Dunlop zimske gume: pregledi, specifikacije, proizvajalec

Dunlop je bil ustanovljen leta 1888. Potem je veterinar iz Škotske predstavil svoj razvoj - pnevmatike. Na začetku se je podjetje nahajalo na Škotskem, kjer se izdelujejo zimske pnevmatike Dunlop. Vendar pa je trenutno večina pnevmatik začela proizvajati na Japonskem. Proizvajalec ima svojo spletno stran, kjer je odprtje podružnice na Japonskem velik dosežek.

Mnenja o zimskih pnevmatikah "Dunlop"

Na številnih mestih vozniki podatke o pnevmatikah za pnevmatike ocenijo 4 od 5 točk. Visoka ocena zimskih pnevmatik Dunlop je seveda jasna, saj so naloge, ki jih lastniki avtomobilov pred to gumo najpogosteje izpolnijo. Proizvajalec poskuša utemeljiti upanje voznikov, zato nenehno izboljšuje svoje izdelke z uporabo najnovejše tehnologije in skladišč. To ni ostalo brez pozornosti lastnikov avtomobilov. Večina zimskih pnevmatik Dunlop je cenovno ugodna. Kljub temu so njihove odlične lastnosti. Oprijem s cesto na suhih in mokrih cestnih površinah. Zagotavljajo tudi udobno vožnjo in kratko zavorno pot. Vendar pa nekateri modeli imajo majhen vir in izgubijo oprijem v deževnem vremenu, zaradi česar mnogi zavračajo te pnevmatike in pustijo negativne ocene o zimskih pnevmatikah "Dunlop".


Serija modelov podjetja vključuje pnevmatike za športne avtomobile. Popolnoma spremljajo cesto pri kateri koli hitrosti, hkrati pa za vsakodnevno vožnjo nefit, lastniki v ocenah o zimskih pnevmatikah "Dunlop". Med gibanjem ustvarjajo dodaten hrup in se hitro izrabijo. Terenske pnevmatike imajo posebno oznako za vse terene. Zasnovani so za premagovanje neprehodnosti in grobega terena, s katerim dobro delujejo. Zaradi izrazitega gibanja pnevmatike med premikanjem je zelo hrupno, kar je sprejemljivo za takšne modele. Večja pomanjkljivost, omenjena v pregledih Dunlopovih zimskih pnevmatik, pa je izguba sklopke med premagovanjem globokih lok ali gline.

Večina modelov ima precej nizke stroške. Zaradi tega, veliko motoristov in izbrati podatkov pnevmatike, odstopil za vse minuse.

Stroški pnevmatik

Najcenejši zimski pnevmatiki Dunlop stane približno 1500 rubljev za različico R13. Modeli za zmogljive avtomobile imajo minimalno velikost - R15, katerih vrednost se začne pri 2400 rubljih. Pnevmatike Dunlop SP Sport 900015 bo stala 2000 rubljev na enoto. Vse cene so vzete s spletne strani podjetja. Pnevmatike za SUV so dražje. Najcenejši bo stala 5300 rubljev za različico R17. Za crossover so na voljo tudi modeli pnevmatik. Njihova cena je 3000 rubljev na avtobus R15. Pokrovi pnevmatik za zimsko uporabo niso veliko dražji od poletnih možnosti. Stroški pnevmatik R13 so 1800 rubljev. Zimske pnevmatike za SUV bo stala več kot 3000 rubljev. Hkrati pa nimajo trnja. Priljubljenost pnevmatik je približno enaka kot številnim drugim proizvajalcem. Kakovost izdelka in njegove značilnosti pa nekoliko zaostajajo. Podjetjeprizadeva za izboljšanje teh kazalnikov.

Dunlop Winter Maxx WM01

Zimske pnevmatike Maxx WM01 so namenjene za zimsko obratovanje avtomobila. Idealne so za priklop ceste ne glede na vremenske razmere. Te pnevmatike so nadomestile prejšnji model. Glavna posodobitev je hitrejše zaviranje, ki se je zmanjšalo za 11 odstotkov. In to je odvisno od pogoja, da so pnevmatike izdelane brez trnja.
Pri razvoju pnevmatik je bil uporabljen asimetrični vzorec z nehomogeno globino profila. V zimskih pnevmatikah "Dunlop Winter Max VM01" so letve tanjše, zaradi česar je zaviranje postalo učinkovitejše.
Pnevmatike se ne strdi niti pri hudih zmrzalih. To je bilo doseženo na račun posodobljene sestave, ki vsebuje povečano količino silicija. Na strani pnevmatik je veliko blokov. Zagotavljajo popoln oprijem in stabilnost menjalnega tečaja na visoki ravni. Pnevmatike ustrezajo deklariranim značilnostim, zato je z njimi enostavno premagati zasnežene in ledene ceste. Ta model je predstavljen v sklopih dimenzij - vsi 88. Najmanjši premer je R13, največji pa R19 in vmesni R16.

Zimske pnevmatike Dunlop SP Winter Ice 01 "

Te pnevmatike so namenjene tudi za zimsko obratovanje, vendar so na njih zaščitne sponke. Proizvajalec priporoča vgradnjo teh" Dunlopovih "zimskih pnevmatik za osebna vozila in crossover srednje velikosti. o posebni opremi, zaradi katere so se pojavili kakovostni proizvodi.
Vzorec tekalne plastisimetričen, osrednji del je izveden v obliki niza usmerjenih puščic. Obstajajo tudi vzdolžna rebra v višini 5 kosov. V središču vzdolžni rob ni prekinjen, vendar ni popolnoma ravna, vendar ima reze. Takšna inovacija je omogočila izboljšanje dinamike avtomobila in zmanjšanje zavorne razdalje.

V bližini osrednjega roba sta še 2 reber. Vsak od njih ima še 2 trakova blokov. Zahvaljujoč temu, s cestno površino največjo možno površino zimske žrebčarna pnevmatike "Dunlop" stikov. Zaradi tega se izboljša oprijem ceste in obraba postane bolj enakomerna. Zaradi števila blokov avtomobila se je veliko lažje gibati po snežni odeji. Trnje na ščitniku niso kot običajno, temveč pod posebnim kotom. Zaradi tega pnevmatike zagotavljajo odličen oprijem s površino ceste, tudi če je pokrit z ledom. Podprta je tudi z lamelami, ki so nameščene na zaščitnici. Prav tako zagotavljajo dodatno togost pri oblikovanju pnevmatik.

Dunlop GrandTrek Ice 02

Dunlopov zimski standard kakovosti pnevmatik je GrandTrek Ice 02. Proizvajalec priporoča namestitev teh pnevmatik na SUV in krosovere. Najboljše lastnosti in značilnosti pnevmatik se kažejo med premikanjem asfalta. To ustreza številnim voznikom, saj se mnogi lastniki SUV-jev in crossover skoraj izključno gibljejo na asfaltnih finišerjih. Pnevmatika je simetrična. Žlebovi se nahajajo pod nagibom, zaradi česar je, ko se vlaga dotakne površine pnevmatik, čim hitrejša.iz tega izhaja, ne da bi se poslabšal oprijem ceste. Tudi skozi te utore je zaključek snega. Ker so utori širši kot običajno, se sneg, ko se zatakne, zatakne. Posledica tega je, da pri vožnji po snežnih pobočjih sklopka ostane tako dobra kot pri premagovanju drugih področij.
Grandtrek Ice 02 je pnevmatika, na kateri se je podjetje odločilo za uporabo posodobljenih konic in spremenjenega načina pritrditve. Oblika konice se je bistveno spremenila, njen vložek je v obliki pravokotnika, rob pa v obliki cik-cak. Zdaj ni navadne kovinske konice, saj vključujejo karbidni volfram. Zahvaljujoč temu, so bodice postale veliko močnejše in se tudi pri dolgotrajni uporabi avtomobila ne segrejejo. Posebna lokacija konic prispeva k učinkovitejšemu overclocku avtomobila in zmanjšanju njegove zavorne razdalje. Prav tako je prišlo do sprememb montaže konic. Zdaj se med vožnjo ne pomikajo, tveganje njihove izgube pa se je bistveno zmanjšalo. En del osnove konic se nahaja na zgornji plasti gume, drugi del pa v globini, kjer je guma trdna. Število konic je tudi več kot običajno. V celoti je 16 vrstic, ki vas opozorijo, ko vozite. To zagotavlja odlične cestne nerede v vseh pogojih.

Dunlop SP Winter Ice 02

Te pnevmatike so za zimo. Opremljeni so s trni. Model je razmeroma nov v razvoju in trenutno uživa izjemno popularnost v Rusiji. Goodyearjevi inženirji so se ukvarjali z oblikovanjem pnevmatik, zato smo uvedli najnovejšo tehnologijo. AtŠčitnik ima veliko utorov. Večina jih je nagnjenih, prav tako imajo povečano širino in globino. Zaradi tega je vlaga čim hitrejša, kar zagotavlja popolno oprijemljivost na cesti, tudi v primeru vožnje po mokrem delu ceste. Pnevmatike so odporne na akvaplaning. V osrednjem delu tekalne plasti je vzdolžna rebra. Sestavljen je iz številnih blokov v obliki trikotnikov. Zahvaljujoč tej inovaciji je bilo mogoče zagotoviti več lastnosti naenkrat. Pnevmatike imajo odlično stabilnost menjalnega tečaja in oprijem s katero koli cestno površino. Bloki so tudi na strani tekalne plasti. So medsebojno povezani, kar zagotavlja boljši prehod zavojev in druge manevre.

Dunlop GrandTrek SJ6

Te pnevmatike se priporočajo za zimsko obratovanje avtomobila. Niso opremljeni s konicami. Najbolje je, da te pnevmatike namestite na terenska vozila, pickupe in crossoverje. Vzorec tekalne plasti je simetričen, v sredini je vzdolžni rob v obliki niza usmerjenih puščic. Oblika dezena tekalne plasti je bila izvedena z uporabo posebnih računalniških programov. Zaradi takšne tekalne plasti imajo nezaščitene zimske pnevmatike "Dunlop" večjo kontaktno površino s površino ceste, kar izboljša oprijem na cesti in obraba postane bolj enakomerna.
Zaradi posebne risbe tekalne plasti je tudi izboljšala lastnosti spajanja med premikanjem po ledu. Prav tako pomaga zmanjšati porabo goriva. V sredini tekalne plasti je veliko pravokotne oblikebloki, ki se izgovarjajo. Zaradi tega je praktično celotno območje tekalne plasti v stiku s površino ceste, tako da obraba postane bolj enakomerna in življenjska doba zimskih nepoškodovanih pnevmatik "Dunlop" se povečuje. Bloki tekalne plasti imajo popolnoma ravno površino in majhne robove. Prispevajo k izboljšanju lastnosti spajanja. Ko se premikate po katerem koli cestnem pokrovu, so bloki privezani in avto postane bolj stabilen. V primeru premagovanja tal se izboljšajo tudi lastnosti spajanja.

Zimske pnevmatike "Dunlop" - "Velcro": Graspic DS3

Ta model je za zimo. Proizvajalec priporoča, da se vgradi v osebne avtomobile. Pnevmatike nimajo trnja, vendar se še vedno razlikujejo po odličnem oprijemu s katerimkoli premazom. Ta model je predstavljen v različnih velikostih: od R13 do R19. Pokrovi pnevmatik zagotavljajo varno in udobno vožnjo v vseh pogojih.

Dunlop Winter Maxx SJ8

Te pnevmatike imajo tudi zimski model. Njihova značilnost je, da niso opremljeni s konicami. Pokrovi pnevmatik so zelo priljubljeni med ruskimi vozniki. Proizvajalec priporoča namestitev teh pnevmatik na SUV, krosovere in pickupe. Velikost pnevmatik je ogromna: od 15 do 19 palcev.

Dunlop Winter Maxx WM02

Ta model pnevmatik je namenjen osebnim avtomobilom. V primerjavi s prejšnjo verzijo ima novost izboljšane lastnosti in lastnosti, ki so jih razvili inženirji Sumitomo. Pri razvoju pnevmatik je bila uporabljena zmes gume, ki bi lahko ohranila lastnosti pnevmatik tudi pri minusni temperaturi zraka.Zaradi tega je kontaktna površina pnevmatik s cestno površino postala večja in voznik se udobno premika. Na ledu imajo tudi pnevmatike dobre oprijemne lastnosti. Inženirji so povečali obrabo pnevmatik zaradi dodajanja posebnih materialov. Vzorec tekalne plasti ima ogromno število blokov. Pri prejšnjih modelih tega ni bilo opaziti. Hkrati je razdalja med bloki ostala skoraj nespremenjena. Zahvaljujoč tej inovaciji imajo pnevmatike sedaj odlične prehodne lastnosti pri vožnji po snegu in ledu ter drugih težkih prehodnih območjih.

Dunlop SP Winter Sport 400

Te pnevmatike so bile zasnovane posebej za težke razmere ruskega podnebja. Model ima veliko velikosti, zato ga je mogoče namestiti na avtomobile, kot tudi na SUV. Vzorec tekalne plasti je simetričen in ima obliko usmerjenih puščic. Zaradi tega se pri premagovanju snežne odeje in ledenih cest opazijo odlične lastnosti spajanja. Model nima zob, zato ga proizvajalec kompenzira, saj je na zaščito dal veliko lamele in spremeniti sestavo gume. Zdaj ima veliko silicija. Lamele tvorijo rahlo ukrivljeno površino, zaradi katere so zagotovljene lastnosti spajanja. To je še posebej opazno pri premagovanju snežne odeje ali ledene skorje. V gumo je vključen tudi silicijev dioksid, ki omogoča, da ostane mehak tekalni sloj tudi pri močnih zmrzalih.

Dunlop Ice Touch

Te pnevmatike so zasnovane tudi za rusko podnebje, saj je zelo spremenljivo. OdličnoCestni oprijem je zagotovljen na vseh cestnih površinah, saj so za to primerne konice. Pri izdelavi pnevmatik so bile uporabljene praktično enake tehnologije kot Goodyear Ultra Grip Ice Arctic. Zelo pomembna novost je uporaba trikotnih konic. Pleten s cestnimi površinami, ima koničasti del ostre robove, zato je pri premikanju po ledu in snežni odeji zagotovljeno boljše spenjanje. Vzorec tekalne plasti je izdelan v značilnem slogu, ki spominja na veliko puščic. Srednji vzdolžni rob je po svoji širini več kot običajno. Zaradi tega se je dinamika avtomobila izboljšala in zavorna razdalja se je zmanjšala. Prav tako bloki na robu prispevajo k izboljšanju lastnosti spenjanja pnevmatik.
V večini regij v Rusiji je zima hladna. V takih pogojih se običajna guma zamrzne in začne strjevati. Pri oblikovanju zimskih pnevmatik Dunlop IceTach je bila gumijasta pnevmatika prilagojena tako, da so bile pnevmatike vedno mehke. Proizvajalec je to dosegel z dodajanjem polimernih materialov. Prav tako je prispeval k boljšemu oprijemu pri premikanju po snežni odeji.

Povzetek

Dunlopove pnevmatike so odlična možnost za tiste motoriste, ki potrebujejo gumo odlične kakovosti, vendar za majhno količino, so potrjeni s preskusi zimskih pnevmatik. Dunlop namenja veliko pozornosti kakovosti izdelkov in pogosto razvija nove tehnologije. Ocene in specifikacije za Dunlop zimske pnevmatike pravijo, da jim lahko zaupate.

Sorodne publikacije