Kako vstaviti povezavo v besedilo članka?

Vsak uporabnik, ki je delal v Microsoft Ward, je naletel na različne povezave. V tem članku gre za njih. Preučili bomo različne načine vstavljanja povezave v besedilo. Mimogrede, njihove sorte so precej številne, zato boste po branju članka zagotovo naredili nekaj novega za sebe.

Ustvarjanje navadne hiperpovezave z metodo kopiranja

Pogovorimo se o tem, kako v Word vstaviti povezavo, ki jo vodi do zahtevanega spletnega vira. Prav ta vrsta hiperpovezave se pogosto imenuje hiperpovezava.

Torej, če želite ustvariti hiperpovezavo, je to preprosto, to lahko storite na dva načina: ročni vnos in kopiranje iz odložišča. Vsako metodo bomo analizirali posebej.

Najlažji način za kopiranje hiperpovezave na dokument. To storite tako, da ga najprej postavite v odložišče.


 • Poiščite povezavo, ki jo potrebujete.
 • Izberite in pritisnite CTRL + C ali uporabite bolj konvencionalno metodo tako, da z desno tipko miške kliknete, da izberete in izberete element "Copy" v meniju.
 • Odprite dokument in ga prilepite na želeno referenčno mesto. Uporabite lahko bližnjico na tipkovnici CTRL + V, to pa lahko storite v kontekstnem meniju, tako da izberete Vstavi.
 • Po tem pritisnite ENTER - prikaže se besedilna povezava. Za premik pritisnite levi gumb miške CTRL.

  Ročno ustvarjanje hiperpovezav

  Kako vstavitiPovezavo do besedila v "Vardo" že poznaš s kopiranjem, vendar, kot je navedeno zgoraj, obstajata dva načina za ustvarjanje tovrstnih povezav. Zdaj pa se pogovorimo o ročni metodi.


  Mimogrede, da bi to naredili preprosto: v besedilo morate vnesti povezavo do vira in pritisniti tipko ENTER - povezava se bo pojavila v besedilu.

  Spreminjanje povezave

  Sedaj bomo opisali, kako spremeniti povezavo, če njen izvirni videz v besedilu izgleda neharmonično. Na mnogih mestih lahko vidite povezavo v obliki navadnega besedila, označenega z modro barvo. S klikom na njih padeš v drug vir. Točno iste povezave lahko ustvarite v "Vardo". Če želite spremeniti povezavo, morate:
 • Kliknite hiperpovezavo na PCM.
 • V meniju izberite "Spremeni hiperpovezave".
 • V okno vnesite besedilo hiperpovezave v istem polju za vnos. Upoštevajte, da se vrstica "Naslov" nahaja na dnu okna - tukaj določite povezavo do vira.
 • Po vnosu vseh potrebnih parametrov lahko kliknete gumb »OK«, povezava se spremeni. Zdaj ne veste samo, kako vstaviti povezave v besedilo, temveč tudi, kako jih spremeniti, da bo dokument dobil ugodnejši videz.

  Ustvarjanje povezave do strani dokumenta

  Že veste, kako povezavo v Word vstaviti v spletni vir, vendar to ni edina vrsta povezav. Za hitro krmarjenje po dokumentu je veliko objav na začetku. Lahko se rahlo nadgradi. Zdaj pa govorimo o tem, kako vstaviti povezavov dokumentu. Če želite začeti, morate iti na že obstoječo kartico »Vstavi«, v skupini »Orodja za povezave« kliknite ikono »Zaznamek« - odpre se okno z istim imenom. Vnesti morate ime zaznamka. Mimogrede, pametno je vstopiti na prvo točko zadržanja in klikniti "Dodaj".
  Postavite kazalko v prostor za besedilo, kamor želite prilepiti zaznamek, kliknite orodje Hiperpovezave, ki se nahaja nad gumbom "Zaznamek". V pogovornem oknu morate izbrati povezavo - izberite »Kraj v dokumentu«. Zdaj razširite spustni seznam Zaznamki in izberite tisto, ki ste jo ustvarili. Na koncu vnesite besedilo, ki bo vidno v dokumentu, in kliknite V redu.

  Ustvarjanje e-poštne povezave

  Kako vstaviti povezavo v besedilo dokumenta na internetnih virih in straneh, ki jih že poznate. Razmislite o tretji možnosti uporabe te možnosti, vendar bo delovalo, če ima računalnik nameščen e-poštni odjemalec. Spoznajmo, kako vstaviti povezavo v pismo. Najprej morate klikniti na gumb "Hiperpovezave" v zavihku "Vstavi", le tokrat v oknu izberite povezavo z e-pošto. Zdaj je v glavnem delu okna ustvarjen obrazec za ustvarjanje povezave v pismu. V polje "Besedilo" vnesite besedilo, ki bo predstavljeno kot povezava v dokumentu "Ward". V polje »E-poštni naslov« vnesite e-poštno sporočilo prejemnika. Nato vnesite zadevo črke in jo prilepite. Ko končate, kliknite V redu.
  Tu smo vse razstavilinačine za ustvarjanje povezav v besedilu dokumenta Word.

  Sorodne publikacije