajati.
Problem odsotnosti te poceni prilagoditve je na najbolj modernihtujih avtomobilov Overseas avtomobilski proizvajalci so prepričani, da njihovi avtomobili razlikujejo tako visoko zanesljivost, da bodo lastniki pogled pod pokrovom samo v trenutkih zamenjave olja, in bolj resne okvare odpraviti strokovnjaki v bencinskem servisu. Torej se v Evropi in Združenih državah vse dogaja tako - motoristi vidijo odprto loputo šele takrat, ko avto vstopi v bencinski servis.

Tukaj je tipičen primer. Na ulici, pozimi in na oddaljeni cesti je tekočina končala v rezervoarju za pranje. Voznik se bo ustavil ob strani in ga dodal. To ni problem - lastnik avtomobila bo odprl pokrov, vendar bo mobilni telefon nenadoma zazvonil, klic je zelo pomemben. In tukaj, drži pokrov pokrova motorja z eno roko, v kateri je tudi steklenica tekočine v pralnem stroju, voznik dvigne telefon na uho. Težko vozilo, ki še vedno signalizira, gre mimo ob strani. Človek je prestrašen in izgubi svoj mobilni telefon v motornem prostoru, tekočina pa se vlije na čevlje.
Če bi na avtomobilu obstajala plinska stojnica, se vse to ne bi zgodilo. Po pritisku na gumb v kabini ali s kljuko pokrova motorja z roko, se je pokrov lahko dvignil gladko in voznik je lahko po telefonu govoril mirno.

Glavne prednosti plinskih postaj

Te naprave se razlikujejo v več osnovnih značilnostih. Te lastnosti in določajo glavne prednosti teh izdelkov:
 • Zanesljivost - ti elementi so narejeni samo iz kakovostnih materialov. Delujejo zanesljivo na različnih temperaturnih območjih - od silovitih sibirskih zmrzali do vročega, vročega dne.
 • Kakovost. Proizvajalci se osredotočajo na to merilo. Plinski štedilnik okrova je nameščen in je nenehno pod neposrednim agresivnim vplivom visokih temperatur, solnih megl in vlage. Sodobni izdelki imajo zaščitno antikorozijsko plast.
 • Vrste

  Plinski zaboj je blažilnik sunkov, toda v nasprotju z elementi, nameščenimi v zadnjem vzmetenju, so blažilniki pokrova in pokrova prtljažnika občutljivi izdelki. Z vsemi svojimi nezahtevnostmi potrebujejo pozornost in skladnost z zahtevami proizvajalca.
  Obstajajo različne vrste amortizerjev pokrova motorja - razlikujejo jih po vrsti delovne snovi.

  Po vrsti amortizacije

  Zasnova teh izdelkov se lahko razlikuje po načinu dušenja. Da, obstajajo hidravlične ustavitve, kjer so upočasnitve ostre in dinamične. V slednjem primeru je upočasnitev gladka. Nameščeni so na katerem koli priročnem mestu, medtem ko je prvi - samo z zalogo.

  Referenčna snov

  V skladu z delovno snovjo je mogoče te naprave razdeliti na plinske amortizerje za napo, raztopine plinskega olja in naftne proizvode.
  Prvi izdelki imajo visoko stopnjo zanesljivosti in dolgo življenjsko dobo. Slednje so bolj ekonomične, vendar se ne smejo uporabljati v regijah s preveč hladnimi zimami. Različica plin-olje je najbolj vsestranska rešitev. Kar se tiče karakteristik, so povprečne, vendar je protiutež nizki ceni.

  Navodila za namestitev po korakih

  Za montažonajprej je treba odpreti pokrov avtomobila in ga podpreti z nečim podobnim. Uporabite lahko dve masivni leseni palici. Zakaj dva - lažje je delo na obeh straneh pokrova pokrova motorja. Nato izvedite zamenjavo razpoke. To je preprost postopek in traja največ 15-20 minut. Konci so razpokani, opremljeni s tečaji, pritrjeni s ploščatimi ali C-oblikovanimi sponkami. Druga stran je pritrjena tako, da gre skozi dno krekerja in nato pod tečaj. Potem lahko menite, da je sponka zanesljiva.
  Pomembno je odstraniti stare torzije. To naredite z izvijačem. Potrebno je vstaviti orodje med kovinski del in kroglični zglob, nato pa ga povleči. Potem nežno dvignite sponko iz krekerja, druga potegnite ven iz krogle. Te iste manipulacije se izvajajo z drugim koncem zaustavitve. Da bi se novi plinski zamašek za VAZ zlahka dvignil, je notranja površina krekerja obdelana s silikonskim mazivom. Potem so objemke postavljene v položaj, ko so odprte do polovice in se raztegnejo do krogle novega krekerja. Nato se clamper zapre. Lahko se zgodi, da sponka na tečajih manjka, konica pa je pritrjena na telo plošče. Nato vzemite šesterokotni ključ in odstranite žogo. Novi je privit z odprtim ključem.
  Če je vgradnja plinskih zaustavitev na pokrovu izvedena na trdni pritrdilni napravi, potem je treba odviti pritrdilni sornik. Pritrditev s sornikom se lahko demontira s čepom ali vzmetjo podložke. Pomembno je, da zdrsne z igle. Da bisprostite zaklepno podložko, jo potisnite ali povlecite v želeno smer. Nato se starega poudarka razstavi in ​​namesti novi. Zadrževalni pak se znova ovije, dokler se ne zaskoči.

  Druga metoda pritrditve

  Tukaj boste potrebovali dva ključa. Namestitev je izvedena v več osnovnih korakih. Da, oklepaji, ki so opremljeni s postanki, ki so nameščeni na svojem običajnem mestu. Obstajajo tudi sami montažo ustavi. Potem je zasnova fiksna. Postopek je preprost in traja največ 20 minut.

  O cenah

  Ti izdelki imajo dostopno ceno, kar je še ena prednost za njih. Težko je najti prodajni amortizer, ki bi stala več kot tri tisoč rubljev. Za ta denar lahko zagotovite maksimalno udobje pri upravljanju avtomobila. Torej, ugotovili smo, da gre za stojalo za plin. Kot lahko vidite, je to zelo koristen avto.

  Sorodne publikacije