Kaj je ta tolmač in kje se uporablja?

Skoraj vsak uporabnik računalniških omrežij se je srečal s tako vejo znanosti kot programiranje - to je neverjetna stvar, ki se je pojavila sredi 20. stoletja in popolnoma spremenila naš svet. Težko si je predstavljati ne le vsakdanje življenje vsakogar brez računalnika, temveč tudi svetovni položaj. Možno je, da še vedno ne bi mogli normalno komunicirati s sorodniki, ki niso tako blizu, če internet in operacijski sistemi, ki nam niso znani, služijo tem dvema stvarma. Ta članek vam bo podrobno povedal, da je to tolmač, kjer se uporablja in kaj je potrebno. Članek bo še posebej koristen za začetnike programerjev, saj takšnih informacij ni povsod povedano.

Kaj so prevajalci in tolmači?

Članek je namenjen uporabnikom, ki vsaj malo vedo, kako so zgrajena omrežja, operacijski sistemi in programski jeziki. Če nimate nobene ideje o zgoraj navedenem, vam priporočamo branje, saj bodo informacije videti precej grdo.


Za začetek je vredno preučiti, kaj je prevajalnik, saj je dobesedno osnova osnove. Po pisanju kode v katerem koli jeziku mora nujno prestati fazo zbiranja, to je sestavljanje vseh delov kode skupaj. Dejstvo je, da se projekt vedno in nujno deli na več delov, od katerih vsak opravlja le določeno vlogo. Ali gre za delo z omrežjem, datotekami, uporabnikom itd. Takšne dele kode lahko napišete sami.uporabnik ali iz standardne knjižnice STL. Pri sprejemanju elementa obstajata dve različici kompilacije: avtomatska in dinamična. Ko samodejno sprejme vse potrebne (vključene) knjižnice in dinamične - samo izbrane dele teh knjižnic. To je zelo velika tema, zato vam priporočamo, da jo preberete posebej.
Torej so zbrane vse knjižnice, deli kode v obliki izvornih datotek in kaj sledi? Tako je, zdaj je čas, da prisilimo računalnik, da razume našo kodo. To storite tako, da računalnik sploh lahko sodeluje z uporabnikom. Vmesna povezava med strojno in programsko opremo je pol-strojni programski jezik - asembler, v tem jeziku tolmač prevede kodo, ki ste jo napisali. Iz zgoraj navedenega lahko rečemo, da je tolmač program za prevajanje asemblerja v pol strojni jezik. V naslednjem delu članka bomo več govorili o sodobnih prevajalcih in interpretatorjih.

Najbolj priljubljeni programi za tolmače

V sodobnem slogu programiranja je bilo pri ustvarjanju novega jezika uporabljeno vse, kar je združeno v enem programu. Tako, da programerju ni bilo treba preskočiti celotne kode za več programov, zdaj so vsi združeni v en program - prevajalnik. Funkcije sodobnega prevajalnika:
 • Kompilacija. Zbiranje vseh odrezkov kode.
 • Razlaga. Ustvarjanje polavtomatske kode.
 • Povezovanje. Povezovanje delov interpretirane kode v pomnilniku.
 • Zato je morda še bolje razumeti, koliko je tolmač močno sredstvo, saj brez njegaprogramiranje bi bilo enako kot v 60. letih 20. stoletja, neverjetno je težko. Sedaj moramo povedati, kaj so trenutno najbolj priljubljeni tolmači (prevajalniki):
 • MVS. Priljubljen prevajalnik iz Microsofta za programski jezik C ++.
 • Xcode. Uporablja se za ustvarjanje aplikacij za Apple tehnologijo.
 • MinGW. Eden od najpogostejših prevajalnikov programskih jezikov C in C ++. Je neposredni konkurent MVS.
 • V katerih jezikih delajo tolmači?

  V sodobnem svetu programiranja najpogosteje uporabljajo samo najbolj priljubljene programske jezike, saj se razvijajo najhitreje, kar vam omogoča, da uresničite polni potencial programerjev. Primer takšnih jezikov so lahko Java in SS. Spletnih jezikov tukaj ne bi smeli obravnavati, ker izvajanje njihove kode ne zahteva dodatnih naprav, razen delovne postaje in aplikacije, ki lahko izvaja kodo. Mnogi programerji menijo, da je najboljši interpret operacijskega sistema Windows MVS, saj je zasnovan izključno za delovanje z operacijskim sistemom Windows.

  Kje lahko najdem predmetne datoteke?

  Po prevajanju posebne objektne datoteke v mapo projekta je to rezultat prizadevnosti prevajalnika. V operacijskem sistemu "Linux" podobna datoteka uporablja razširitev "* .pro", torej iz besednega objekta. V operacijskem sistemu Windows ta proces takoj teče v ustvarjanje izvršljive datoteke, ki jo je mogoče razstaviti in dobiti enak rezultat kot pri odpiranju datoteke s pripono "* .o".

  Na koncu

  To upamoZ branjem tega članka razumete, da je to tolmač, kako se uporablja in kje se uporablja. Zgoraj navedene informacije vam bodo nujno pomagale, če ste začetnik programerja ali pa želite izvedeti več o čudovitem svetu računalnikov, vendar v vsakem primeru znanje ni odveč.

  Sorodne publikacije