Objektivi za Pentax: Pregled modelov in ocene o njih

Vse kamere, od ogledala do sistema majhne, ​​delajo z optiko. Ona pa je spremenljivka. Zato mora vsak fotograf razumeti, kako izbrati primeren objektiv za delo. Poleg tega niso vsi univerzalni in bodo ustrezali vsem kameram. Praviloma je treba paziti na vrsto pritrditve (bajonet). Na primer, leče znanega "Kenon" ne spadajo v "Nikon" opremo. Toda na trgu je težko najti proizvajalce, ki izdelujejo enake modele naprav z različnimi bajoneti. Primer tega je podjetje Pentax. V članku bomo obravnavali najboljše možne leče in povzeli strokovne ocene leč Pentax.
DA 10-17mm

Prvi opisuje lečo, ki ima posebno čiščenje leče. Model je opremljen s kvalitativnim optičnim vezjem, ki ima spremenljivo razdaljo za fokusiranje. Objektiv je širok in okvir je izdelan iz kovine. Po želji lahko ostrino vedno prilagodite sami. Objektiv za povečavo ima kot 180 °, kar je edinstvena značilnost. Ker je globinska ostrina precej velika, ima fotograf nove možnosti za odkritja. Objektiv Pentax SMC DA 10-17mm ima posebno obliko za slike, zaradi česar je vrsta ribjega očesa. To vam omogoča ustvarjanje slik z nenavadnimi učinki. Uporaba te tehnologije bo omogočila spremembo poznavanja avre znanih objektov. Objektiv je prekrit s posebno prevleko, iz katere je izdelanfluoridi V ta namen je bil uporabljen edinstven postopek pršenja. Zaradi tega pristopa je leča popolnoma zaščitena pred vlago in umazanijo. Prav tako je enostaven za čiščenje.


Objektiv ima majhne dimenzije in uteži. Optika je ustvarjena tudi s tehnologijo, ki omogoča delo z digitalnimi fotografijami.

DA 560mm

Objektiv dobre kakovosti. To bo fotografu omogočilo, da pripravi jasne in podrobne slike celo najbolj oddaljenih objektov. To se doseže z uporabo edinstvenega optičnega vezja, ki se uporablja za teleskope. Za ustvarjanje dobrih fotografij vam ni treba dodajati veliko svetlobnih elementov. To je posledica dejstva, da optika sama lahko naredi vse za osebo. Zaradi dejstva, da uporabljamo dva elementa z nizko stopnjo disperzije, objektiv zlahka dobi slike z dobro jasnostjo, kontrastom in majhnimi aberacijami. Zasnova je popolnoma zaščitena pred prahom in vlago, kot mnoge druge Pentax leče. Odvisno od vremenskih razmer, se lahko uporablja tako v dežju kot v močnem zmrzali. Objektiv ima posebno držalo za filter, ki ima odstranljivo obliko. Zaradi tega je dovoljeno vrtenje konstrukcije, dokler ni dosežena zahtevana raven sence. Bela barva na leči je namenjena za nadzor ogrevanja prevleke, ki omogoča delo pri visoki temperaturi.

SMC FA 64533-55mm

Ta zoom objektiv je izredno širok. Njegova goriščna razdalja doseže 3,3-5,5 cm, kar je mogočeupoštevati najvišji kazalnik. Zaradi širokega kota je dovoljeno uporabljati lečo kot napravo, ki se osredotoča na velikost in globino nastale slike. To bo koristno pri fotografiranju pokrajin. Posebna tehnologija leč bo vizualno povečala vse prihajajoče podrobnosti in zmanjšala tiste, ki so daleč. Optika je majhna, kot druge leče Pentax in kromosomi nimajo podobe, ki jo dobijo. Zaradi videza mešanice je sijaj in bleščanje (v primeru, da je glavni vir svetlobe na strani) praktično nemogoče. Uporabniki to označujejo kot velik plus.

DFA 50mm

Za to lečo in serijo, ki jo ustvarja, je značilen pokrivni prostor, ki je enak površini zrcalnih kamer 3,5 cm. To vam omogoča uporabo optike ne le za digitalne naprave, ampak tudi za druge vrste kamer. To je razlika med tem in razvitim objektivom Pentax. 50 mm - dolžina ostrenja. Vgrajen sistem za hitro preklapljanje, ki ga lahko imenujemo tudi funkcija fokusiranja. Fotografu omogoča, da se premakne v samodejni (ali ročni) način fotografiranja z majhnim obračanjem ustreznega zvonjenja. Da bi olajšali postopek, je bila zgrajena ključavnica za fokusiranje. Zahvaljujoč vsestranskosti nosilca, ki omogoča delo z digitalnimi in zrcalnimi kamerami, je ta objektiv široko razširjen med profesionalci in začetniki. Mnenja o njem v večini primerov so pozitivna.

SMC FA 645120mm

Še naprej govorimoo lečah Pentax. FA 645 se zdi kot nalašč za vse, ki radi fotografirajo v stilu katalogov, revij. Govorimo o makrih. Objektiv ima samodejno ostrenje. Dobljena slika je jasna in živa. Ta učinek je dosežen zaradi dejstva, da ima optika visoko stopnjo dovoljenja in nizko odstopanje. Ta kombinacija je čim bolj uspešna. Leče imajo dobro pršilo, pokrito s posebno raztopino, ki preprečuje najmanjšo deformacijo. Zagotavljajo udobje pri fotografiranju. Poleg tega fotografije nimajo bleščanja, barvni prenos pa ostaja na najvišji ravni.
Objektiv je opremljen s kapuco, ki ščiti objektiv pred zamrznitvijo. Obstaja veliko drugih leč Pentax z enako podrobnostjo. Prav tako je optika opremljena s posebnim načinom, ki vam omogoča, da hitro preklopite z ročne korekcije na samodejno. To fotografu omogoča, da se ne zmede z iskanjem želene nastavitve in takoj v procesu dela, da izvede to manipulacijo. Poleg tega povratne informacije kažejo, da bo takšna funkcija uporabna, če oseba ustvari posnetke aktivnega predmeta.

DA 18-270mm

Objektiv je dobil 15x povečavo. Osredotočenost na to optiko je gladka in tiha. Komponenta je tudi kompaktna in lahka. Strokovnjaki se imenujejo univerzalni in čim bolj priročni. To je posledica dejstva, da se uporablja na različnih področjih za številne vrste snemanja, medtem ko optike ne spreminja v drugo. Ker je odprtina zaobljena, so posnetki mehki, ostri, sveži. Zadnji načrt s temlepo oddaljena in rahlo zamegljena, blizu točkovnih virov svetlobe pa je minimalna nejasna frekvenca. Glede na ocene, ne vse Pentax leče lahko ponudi takšno kakovost slike. Tiho in gladko samodejno ostrenje zagotavlja poseben motor, ki ga je namestil proizvajalec. Uporabniki pravijo, da je sistem zanesljiv in deluje brez reklamacij.

Pentax DA 35mm

Čeprav se leča šteje za redno, kaže odlične fotografije. Uporablja se za streljanje na različnih mestih in v kotih. Idealen je za fotografiranje v vsakdanjem življenju. Če govorimo o profesionalni fotografiji, potem se ta objektiv uporablja za krajine, žanre, življenje in tako naprej. Pogosto se optika uporablja z digitalnim fotoaparatom, čeprav je mogoče poskusiti in na ogledalu. Vendar pa prva povezava omogoča jasnejše in lepše fotografije.

Rezultati

Članek opisuje najboljše leče Pentaxa. Pogosto jih uporabljajo strokovnjaki, pregledi so čim bolj pozitivni. Zato, če imate izbiro, ki jo optik še vedno kupuje, je najbolje, da ste pozorni na zgoraj opisane modele. Služili bodo dolgo časa in uživali v kakovostnih fotografijah. Morda bo med njimi potrošnik sam našel boljši objektiv Pentaxa.

Sorodne publikacije