Tako kot v Excelu, pomnožite stolpec s stolpcem in stolpcem s številko

Tisti ljudje, ki pogosto delajo na računalniku, bodo prej ali slej naleteli na aplikacijo, kot je Excel. Toda pogovor v članku ne bo o vseh prednostih in slabostih programa, ampak o njegovi ločeni komponenti "Formula". Seveda se v šolah in na visokih šolah pri pouku računalništva študenti in študenti usposabljajo na to temo, ampak za tiste, ki so pozabili - naš članek. Pogovor bo o tem, kako pomnožiti stolpec v Excelu. Podrobna navodila bodo podana o tem, kako to narediti, s postopno analizo vsake postavke, tako da bodo lahko vsi, tudi študent začetniki, razumeli to vprašanje.


Stolpec pomnožimo s stolpcem

Ker v stolpcu v stolpcu pomnožimo stolpec, ga bomo razstavili. Predstavljajmo si, da imate v Excelu tabelo s stroški in količino izdelka. Spodaj imate celico s celotnim zneskom. Kot je enostavno uganiti, morate hitro pomnožiti prva dva stolpca in ugotoviti njihovo vsoto. Tukaj so navodila po korakih:
 • Izberite želeno celico in kliknite ikono funkcije, ki se nahaja na vrhu glavne orodne vrstice.
 • Preden izberete "Druge funkcije", se prikaže okno.
 • Nato je treba izbrati iz skupine matematičnih funkcij.
 • Izberemo "SUMMPLACE".
 • Po tem se bo pojavilo okno, v katerem boste morali izbrati območje z zahtevanimi podatki, tu lahko izberete dva načina. Prvi pomeni, da s kazalcem izberete prvi stolpec (strošek) in njegovorazpon bo določen v "matriki 1", drugi (cena) - v polju "Array 2". Kot lahko vidite, je bil obseg določen v znakih (C2: C6). Drugi način je, da te vrednosti vnesete ročno, od tega ni razlike.


  Zdaj veste en način, na katerega Excel pomnoži stolpec na stolpec, vendar ni edini, drugi pa bomo nadalje obravnavali besedilo.

  Drugi množitelj

  Če želite stolpce pomnožiti na drug način, boste morali izbrati tudi skupino funkcij "math", zdaj pa morate uporabiti "PRODUCT". Zdaj imate dve polji: "Številka 1" in "2". Kliknite na "Number 1" in izberite prvo vrednost iz prvega stolpca, podobno ponovite korake v "Number 2", izberite samo prvo vrednost drugega stolpca.
  Ko kliknete "OK" v celici s formulo, se bo pojavil izdelek izbranih vrednosti, ostane samo, da izpolnite celice za to, premaknete kazalec na spodnjo desno stran celice in ga povlečete navzdol na zahtevano število elementov. Sedaj ste se naučili drugega načina, kako stolpec pomnožiti v Excelu. Zdaj pa se pogovorimo o tem, kako pomnožiti številko na stolpcu.

  Stolpec pomnožimo s številom

  Torej, kako pomnožimo stolpec v Excelu s številko? Pravzaprav je še lažje. V ta namen:
 • Izberite celico, v kateri se bo pojavil rezultat.
 • V njej napišite "enak" znak.
 • Označite kazalec prve vrednosti iz stolpca in izberite številko, ki jo želite pomnožiti.
 • Potem se s kazalcem miške pomaknite nad to številko in pritisnite tipko F4.
 • Zdaj morate kazalec premakniti v spodnji desni kot celice z odgovorom in ga povlecite na zahtevano število elementov.
 • Sorodne publikacije