Obloženi žaromet: opis in prednosti

Danes lahko na strojih pogosto vidite dobro optiko. To so žarometi z lečami. Večina lastnikov avtomobilov, katerih avtomobili niso bili opremljeni s takšno svetilko, so objektiv nastavili samostojno. Pri novih tujih avtomobilih zadnjih generacij ti žarometi že prihajajo iz tovarne. Vendar pa so takšni kompleti dražji. So leče tako dobre? Razmislite o zasnovi, prednostih in slabostih te optike in razumite zakonitost njene namestitve.

Zakaj potrebujete takšno optiko?

Danes so svetlobni žarometi nastavljeni na majhno število razlogov in ne bodo vedno nameščeni v tovarni.
Pogosto se taka optika uporablja za uglaševanje. Mnogim lastnikom avtomobilov je všeč izgled teh luči. Pogosto so objektivi opremljeni tudi z "angel očali" - LED obroč okoli objektiva. Opozoriti je treba, da se leče pogosto dopolnjujejo s halogenskimi žarnicami.

Drugi razlog, zakaj ljudje izberejo lečo, je ksenon. Če na postajah, ki so certificirane za to storitev, izdelate lahkotno vgradnjo, bo nameščen le žaromet z lečo in noben drug. To je storjeno tudi iz več razlogov. Razmislili jih bomo malo kasneje. Pogosto je v tovarni redno nameščena. V takih avtomobilih so leče nameščene v fazi montaže. Verjetno so vsi videli takšne nenavadne žaromete. Med proračunskimi avtomobili so zdaj nameščene take luči za "Solaris" korejskega proizvajalca "Handy". Izgleda tako.
Z njimi je avtomobil videti veliko boljši. To soAvtomobili so na voljo v dragih fitingih. Sistem ni le optika. To je praktično računalnik - žaromet ima številne funkcije in zmožnosti. Poleg tega je opremljen s posebnimi senzorji.

Kaj bi še želeli povedati: danes popularnost optike leče narekujejo strokovnjaki za tuning avtomobilov. Zaradi te svetlobe se ustvari videz stroja. Tudi optika je sestavljena iz ksenonskih žarnic.

Optika z lečami kot element tuninga

Lastniki avtomobilov, kot nihče drug, vedo, da popolnost nima meja. Zato vsakdo poskuša narediti videz svojega avtomobila boljši in edinstven. Laminirani žarometi so bolj prefinjeni kot navadni. Avto je videti lepši z njimi.
Pogosto postavljajo leče za avtomobile tudi na običajne halogenske žarnice. To je praktična naloga take namestitve in ne čakati. Glavna funkcija - samo izboljšanje videza avtomobila. Čeprav leče omogočajo boljšo osredotočenost svetlobne halogenske žarnice. Snop je usmerjen na želeno območje. Še bolj pogosto se objektiv postavlja skupaj s tako imenovanimi angelskimi očali, to je samo zaradi estetske strani. Vendar pa tak svet ni le element oblikovanja, ampak tudi močna naprava, ki lahko učinkovito rešuje specifične probleme.

Xenon

Strokovnjaki v avtomobilskem svetu so prepričani, da morajo biti leče opremljene s ksenonom. Zakaj? Tu je vse preprosto - ksenonska svetilka je svetlejša. Če ga namestite na običajni žaromet, kjer je običajen žarometreflektor, potem se tok svetlobe ne bo koncentriral na enem mestu. Glava naključno sije povsod. Tak žarek bo samo zaslepil voznike terenskih vozil, pa tudi pešcev. Kakšna je funkcija leče? Svetlobni tok usmerja v pravo smer in mu daje potrebno obzorje.
Preprosto povedano, nameščeni ksenon v luči luči bo osvetlil samo tkanino. Takšna optika ne slepi nasprotnih voznikov. Paket je poslan na strani in obzorja. Pokritost je blizu maksimalnega.

Na zakonodajni ravni je treba odločiti, da morajo biti ksenonske žarnice opremljene s prednjimi žarometi z lečami.

Tovarniška oprema

Treba je povedati, da v osnovni opremi ni mogoče dobiti žarometa z optiko leče. Takšni izdelki so opremljeni s stroji v območju, ki je blizu maksimalne. Poleg tega, leče - to ni vedno xenon. Včasih so nameščeni na običajni halogenski svetlobi. Vzemite na primer proračunski avto "Deu Nekcia". Tukaj je taka optika nameščena tako v osnovnem GL kot v maksimalnem območju GLE. Oglejte si, kako izgleda od zunaj.
In tu se zdi, da je v tem smislu? In to je storjeno za izboljšanje žarišča svetlobnega žarka. S pomočjo leč odstranimo možnost zaslepljanja nasprotnih lastnikov avtomobilov. V tovarnah ima leča na žarometu veliko dodatne opreme. To so merila, avtomatski korekcijski sistemi za žarilni kot. Pogosto, ko avto vstopi v obratleča se vrne pod določenim kotom in osvetli mrtvo območje. To ni izguba zaradi videza, ampak varnost. Toda tak žaromet je precej drag. Zato je možno takšno optiko izpolniti le v premium avtomobilih.

Kako deluje?

Poglejmo, kako deluje žaromet z lečami. Če razumete napravo, je sistem ločen blok. To je žaromet, reflektor in svetilka. Objektiv usmerja svetlobni žarek na cesto. To je njegova glavna naloga. Za rezanje svetlobe navpično se uporabljajo posebne magnetne zavese ali pa se uporablja avtomatski sistem nadzora. Če se na cesti premika prihajajoči promet, se bo žarek spustil do varnega kota.

Vrste

Večina sodobnih avtomobilov je opremljena z žarometi enega od treh tipov. Da, ločite med paraboličnim, reflektorjem in optiko z deflektorji FF.
Prvi pogled je izhodišče. Je vir svetlobe in odraža parabolo. Žarnica je nameščena v središču konstrukcije. Razširitev in razpršitev svetlobe je pogojena z uporabo parabole. Druga vrsta je parabolični žaromet. To niso sorodniki refleksne optike, vendar je tip reflektorja drugačen. V tem primeru ima reflektor eliptično obliko. Ta pristop vam omogoča, da ustvarite dva toka svetlobe, ki sta sestavljena v eno samo z lečo. Tretja vrsta optike objektiva je opremljena z reflektorji poljubnih oblik in ima veliko odsekov. Vsak od njih proizvaja ločen svetlobni tok. Potem se bodo vsi tokovi nabirali v splošnem močnem žarku. Tažarometa, kot tudi žarometa za žaromete, odlikuje visoka učinkovitost, ki lahko doseže do 50%. V tem primeru ima prvi žaromet samo 25-27%.

Naprava

Leča je potrebna za povečanje svetlobnega toka, ki se oblikuje na majhnem območju reflektorja. Žaromet je sestavljen iz zaslona ali zavese, karoserije, leče in ovalnega reflektorja. Na ta način je urejen običajni projektor.

Prednosti in slabosti

Kot lahko vidimo, vam namestitev žarometov z lečami omogoča, da rešite veliko različnih nalog, ne glede na to ali izboljšuje videz, popravlja lastnosti svetlobe ali preprosto ustvarja normalno osvetlitev.
Med prednostmi namestitve leče lahko določite lep dizajn, možnost izboljšanja delovanja žarometov, funkcionalnosti. Vendar pa obstajajo slabosti, in je precej pomembna. Torej, če se spomnimo situacije z različicami ksenona, potem žaromet za svetilke, ki je bil nameščen industrijsko, nima dovoljenja. To je potrebno razumeti pred nakupom in namestitvijo takšnega sveta. Če želite, si lahko ogledate paleto modelov - če so vaši avtomobilski objektivi v največjem dosegu, jih lahko poskusite postaviti na svoj avto. Na primer, v največjem dosegu "Kia" so žarometi z lečami. Ko je optika nameščena, morate biti prepričani, da prilagodite svetlobo. Če tega ne storite, se bo cestna razsvetljava poslabšala. Tudi za montažo objektiva bo treba razstaviti svetilko. Ta postopek vključuje demontažo stekla. Obstaja nevarnost, da se poškoduje ali se le zlepi. Preden namestite takšne sisteme, je vredno premisliti. Toda če ksenon zasveti, potemObjektiv je obvezen.

Leče in pravo

Tako kot druge nezakonite spremembe pri izdelavi optike so objektivi, ki so nameščeni na rokodelski način, nezakoniti. Tak optičar je lahko dolžan odstraniti inšpektorje DIBB. Še posebej, če je nameščen na domačih avtomobilih žarometov. VAZ s takšno optiko preprosto ne more opraviti tehničnega pregleda.
Da bi zagotovili, da je vse zakonito, se morate sklicevati samo na storitve, ki imajo ustrezna potrdila. Včasih namestitev zahteva celo popolno zamenjavo žarometov. Najpogosteje, dovoljenja iz prometne policije so potrebne, da bi spremembe v zasnovi avtomobila. Toda kljub temu so nameščene luči za meglo in optika za žaromete še vedno nameščene na standardnih svetilkah. In tako v garažah kot na številnih bencinskih servisih.

Sorodne publikacije