Chevrolet Volt: fotografije, specifikacije, leto izdaje, značilnosti avtomobila in lastniške izjave

Napredek ni vzpostavljen in kmalu se bo na cestah pojavilo vedno več električnih vozil. Ta težnja je opazna že več let. Električni avtomobili počasi, a zanesljivo nadomeščajo arhaične bencinske in dizelske avtomobile. Trenutno je najbolj priljubljen električni avtomobil v Rusiji kompaktni hatchback "Nissan-Lift". Ampak za tiste, ki želijo dobiti predstavljiv avto na električnem grelcu, je vredno razmisliti o bolj solidni limuzini Chevrolet Volt. Pregled, fotografije in značilnosti avtomobila - še v članku.

Opis

Torej, kaj je ta avto? V bistvu Chevrolet Volt ni čisto električni avto, ampak hibrid. Ta avto je razvila družba General Motors. Prvič je bil koncept »Chevrolet Volt« predstavljen javnosti leta 2007 pod avtomobilom v Severni Ameriki. Serijska proizvodnja avtomobila se je začela leta 2010. Ta avto se izdeluje do danes. Glavni trg so ZDA in Kanada. V Evropi se ta avto prodaja pod drugim imenom - Opel Ampera.


Chevrolet Volt in njegova zasnova

Chevrolet Volt je avto prihodnosti. Avto ima eleganten in originalen dizajn. Nekaj ​​takega, kot je skrb General Motorsa še ni bilo. Oblikovanje avtomobila je bilo zasnovano iz nič. In treba je opozoriti, da tri leta razvoja niso bila zaman.
Prvi hibrid je izšel leta 2010. In celo zdaj, v osmih letih, se ta avto ne zdi star. Spredaj - površen videz žarometov in široka kromirana rešetka radiatorja.Izvirnost dodaja panoramsko streho in nenavadno zasteklitev vrat. Vredno je reči, da ima stroj enega najnižjih koeficientov aerodinamičnega upora - 028 Vol. Med električnimi avtomobili v smislu poenostavljenega tega avtomobila je bil zaobit samo "Toyota-Prius" z indeksom 025 Sph. Na splošno se je izgled limuzine izkazal za harmoničnega, sorazmernega in modernega. Strokovnjaki menijo, da bo njegova zasnova pomembna vsaj pet let. Bojiš se, da je Chevrolet Volt korozija? Kot je pokazala praksa, je telo dobro poslikano in se ne boji rje. Avto vztrajno prenaša naše potovalne reagente in ne duši. Vendar, če je bil avto v nesreči in ni bil predelan s tehnologijo, se lahko kovina prekrije z rjo. Če se telo ne dotakne in mehansko ne poškoduje, dolgo ne bo izgubil privlačnega videza.

Dimenzije

V skladu z evropsko klasifikacijo ta avtomobil spada v razred C. Tako je skupna dolžina telesa 45 metrov, širina - 179 višin - 143 metrov. Velikost medosne razdalje je 269 metrov. Treba je opozoriti, da je velikost stroja prevelika. Toda v mestu se avto počuti dobro. Parkiranje na tesnem mestu pri Chevrolet Voltu ni problem.

Notranjost

Salon Chevrolet Volt EV izgleda ne manj elegantno in izvirno. V notranjosti praktično ni ravnih vogalov - linije so gladke in gladke. Srednja konzola ima V-izrez in vključuje velik večnamenski zaslon, kot tudi klimatsko napravo.
Popolnoma digitalna nadzorna plošča. Vsi kazalnikiv vsakem trenutku. Krmiljenje tricikla, s standardnim kompletom gumbov in možnostjo nastavitve v dveh ravninah. Sedeži v avto tkanini ali usnju, z dobro stransko podporo in širokim razponom nastavitev. Med sprednjimi naslanjači je majhen naslon za roke. Na kontrolni točki sta dva dama. Vetrobransko steklo je v bistvu nagnjeno naprej. Zato, da bi izključili mrtve cone, je proizvajalec napovedal gluhe trikotne strani na straneh. Vidnost v avtu je dobra - opombe preglede. Ni slepih con. Med ostalimi prednostmi lastniki označujejo visokokakovosten salonski sklop in mehko plastiko v cilju. Poleg tega je avto varen - v osnovnem setu je že deset blazin. Vendar pa obstajajo pomanjkljivosti. To je prtljažni prostor. Njegova prostornina je le 300 litrov. Istočasno izdelava hrbtnega dela kavča ni mogoča. Upoštevajte, da je bila prostornina zaradi namestitve v prtljažnik akumulatorskih baterij znižana. Mimogrede, njihova teža je skoraj 200 kilogramov.

Chevrolet Volt: specifikacije

Ker je Chevrolet Volt hibrid, ima na voljo dva motorja. Glavni vlečni motor je 150 konjskih moči. Deluje v tandemu z 75-oscilatorjem. Poleg tega je pod pokrovom je bencin inline štirivaljni motor z delovno prostornino 14 litrov. Moč tega motorja je 84 konjskih moči. Električna in bencinska pogonska enota deluje skupaj ali ločeno drug od drugega zaradi planetnega prenosa.

Menjalnik ima več načinov:
 • Normalno.
 • Šport.
 • Gibanje v gorah.
 • Treba je opozoriti, da način Sport praktično ničesar ne spremeni. Izjema je le narava udarca na stopalko za plin. Torej, z manjšim pritiskom, se proizvaja velika količina sile. Koliko stane ena baterija? Kot je pokazala praksa, je energija baterij, odvisno od načina vožnje in hitrosti gibanja, dovolj za 40-60 kilometrov poti. Ko je zaloga električne energije čim manjša, začne delovati bencinski motor. Vendar pa ne prenaša neposredno navora na kolesa (to je mogoče le v načinu "Mountains"). Ta enota služi za pridobivanje energije za elektromotor.
  Tudi baterije v električnem vozilu Chevrolet Volt se lahko polnijo iz omrežja 220 V. Čas polnjenja je od štiri do pet ur. Zaloga avtomobila z električnim in bencinskim motorjem je 600 kilometrov. Prostornina rezervoarja za gorivo za bencinski motor je 35 litrov. Avto je zadovoljen s svojo dinamiko overclocking, je navedeno v pregledih. Chevrolet Volt kljub masi 1.715 kilogramov pospeši do sto v samo 9 sekundah. Največja hitrost avtomobila - 160 kilometrov na uro.

  Chevrolet Volt po letu 2015

  Specifikacije električnega vozila so se po letu 2015 nekoliko spremenile. Da, avto še vedno ima hibridno postavitev, vendar so se značilnosti motorjev izboljšale. Kot generator motorja se uporablja pol-litrski bencinski štirivaljni motor s 102 konjskimi močmi. Za enoto je značilno neposredno vbrizgavanje goriva in prisotnost sistema za spremembo fazedistribucijo plina
  Glavni motor je bil električni motor s 150 konjskimi močmi. Njena moč se ni povečala, vendar se je navor povečal. Če je prej motor razvil 370 Nm, po letu 2015 - 398 Nanometrov. Omeniti velja tudi generator motorja. Njena moč je 61 konjskih moči.
  Elektromotor poganja nova litij-ionska baterija, ki je bila razvita skupaj z južnokorejskimi strokovnjaki iz podjetja LG. Zasnova je postala bolj sproščena. Da, avto ne uporablja 288 celic, kot prej, ampak samo 192. V tem primeru se je zmogljivost baterij povečala. Prej je bil ta parameter 171 kWh. Zdaj je pri novem Chevrolet Voltu zmogljivost 184 kW /h. Zaradi tega se je zaloga povečala. Na enem električnem vlaku lahko avto vozi okoli 80 kilometrov. Pri delujočem motorju z notranjim zgorevanjem, ki proizvaja tok za električni motor, je doseg 676 kilometrov. Čas polnjenja baterije se zmanjša za 30 minut. Prav tako je treba omeniti dinamične značilnosti. Torej se je razpršenost na stotine zmanjšala na 85 sekund. Toda največja hitrost se je zmanjšala za 3 kilometre na uro.

  Podvozje, podvozje

  Avto je dobil karoserijo iz visoko trdnih jekel. Po letu 2015 se je še okrepila. Obstajajo tudi območja programabilnih deformacij (v sprednjem delu). Pred avtomobilom je neodvisen obesek s stojali "McPherson". Poleg tega obstaja stabilizator prečne stabilnosti. Za vzmetenjem je bolj preprosto. Vključuje pol-odvisen torzijski nosilec in vijačne vzmeti zamortizerji Krmiljenje - stojalo z električnim ojačevalnikom. Kako je ta avto na poti? Značilnosti vzmetenja so enake kot na klasičnem avtomobilu z ICE. Avto je dobro integriran v zavoje, vendar se zdi, da je zadnji del težak. Še vedno, ker pod deblo več kot 200 kilogramov teže. Gladkost hitrosti je na ravni, vendar ne boljša od tiste pri avtomobilih z več vzvodom, pravijo lastniki pričevanja.

  Zavorni sistem

  Vključuje elemente diskov tako spredaj kot zadaj. Posebnost zavornega sistema je, da ko se zmanjša hitrost, nastane energija za napajanje baterij. Zaradi uporabe tega sistema se po pritisku na pedal ustvari nenavaden občutek. Toda, kot pravijo ocene, se lahko navadite kasneje.

  Varnost

  Avtomobil je bil preizkušen na Zavodu za varnost v cestnem prometu. Med preskusi je avto "Chevrolet-Volt" dodelil najvišjo oceno na štirih testnih parametrih. Nacionalna uprava za varnost v cestnem prometu je avtu dodelila štiri zvezdice od petih možnih med čelnim trkom. Avto je prejel tudi pet zvezdic za stranske nesreče in preskus prevrnitve.
  Chevrolet Volt je eden najvarnejših avtomobilov našega časa. To ni mogoče oceniti samo z rezultati testov trčenja. V osnovni konfiguraciji je avto opremljen z različnimi elektronskimi sistemi in pomočniki (da ne omenjamo deset zračnih blazin). Eden od njih je OnStar. Ta sistem voznika opozarja na možne nesreče. Poleg tega jelahko na zahtevo pokliče tehnično pomoč in odklepanje vrat v nesreči. Poleg tega ima avto navigacijski sistem, ki pomaga slediti lokaciji avtomobila v primeru ugrabitve.

  Cena, specifikacija

  Chevrolet Volt ni uradno dobavljen Rusiji. Vendar pa je mogoče najti na sekundarnem trgu. V bistvu je star približno pet ali sedem let. Omeniti velja: povprečna kilometraža teh avtomobilov je le 50 tisoč kilometrov. Kot je za ceno, stari "Chevrolet Volt" v Rusiji je mogoče kupiti za 1-12 milijonov rubljev. Osnovna oprema avtomobila vključuje:
 • električno nastavitev in ogrevanje ogledal.
 • Multimedijski sistem z osem-palčnim zaslonom na dotik.
 • Električna okenska dvigala za vsa vrata.
 • Kamera za zadnji pogled.
 • In tudi veliko elektronskih pomočnikov.
 • V nekaterih primerih lahko vidite hladilnik zadnjega sedeža, sistem avtomatskega parkiranja in sledenja ter krožni pregled.

  Zaključek

  Tako smo ugotovili, kaj značilnosti in značilnosti Chevrolet Volta. Chevrolet Volt je zelo nenavaden avto. Združuje vse prednosti električnega vozila in hkrati ima enako zalogo moči kot bencin. Za limuzino je značilno moderno oblikovanje, udobna notranjost in sprejemljiva dinamika overclockinga. Toda iz nekega razloga se ta avto ni navadil v Rusiji. Na voljo so samo enote za prodajo. Toda v ZDA je ta avto postal velik.

  Sorodne publikacije