Kako "skriti prijatelje" v Facebooku? Nasveti za zasebnost profila

"Facebook" je ena od najvidnejših socialnih omrežij, ki ljudem iz različnih mest omogoča, da med seboj komunicirajo. Namen njegovega ustvarjanja je zagotoviti virtualno komunikacijo in iskanje novih znancev. Pri ustvarjanju strani na socialnih omrežjih oseba prikaže osebne fotografije in informacije. Nekateri ne želijo, da bi jo videli vsi prijatelji. Zato obstajajo posebne nastavitve, ki vam pomagajo varovati tajnost podatkov ali omejiti dostop do njih. To lahko storite z uporabo funkcij, ki jih nudijo razvijalci.

Težko je ugotoviti, kako "Facebook" skriti prijatelje? Če preberete nekaj navodil, postane jasno, da je to zelo preprosto. Pravzaprav se ta postopek izvede le z nekaj kliki miške.

Kako skriti prijatelje?

Razumeti, kako "Facebook" skriti prijatelje, ni tako težko. Če ne želite prikazati svojega osebnega življenja, morate omejiti dostop do vaše osebne strani na uporabnike tretjih oseb.
To situacijo je mogoče rešiti na naslednji način:
 • Najprej morate obiskati stran pod vašim uporabniškim imenom in geslom.
 • Na strani izberite podpostavko "Prijatelji". Takoj je popoln seznam stikov.
 • V zgornjem desnem kotu je neviden gumb "Upravljanje". Nahaja se ob "+" in izgleda kot svinčnik. Kliknete ga in izberite »Uredi nastavitve zasebnosti«. Tu lahko nastavite zasebnoststrani
 • Odpre se novo okno z nastavitvami. Izbrati morate "Seznam prijateljev", vendar obstajajo še druge funkcije, ki niso povezane s tem, kako skriti fotografije in prijatelje. V "Facebooku" je veliko priložnosti, zato se morate v tem razdelku premakniti na ustrezno točko.
 • Nato izberite meni "Samo jaz", nato pa si oglejte stike le lastnik strani ali identificirate osebe, ki si lahko ogledajo stran.
 • Ko končate nastavitve, morate spodaj klikniti na gumb "Done" in tako bodo vse izvedene manipulacije začele veljati.
 • V oddelku o zasebnosti obstajajo druge možnosti. Ta element nastavitev ne razkriva le vprašanja, kako "Facebook" skriti prijatelje, temveč tudi pomaga upravljati naročnike. Tu so izbrani ljudje, ki lahko preberejo posodobitev in uživajo prost dostop.

  Kako skriti prijatelje v mobilni različici?

  Če želite skriti prijatelje v različici "Facebook-mobile", morate najprej vnesti svoj osebni profil z vnosom podatkov za preverjanje pristnosti. Spodaj je posebna ikona, označena s tremi črtami. Kliknite nanjo in prikaže se celoten meni. Najti morate hitre točke zasebnosti. Nato se odpre postavka »Kdo lahko vidi moje stvari«. Tu so izbrani ljudje, ki imajo dostop do informacij in osebnih podatkov. Z mobilno različico družabnega omrežja so nastavitve nastavljene, da vam pomagajo določiti kontingent strani.

  Kako si ogledati skrite prijatelje?

  Kako si lahko ogledate skrite prijatelje na Facebooku? To je mogoče s funkcijo "Prijatelji prijateljev". Če greste na stran za katerega koli uporabnika, boste na vrhu videli prijatelje ali potencialne stike. Z njihovo pomočjo so znane vse informacije o osebi in njegovem okolju. Podatki o komunikaciji določene osebe se prepoznajo z besedami, ki so ostale na njegovi steni ali za komentarje. Mnogi ne poskušajo tajnosti podatkov na strani. In če želite izvedeti več o zainteresirani osebi, se morate z njim prijaviti za prijateljstvo.

  Skriti prijatelji

  Vsakdo ima določeno okolje in mnogi v družabnih omrežjih označujejo svoje najboljše prijatelje, kolege ali sorodnike. Včasih ne želite, da navadni znanci poznajo veliko informacij. V ta namen so na voljo funkcije, ki omogočajo skrivanje informacij nekaterih uporabnikov. Pomagajo, da so datoteke na strani vidne le tistim bližnjim. Če želite to narediti, pojdite na zavihek s stiki in takoj bodo uporabljene vidne skupine za razvrstitev seznama prijateljev ali zaprt ali odprt dostop do določene skupine. Ta nastavitev vam bo pomagala skriti svoje osebne fotografije in datoteke, namenjene določenim osebam. Zaseg podatkov je preprost, obstajajo posebne funkcije, ki pomagajo omejiti dostop do osebnih podatkov in blokirati neželene goste. Še vedno je treba upati, da dano navodilo nikomur ne bo pustilo vprašanj, kot v "Facebooku", da bi skrili prijatelje.

  Sorodne publikacije