Splošne nastavitve pošte za »Rampler«

"Rambler" - to je verjetno druga najbolj priljubljena e-poštna domena v Rusiji in državah CIS. Napredni uporabniki niso resni glede te storitve, vendar je veliko ljudi, za katere je "Rambler" že več let zamenjal vse druge nabiralnike. Za učinkovitejše delo s poštnim odjemalcem lahko uporabljate storitve tretjih oseb, vendar vsi ne vedo, kako pravilno konfigurirati strežnik, tako da ti programi delujejo stabilno. Naslednji vodnik opisuje postopek konfiguracije za domeno "Rambler" za znane in najbolj uporabljene poštne odjemalce in operacijske sisteme.

Splošne informacije za vzpostavitev poštnega strežnika "MailBar"

S poštno storitvijo "Mailback" lahko delate prek spletnega odjemalca (prek uradne spletne strani podjetja) ali prek e-poštnih programov, ki so nameščeni v računalniku. ali pametni telefon.

Če ste precej izkušen uporabnik, lahko zagotovo konfigurirate dostop do pošte s poštnimi odjemalci tretjih oseb. V ta namen vnesite podatke o vratih SMTP, POP3 in IMAP. Za nastavitve preko protokola POP3 morate vnesti podatke:
 • strežnik za dohodna sporočila - pop.rambler.ru (port 995 SSL);
 • odhodni strežnik - smtp.rambler.ru (vrata 465 SSL).
 • Za nastavitve IMAP morate vnesti:
 • dohodni strežnik sporočil - imap.rambler.ru (vrata 993 SSL ali 143 za STARTTLS);
 • odhodni strežnik smtp.rambler.ru (vrata 465 SSL).
 • Te nastavitve bodo primerneza vsako stranko in katero koli domeno, ki jo ponuja poštna storitev "Rambler".
  Pomembno: Preden povežete odjemalce tretjih oseb, morate iti v nastavitve nabiralnika, odpreti podmeni poštnega predala in potrditi polje poleg možnosti "Načrtujem prejemanje pošte iz nabiralnika s poštnim odjemalcem tretjih oseb".

  Nastavitev pošte v Outlooku

  V večini primerov Outlook samodejno zazna podatke za nastavitev nabiralnika in vse, kar mora uporabnik narediti za vnos imena nabiralnika (naslov in geslo, ki sta navedena pri registraciji.

  Če imate težave z registracijo samodejno, boste morali iti v način ročne nastavitve. To naredite tako, da v oknu za namestitev programa Outlook izberete podmeni "Konfiguriraj nastavitve strežnika". Odpre se okno, v katerem bo uporabnik pozvan, da vnese svoje podatke in podatke o strežniku. Če nameravate konfigurirati e-poštnega odjemalca z uporabo protokola POP3, morate določiti, kateri protokol bo poslal pošto (v našem primeru POP3), vaše ime, e-poštni naslov, geslo iz nabiralnika, ustvarjenega na domeni »Rambler«, naslov strežnika. vhodno in izhodno korespondenco (navedeno v prvem odstavku).
  Če nameravate konfigurirati prek protokola IMAP, morate določiti vrsto IMAP, vaše ime, naslov, geslo in naslov za strežnike (navedene v prvem odstavku). Naslednji korak bo v meni z dodatnimi nastavitvami, tam morate izbrati vrsto šifriranja. V našem primeruje SSL V nasprotju s podatki o strežniku morate vnesti podatke o pristanišču (navedeni v prvem odstavku).

  Namestitev pošte Mozilla Thunderbird

  Tukaj je situacija podobna. Pogosto je dovolj, da vnesete samo e-poštni naslov in geslo. Vse ostalo, kar stranka počne za uporabnika, takoj raztovori zahtevano korespondenco. Če se to iz nekega razloga ni zgodilo, odprite meni »Orodja« in kliknite »Nastavitve računa«. Pozvani boste, da vnesete ime strežnika (določeno v prvem odstavku "Podatki za dohodni strežnik IMAP"), določite vrata in vrsto šifriranja. Pomembno je omeniti, da Thunderbird deluje samo prek protokola IMAP, kar pomeni, da ne potrebujete podatkov POP3. Takoj, ko smo končali z nastavitvijo dohodne pošte, gremo v meni Odhodni poštni strežnik in dodamo nov strežnik SMTP z vnosom ustreznih podatkov, vključno s pristaniščem (navedeno v prvem odstavku).

  Nastavitev pošte po pošti za iPhone 6 in druge modele

  Za dodajanje novega računa na telefon, ki temelji na iOS:
 • Odprite aplikacijo Nastavitve.
 • Izberite podpostavko "Pošta".
 • Dodajte nov račun.
 • Spodaj so 4 vrstice, v katere morate vnesti osnovne podatke (prijavo, geslo in druge podatke);
 • Po kliku na gumb "Naprej" bodo na voljo dodatne nastavitve, kjer morate določiti uporabniško ime, e-poštni naslov, geslo in podatke za vhodni in izhodni strežnik (kot je navedeno v prvem odstavku).
 • Za zaključek je dovoljKliknite gumb »Shrani« v zgornjem desnem kotu. Pomembno je omeniti, da se podatki strežnika POP3 uporabljajo za konfiguriranje MailBoard Mail na iPhone.

  Namestitev pošte v Androidu

  Če želite konfigurirati obliko pošte na telefonu Android, morate:
 • Odprite aplikacijo Pošta.
 • Izberite podpostavko "Dodaj nov poštni naslov /račun".
 • V pogovornem oknu morate vnesti podatke nabiralnika (uporabniško ime in geslo).
 • Odpre se nov obrazec, v katerega morate vnesti dodatne podatke, vključno z imenom uporabniškega računa, geslom, elektronsko pošto, vrsto strežnika (POP3), vrsto zaščite (v našem primeru SSL), strežniška vrata (določeno v prvi odstavek).
 • Odpre drugo obliko, v kateri bo program zahteval, da podate podatke za strežnik odhodne pošte. Tu je ime strežnika in ustrezna vrata. Podaja tudi vrsto šifriranja (v našem primeru SSL /TSL).
 • Možne napake pri nastavitvi

  Pri nastavitvi pošte "Rambler" so redke napake, vendar se to zgodi. Poglejmo najbolj priljubljene, s katerimi se srečuje večina uporabnikov. »Ne morem se povezati s strežnikom« - precej neformalna napaka, ki se lahko skrije iz različnih razlogov. Če je vaša internetna povezava v redu, drugi viri delujejo brez težav, potem je najbolj verjetno, da je pri samodejni nastavitvi izbrana 25. vrata za odhodno pošto. Ponudniki pogosto blokirajo 25. vrata, da bi zmanjšali količino neželene pošte v poštnem predalu. Rešitev problema je spremembavrata 25 do vrat 587 (ali šifrirana vrata TSL 465).
  "Napaka 530 - Zahtevana avtorizacija." Najpogosteje se zgodi, če se pri vnosu prijave (e-poštni naslov) in gesla (izbrani med registracijo) zmotite. Prepričajte se, da pri vnašanju podatkov ne delate napak. Če napaka po preverjanju ne izgine, potem morda ne boste preverjali pristnosti na odhodnem strežniku pri nastavitvi odjemalske pošte. Nekatere stranke morajo pri nastavitvi strežnika SMTP vnesti svoje uporabniško ime in geslo. Še en problem, ki številnim ljudem preprečuje pošiljanje sporočil. To neskladje med obliko pošiljanja (kjer je naslov, na katerem je navedena črka) in naslovom, ki se uporablja za pooblastitev strežnika. Pomembno je, da ponovno preverite vse nastavitve, ki ste jih vnesli v odjemalski poštni odjemalec.

  Sorodne publikacije