Kako priključiti prenosni računalnik na sistemsko enoto. Možne možnosti

Prenosni računalniki so se že dolgo izkazali za univerzalno mobilno shranjevanje in prenos podatkov. Včasih morate premakniti datoteke iz njega v stacionarni računalnik, telefon, tablični računalnik ali katero koli drugo napravo. In potem se postavlja vprašanje, ali lahko priključite sistemsko enoto na prenosni računalnik. Kako to storiti?

Priključitev prenosnega računalnika na sistemsko enoto z uporabo lokalnega omrežja

Če želite izvedeti, kako povezati prenosni računalnik s sistemsko enoto, morate priključek za RJ-45 kupiti kabel z dvojnim priključkom. Spodaj je lokalno omrežje med dvema napravama. Naslednji korak, kako priključiti prenosni računalnik na sistemsko enoto, je, da odprete Center za upravljanje omrežja in skupno rabo. Izbrano je omrežje gostov, ki je zasebno. Poiščite zavihek »Dodatne možnosti skupne rabe«. Nato bo aktiviran element »Omogoči odkrivanje omrežja«. Nato morate izbrati možnost »Omogoči skupno rabo datotek in tiskalnikov«.


Uporaba oddaljenega dostopa

Sistemsko enoto lahko priključite na prenosni računalnik s posebnim programom za nadzor drugega računalnika na daljavo. Najbolj stabilen in optimalen program je TeamViever, ki vam omogoča prenos podatkov brezplačno. Program je precej enostaven za uporabo, popolnoma v ruskem jeziku. Da bi bil prenosni računalnik priključen na sistemsko enoto na daljavo,morate zagnati program, vnesti potrebne podatke in izvršiti daljinski nadzor. Vendar pa obstaja ena odtenka: za to je potrebna internetna povezava z visokimi hitrostmi prenosa podatkov.

Povezovanje s kablom HDMI

Ta način vam bo pomagal razumeti, kako priključiti monitor prenosnika na sistemsko enoto. Če želite začeti, potrebujete kabel za dupleks HDMI za povezavo z prenosnim računalnikom in sistemsko enoto iz grafične kartice.


Nato morate vklopiti prenosni računalnik in preveriti samodejno povezavo slike. V tem primeru, če se to ne zgodi, mora biti prenosnik aktiviran in določa dejanje z bližnjico na tipkovnici Fn + F4. Ta kombinacija omogoča preklapljanje med monitorji. Če ta način ni deloval, za priključitev prenosnika na sistemsko enoto kot monitor, odprite nadzorno ploščo računalnika in izberite možnost »Zaslon«. Na levi strani bo stolpec z funkcijami, med katerimi boste morali izbrati »Nastavitev zaslona«. Če se drugi zaslon ne prikaže, morate klikniti na gumb "Najdi". Ko je zaslon najden, morate v zavihku »Več zaslonov« poiskati zavihek »Razširi te zaslone«. Nato lahko prenosni računalnik prosto uporabljate kot monitor za stacionarno sistemsko enoto.

Povezovanje s kablom USB

Povezovanje s kablom USB omogoča ne samo prenos informacij, temveč tudi nadzor nad stacionarnim računalnikom. Za povezavo podatkovne metode pa je primerna tudi za USB Smart Linknavadnih dvostranskih s takšno nalogo ne more obvladati. Za začetek je priložen kabel in vmesnik. Po tem morate na hrbtni strani sistemske enote poiskati potreben priključek in z njim priključiti adapter. Drugi konec kabla se poveže z mobilnim računalnikom. Naslednje, na zaslonu laptop okno pops up samodejni zagon, kjer boste morali izbrati "Run" možnost. Potem lahko konfigurirate konfiguracijo povezave in prenesete podatke s preprostim vlekom. Podatke lahko prenesete v dve smeri.

Povezovanje prek spletnega kabla

V trgovinah z računalniško elektroniko so posebni stisnjeni kabli, ki se imenujejo sukani par. S to žico sta priključeni dve omrežni kartici - prenosni računalnik in sistemska enota. Naslednji korak je programska rešitev, ki se izvede s klikom na gumb Start. Nato izberite "Računalnik" in kliknite možnost "Lastnosti" v kontekstnem meniju.
Odpre se okno, kjer se na levi strani prikaže funkcija "Napredne sistemske možnosti". V oknu »Lastnosti sistema« je prišlo do spremembe imena računalnika, iz katerega morate izbrati. Ime se lahko dodeli kateremu koli in nato poda ime delovne skupine z vnaprej določeno postavko. Sledi rešitev problema z naslovi IP, ki se začne v središču upravljanja omrežja in skupnega dostopa. V oknu v levem stolpcu je izbran zavihek »Prilagoditev prilagoditve«. Na seznamu morate najti ustrezno omrežje in ga klikniti desnogumb miške Izbrati morate Lastnosti. Seznam "Internet Protocol version 4" je na seznamu, tukaj morate ponovno izbrati možnost "Properties". Tam boste našli točko uporabe predlaganega naslova, ki ga morate vnesti sami - 1921681.2 in nato podomrežna maska ​​255255255.0. Prenosni računalnik mora storiti enako, samo naslov bo nekoliko drugačen - 1921681.3. Po tem bo vzpostavljena povezava.

Sorodne publikacije