Kaj storiti, če se računalnik po zaustavitvi ne izklopi

Stanje, povezano z dejstvom, da se računalnik po zaključku s programsko opremo ali fizičnimi sredstvi ne zapre, je precej pogosta. Razlogi za ta pojav so lahko precej veliki, vendar se večinoma nanašajo na nastavitve samega sistema ali na težave delovanja računalniškega "železa". Seveda ne bo rešil vseh zrušitev in metod za odpravljanje težav, zato se poglejmo na glavne rešitve, ki pomagajo rešiti problem, ki po izklopu računalnika ne izklopi računalnika. Tu je nekaj osnovnih načinov, ki ga lahko, odvisno od vzroka, odpravijo.


Zakaj se računalnik po izklopu ne izklopi

Najprej morate opisati težave, povezane z "strojno opremo" in okoljem Windows. Pri prenosnih računalnikih v tem pogledu je situacija lažja, saj lahko v napajalni shemi nastavite gumb za izklop (npr. Dvojno tapkanje).
Toda najpogosteje razlog, da se računalnik ne izklopi dolgo časa po zaustavitvi, je povezan le z nekaterimi programi, ki temeljijo na ozadju, ali težavami z nekaterimi napravami. Na podlagi tega lahko uporabite več osnovnih metod za odpravo takšnih napak.

Nastavitev samodejnega zagona

Prva stvar, ki jo je treba narediti, je, da dokončate težave v upravitelju opravil, kar lahko storite.zaženite običajno kombinacijo Ctrl + Alt + Del ali konzolo Zaženi s tri prste, tako da vnesete ukaz taskmgr, kjer v razdelku Storitve želite onemogočiti prikaz Microsoftovih procesov in dokončati vse druge.


Nato v različicah operacijskega sistema Windows pod desetino uporabite ukaz msconfig v meniju Zaženi za dostop do konfiguracije sistema in elementov samodejnega zagona na ustreznem zavihku. V operacijskem sistemu Windows 10 lahko uporabite tudi ta ukaz, vendar bo uporabnik preusmerjen na zavihek Upravitelj opravil in prilagodil nastavitve. V vsakem primeru morate preklicati vse samodejno zaganjanje procesov. Lahko ga pustite kot, če je element ctfmon odgovoren za prikaz spremembe jezika in razporeditve tipkovnice v sistemski vrstici (Windows 10 nima tega postopka). Po zaključku akcije se izvede ponovni zagon. Poudarek je na ponavljanju situacije. Računalnik se po ugasnitvi ali kazanju na ponovni zagon ne izklopi, kaj storiti? Prisilno zaustavitev boste morali prisiliti z dolgim ​​pritiskom na gumb za vklop na prenosnem računalniku ali na sistemski enoti (spremembe ne bodo izvedene brez ponovnega zagona).

Ko se Windows konča, se računalnik ne izklopi: Service Setup

Sistemske storitve sistema Windows, ki se izvajajo v ozadju, razpoložljivost, ki je povprečni uporabnik morda niti ne ugiba, lahko prinesejo veliko težav.
Če jih želite preveriti, uporabite ukaz services.msc, ki ga vnesete v Run Console, in nato vNa desni strani urejevalnika preverite vrednost začetnega tipa za vse elemente. Praviloma bo vrednost nastavljena samodejno. Vendar pa lahko za nekatere od njih naredite potovanje ali znova zaženete. Na primer, zakaj potrebujem upravitelja tiskanja? Če tiskalnik ni nameščen v sistemu? Proces je onemogočen brez težav in celo brez uporabe odsekov programov in komponent.
Servisno težavo lahko najdete v sistemskem dnevniku dejanj, ki jih lahko prikličete v razdelku Sistem, ali jih zaženete na začetku operacijskega sistema Windows, tako da pritisnete tipko F8 (kot v varnem načinu) v fazi prenosa. V primeru operacijskega sistema Windows 10 ta možnost ne deluje (sistem morate preobremeniti s pritisnjeno tipko Shift in potem boste potrebovali nadaljnje ukrepanje).

Voznikova vprašanja in naprave za napajanje

Če se in po takšnih dejanjih računalnik po izklopu ne izklopi, bo treba preveriti zmogljivost "železa" in nameščene gonilnike v upravitelju naprav, dostop do katerega je mogoče izvesti na nadzorni plošči , z upravljanjem računalnika ali z ukazom devmgmt.msc v meniju Zaženi. Če se na kateri koli napravi pojavijo težave, bodo problemske postavke označene z rumenimi označevalniki (neobremenjene gonilnike si lahko ogledate v istem dnevniku, kjer bo prisoten niz, kot je gonilnik, ki ni naložen). Toda najpogosteje pride do zrušitev z omrežnimi karticami, krmilniki USB itd.
V tem primeru morate priklicati meni lastnosti, nato pa pojdite najeziček za nadzor moči, kjer morate določiti dovoljenje za izklop naprave, da prihranite energijo. Če težava ni, pojdite na naslednji korak.

Nastavitve in nastavitve sistemskega registra

Če se računalnik po izklopu ne izklopi, lahko poskusite narediti nekaj nastavitev za urejevalnik sistemskega registra, ki ga lahko pokličete prek regedit v ukazni vrstici Zaženi program.
Tukaj je v veji HKLM potrebno najti parameter, ki ustreza času zaprtja programa in WaitToKillServiceTimeout timeout, in spremeniti njegovo vrednost na 20000 (20 sekund) privzeto za 6000 (6 sekund) ali uporabiti druge vmesne ali nižje vrednosti. Po tem morate zapustiti urejevalnik in zaželeno je, da sistem v celoti ponovno zaženete.

BIOS

V nekaterih primerih pa to ni vedno mogoče, vendar ga je mogoče namestiti v parametre primarnega vhodno /izhodnega sistema (BIOS aktiviranega načina ACPI, za katerega je razdelek zagonskega zagona nastavljen na Omogočeno.
Ta metoda je primerna samo za naprave, ki imajo FireWire.

Sklepne ugotovitve

Tu niso bile obravnavane vse situacije, povezane z nezmožnostjo samodejnega izklopa fiksnih telefonov in prenosnih računalnikov. Kljub temu se izkaže, da je vsaj eden od načinov, kot kaže praksa, učinkovit. Celoten problem je najprej ugotoviti naravo neuspeha, vendar šele nato sprejeti ustrezne odločitve za odpravo problema. Najprej morate paziti na težave z gonilniki naprav in pisatisistemskega registra in tudi za odstranjevanje nepotrebnih zagonskih elementov, saj sistemska sredstva nalagajo dokaj visoko in lahko povzročijo težave z izpadom električne energije. Priporočljivo je, da pri upravljanju shem oskrbe z električno energijo nastavite priporočene uravnotežene parametre, ne pa prihranite ali dosežete visoko zmogljivost. Včasih pomaga. Vendar, kot je že omenjeno, na prvi - razlog, potem - rešitev.

Sorodne publikacije