Bralniki črtne kode za različne platforme

Različne črtne kode so že dolgo sestavni del človeškega življenja. Lahko jih vidite na katerem koli izdelku, kupljenem v trgovini, na internetu, na pasicah in tako naprej. Toda mnogi uporabniki so pogosto presenečeni nad koristmi, ki jih imajo. Če so izdelki v trgovini še vedno jasni (potrebni so za skeniranje cene vozovnice), potem se kode na oglasnih pasicah zdijo popolnoma neuporabne. Ampak ni vse tako preprosto, saj črtna koda vsebuje informacije, na primer, isto povezavo do nekaterih spletnih virov. Po drugi strani pa lahko uporabnik enostavno skenira črtno kodo za branje. Programi za to so neverjetni seti. In dobro je, da so predstavljene za različne platforme.

Bralnik črtne kode za Android

Najpogosteje mora uporabnik skenirati kode na cesti, ko je na voljo samo pametni telefon. Ker pa večina pametnih telefonov zdaj temelji na operacijskem sistemu Android, je logično, da članek začnete s pregledom aplikacije na tej platformi.


Jezik bo, morda, najboljši bralnik črtnih kod - Barcode Scanner. Glede na svoje konkurente je koristno razlikovati vrsto priložnosti, ker, kot veste, obstaja več formatov kod. Najbolj znani sta dvodimenzionalna linija, ki je bolj znana kot QR koda. Barcode Scanner vam omogoča, da jih brez težav preberete. Vendar se uporabnost te aplikacije ne konča. Če želite, lahko sami ustvarite kodo QR in jo distribuirate, na primer kotvizitke Iz dodatnih prijetnih trenutkov je mogoče dodeliti lokalizacijo programa - v celoti je prevedena v ruski jezik. Najpomembneje pa je, da je aplikacija brezplačna in je preprosto prenesti trgovino Play.


Bralnik črtnih kod za iPhone

Trenutno vsak uporabnik nima pametnega telefona z Androidom, nekateri uporabljajo izdelke Apple. Zato je vredno zagotoviti čitalnik črtne kode, ki odlično deluje na iPhoneu in ga imenoval i-Nigma. Dejstvo je, da veliko o tem ne pove. To je preprost skener, ki vam omogoča hitro odpiranje ene ali druge črtne kode. Deluje kot aplikacija za iPhone in iPad. Po skeniranju so vse kode shranjene na disk v posebnem arhivu, kar je zelo priročno, saj jih lahko kadar koli ponovno pregledate. Še posebej za to vam ni treba kopati v upravitelju datotek, možnost odpiranja se izvaja v samem programskem vmesniku.
Želim poudariti posamezne nastavitve programa. Če vstopite v meni z istim imenom, boste videli, da i-Nigma omogoča, da na primer spremenite glasbo iz glavnega menija. Prav tako lahko, če želite, omogočite ali, nasprotno, onemogočite funkcijo shranjevanja črtne kode v prenosnem računalniku.

Programi v operacijskem sistemu Windows

S programi za bralnike črtnih kod v namiznih operacijskih sistemih so stvari manj rožnate - jih je zelo malo. Kljub temu pa se Windows ponaša z odličnim bralnikom namizja QR Code & amp; Generator
Predstavljeni program ima precej velik nabor orodij za delokode. Omogoča vam, da prenesete sliko kode neposredno iz pogona računalnika, po želji pa jo lahko skenirate s spletno kamero za te namene, v nekaterih primerih pa bo uporabna tudi funkcija skeniranja na zaslonu. To se ne konča s koristnimi značilnostmi programa. Kot lahko vidite iz naslova, QR Code Desktop Reader & amp; Generator je sposoben generirati QR kode. Samo izpolnite potrebne informacije, ki jih želite vnesti v kodo in kliknite na ustrezen gumb, da ga ustvarite.

Kode za branje v Linuxu

Podporniki Linuxa žal niso dobili priročnega bralnika črtnih kod, vendar obstaja zelo dobra alternativa - spletne storitve.
V tem primeru je vredno upoštevati ZXing Decoder Online. To je zelo priročno mesto, ki opravlja samo eno funkcijo - bere črtne kode vseh variacij. Vse kar potrebujete je: pojdite na spletno stran, vstavite povezavo do kode v ustrezno polje in kliknite na gumb "Pošlji". Po tem boste našli informacije, skrite v kodi. Po želji lahko kodo prenesete tudi neposredno z diska računalnika, vendar je pomembno, da velikost slike ne presega 10 megabajtov.

Sorodne publikacije