Napaka 0x00000050: razlog, odpravljanje težav

Modri ​​zaslon smrti z napako 0x00000050 v sistemih Windows je mogoče najti zelo pogosto. Implicitno se verjame, da je njegov videz večinoma predmet sedme spremembe OS, vendar to ne pomeni, da se v sistemih z rangom nad ali pod takšnim neuspehom ne kaže. Razlogov za to vedenje sistema Windows je veliko, vsi pa so običajno razdeljeni na težave s strojno in programsko opremo. Prva vrsta se nanaša na konflikte ali nepravilno delovanje strojne opreme, nameščene v računalniku, druga pa je povezana z zrušitvami v samem operacijskem sistemu ali nameščeni dodatni programski opremi.

Razlogi za napako 0x00000050

Jasno je, da so ukrepi, ki jih je uporabnik sprejel za odpravo napake, neposredno odvisni od vzroka spora. Ampak to je zelo težko opredeliti zelo preprosto zato, ker zaslon prikazuje samo kodo napake 0x00000050 brez dodatnih informacij. Vendar pa včasih v opisnem delu okvare morda obstaja navedba datoteke, ki je povzročila sesutje, in najpogosteje se nanaša na gonilnike, sama napaka pa se lahko pojavi med fazo zagona sistema, ko se grafični adapter takoj uporabi. Če so nekateri možni vzroki sistematizirani, so med njimi najpogostejši naslednji:


 • kratkoročni neuspehi samega sistema;
 • težave z opremo in vozniki;
 • nepravilno nastavljene nastavitve BIOS-a;
 • napake in napake pri delutrdi disk, operativni in navidezni pomnilnik;
 • sistemske posodobitve manjkajo ali manjkajo;
 • v nasprotju s protivirusnimi programi;
 • Vpliv virusov.
 • Treba je opozoriti, da se situacije, ki vključujejo vdor v sistem virusov in neuspeh sistema iz tega razloga, ne bodo upoštevale. Vsakdo lahko sam preveri sistem za grožnje, za to pa uporablja prenosne skenerje.
  Že dolgo se ne moti, da bi ugotovili vzroke napak, je najbolje (če je seveda možno) uporabiti program BlueScreenView, ki bo prikazal seznam zaznanih težav.

  Kako popraviti 0x00000050 napake v operacijskem sistemu Windows 7 na najlažji način?

  V primerih, ko pride do napake zaradi kratkotrajnih težav, bo najlažja rešitev najpogostejši ponovni zagon računalnika.


  Včasih pomaga naložiti zadnjo delovno konfiguracijo iz začetnega menija, ki se imenuje s pritiskom na tipko F8 na samem začetku prenosa. Večkrat lahko tudi prisilite zaustavitev in vklopite računalnik z dolgim ​​pritiskom na gumb za vklop, da dosežete samodejni ponovni zagon sistema. Če se ne zažene, znova zaženite povrnitev na točko, ki jo je izbral uporabnik ob zagonu v varnem načinu, pri čemer uporabite ustrezen razdelek. Toda zanašanje samo na takšne ukrepe ne more.

  Odpravljanje težav z strojno opremo

  Kot je že bilo omenjeno, se lahko zaradi nezmožnosti strojnega dela računalnika pojavi modra napaka 0x00000050. V temV primeru, da bi pred tem izvedli kardinalne ukrepe, bi morali vsaj preveriti gostoto vgradnje stikov na matično ploščo. Če je prišlo do nesreče takoj po namestitvi nove komponente, je možno, da matična plošča ali operacijski sistem preprosto niso podprta. Preberite tehnično dokumentacijo in se prepričajte, da jo lahko uporabljate v vaši konfiguraciji.

  Operacije BIOS-a

  Včasih (vendar redko) lahko pride do težav s strojno opremo zaradi nepravilnih nastavitev za primarne V /I sisteme ali zaradi staranja vdelane programske opreme, ki jih nove naprave ne podpirajo.
  Napako lahko popravite 0x00000050 ali ponastavite vse parametre (element menija, kot je Load Setup Defaults) ali posodobite firmware BIOS-a. Toda namestitev novega dela programske opreme v primarni sistem brez posebnega znanja, da bi to storili sami, ni priporočljiva, saj so lahko posledice za celoten računalniški sistem popolnoma nepredvidljive.

  Vozniška dejanja

  Na žalost so vozniki najverjetneje sprožili napako 0x00000050. In to še zdaleč ni vedno zaradi njihovega pomanjkanja (Windows najprej namesti najprimernejšo programsko opremo za nadzor za vse naprave, čeprav pod njegovim nadzorom nekatere "železne" komponente morda ne bodo delovale).
  V tem primeru lahko najprej poskusite nadgraditi gonilnike, vendar ne preko Device Manager samih sistemov Windows, ampak s pomočjo avtomatiziranih orodij, kot je Driver Booster. Takšni programi so zmožni namestiti in manjkajoče gonilnike za vse naprave in njihoveposodobljene različice brez sodelovanja uporabnikov. Če to ne bo imelo učinka, je zelo verjetno, da bo v tem primeru koristno obratno dejanje - odpiranje voznika, pod nadzorom katerega je oprema delovala pravilno.
  Če gonilnika ni mogoče najti, uporabite upravitelja naprav, na zavihku Podatki izberite ID prikazovalnika strojne opreme, kopirajte najdaljši niz z identifikatorji DEV in VEN, nato poiščite želenega in ga nato sami namestite ali določite mesto prenesene datoteke v sistem (samo za objekte INF ali SYS). Nameščene datoteke EXE običajno tečejo kot skrbnik. Opomba: Ker je napaka 0x00000050 zelo pogosto povezana z video gonilniki, je najbolje, da ponovno namestite ali posodobite krmilnik v primeru diskretnih grafičnih vmesnikov, ki uporabljajo posebne pripomočke (na primer NVIDIA Experience).

  Testiranje trdega diska in RAM-a

  Eden od najpogostejših vzrokov tega pojava lahko imenujemo RAM na trdem disku. V tem primeru je priporočljivo opraviti popoln pregled. Za sistemsko particijo ne uporabljajte standardnega orodja, ki je na voljo v Raziskovalcu, in uporabite ukazno konzolo za izvajanje ukaza chkdsk /x /f /r.
  Za testiranje RAM-a se uporablja vgrajeno sistemsko orodje (mdsched v meniju Run). Če pa imate potrebno znanje, je bolje uporabiti aplikacijo Memtest86 +.

  Navidezni spomin

  NapačnaNastavitev ostranjevalne datoteke, ki je odgovorna za navidezni pomnilnik, lahko igra tudi njeno negativno vlogo.
  V primeru samodejne namestitve njegove velikosti s strani sistema lahko te parametre opustimo in nastavimo glasnost na priporočeni ravni ali nekoliko višjo. V konfiguraciji z velikimi količinami RAM-a lahko njeno uporabo sploh onemogočite. Kot kaže praksa, v sistemih z zastarelimi 2-jedrnimi procesorji in 2 GB OPERATIVNIM pomnilnikom za operacijski sistem ne bo prišlo do katastrofalnih posledic. To pa velja samo za primere, ko računalnik uporablja obsežno programsko opremo (inženirske in multimedijske aplikacije ali sodobne igre).

  Težave s posodobitvami

  Na žalost se napaka 0x00000050 pogosto pojavlja tudi zaradi posodobitev samih sistemov Windows. Pogosto se to zgodi samo v "Sedem", saj samodejno nameščeni paketi niso popolni. V tem primeru je priporočljivo, da izbrišete najnovejše pakete enega po enega, preverite računalnik s trajnim ponovnim zagonom in če odkrijete poškodovan paket, boste morali znova iskati razpoložljive posodobitve in jih blokirati. Še enkrat, včasih je morda potrebno, da ne odstranite, ampak namestite posodobitve, med katerimi se lahko, mimogrede, srečate s časovnim zamikom in gonilniki ter za manjkajoče platforme. V tem primeru samo ročno iskanje z naknadno namestitvijo.

  PROBLEME Z ZAŠČITO ZA

  Končno, problem je lahko najprej oblikovan vprotivirusni programi in požarni zidovi, ki blokirajo delovanje nekaterih pomembnih sistemskih programčkov. Ponavadi to velja za brezplačne programe, kot je ponosni Antivirus Avast !. To je treba odstraniti in preveriti, ali sistem deluje. Če je vse v redu, je najbolje namestiti drug programski izdelek. Opomba: Za brisanje ni treba uporabiti standardnega oddelka programa in komponente, ampak odstranitev končajte s posebnim iInstallerjem, kot je iObit Uninstaller. Dodati je še treba, da je treba v primerih, ko nekatere operacije niso na voljo v delujočem sistemu, najprej prenesti v varnem načinu.

  Sorodne publikacije