Znane osebnosti Tamriela: Bela reka Pelin

Bela reka Pelin, znana tudi kot vitez svetlobe, je eden najbolj skrivnostnih junakov Tamriela. Najprej je znan po tem, da je vodil upor sv. Alesije, skozi katerega so ljudje zmagali nad aileadami. Pelinal je kiborg, ki je prišel iz prihodnosti, in ljubitelji menijo, da je to utelešenje Shezarre.

Splošne informacije

Na žalost skoraj nihče ni videl viteza svetlobe brez čelade, zato njen videz ostaja skrivnost. Edini vir, iz katerega lahko narišemo vsaj nekaj informacij o obliki pelinskega Whitestyla, je starodavna legenda. Piše, da se je vitez rodil s sivimi lasmi, njegova leva roka pa je nosila morilsko luč. Med vojno so igrali odločilno vlogo ljudje in vilini Pelin. On je bil tisti, ki je premagal čarobne kralje in je uspel prekiniti pot konfrontacije in tako dati človeku upanje. Med obleganjem belega stolpa je Zlati vitez sam prizadel citadelo Ayildes in premagal Umaril Neopren, v katerem so vilini videli svojega rešitelja. Žal Pelinula ni uspela preživeti po tem dvoboju.


Vitez svetlobe je bil pokopan v grobnici, zgrajeni globoko pod mestom Vanua. Toda tudi po njegovi smrti je poučil svojega nečaka, nato pa je, čeprav ne neposredno, pomagal ljudem, da so zmagali v soočenju s starim sovražnikom.

V Oblivionu

Sredi krize krize pozabljanja je Umaril Unopened v Nirni oživel. Vodil je vojsko junior dadras, ki je pod njegovim vodstvom začel izvajati napadev cerkvi devetih božanstev, brutalno ubijajo vse župljane. Na srečo je v situacijo interveniral prvak Syrodila. Vzpostavil je stik z duhom Pelinale, ki mu je pomagal pri iskanju relikvije božanskega križarja. Kot je bilo preprosto uganiti, je bil to oklepnik in njegovo orožje. Kot rezultat, junak uspelo najti vse relikvije. S tem, ko je izkoristil svojo moč, je prvak premagal vse privržence Umarila in sam za vselej uničil čarovnika.

V Skyrimu

V originalni različici Skyrim Whitestyle, na žalost, se lahko srečate. Vendar so bili navdušenci, ki so se odločili popraviti to krivico. Na splošno bodo navdušenci viteza svetlobe zagotovo zadovoljni. Z namestitvijo reke Pelin White na Skyrim boste kot spremljevalec dobili legendarnega junaka. V tem primeru je vitez popolnoma zvenel in ustreza njegovi kanonični podobi. Torej, na primer, Wandering, sovraži viline že dolgo časa, razkriva posebno krutost v bitkah z duhovnostjo.
Ko je mod uporabljen, boste lahko našli viteza svetlobe v samoti. Vendar ne pozabite, da ne boste mogli križarja pripeljati do svojih spremljevalcev, če je vaš junak elf, ork ali breton.

Sorodne publikacije