Vizitka z lastnimi rokami. Ustvarjalne vizitke

Danes si poslovnež in podjetnik težko predstavljamo brez takega atributa uspeha kot vizitka, ki se imenuje tudi vizitka. Za kaj je potreben? Jasno je, da označuje ime lastnika ali ime podjetja, kontaktne številke, naslove za organizacijo hitre komunikacije itd. Toda vizitke so pomembne ne le zaradi teh informacij. Lepa in dobro izvedena kartica lahko veliko pove o njenem lastniku in njegovem statusu, kar spodbuja hitrejše sodelovanje. Vendar pa so naročila za takšne izdelke specializirana za poligrafska podjetja - to je zelo drago (ustvarjanje postavitev, oblikovanja, stroškov papirja, žigov itd.). Načeloma, če je kartica potrebna zelo nujno, da vizitke z lastnimi rokami ne bo delovalo. Edino vprašanje je, kateri pristop je treba uporabiti.


Vizitka z lastnimi rokami: več prejšnjih nasvetov

Prvi in ​​najpomembnejši pogoj za ustvarjanje vizitke - maksimalna informativnost in jedrnatost ter kreativno oblikovanje, da ne omenjamo kakovosti papirja.
Ni vredno obravnavati informacij. Največ: določite lahko osebne podatke ali ime podjetja in profil dejavnosti, telefon, e-pošto in spletno mesto (če je potrebno, poštni naslov). Drugi pogoj je lahko prepoznavni logotip. Tretji je visoko kakovost tiskanja na dobrem papirju. Seveda lahko ustvarite vizitko z lastnimi rokami na vsaj dveh preprostih načinih: ročno ali s pomočjo računalniških programov. Prva možnost izgleda nekoliko boljdelovno intenzivna, ampak kot primer jo razmislite.


Kako narediti vzorčno vizitko z lastnimi rokami brez uporabe računalniških programov

Pri izdelavi kartice je treba upoštevati en pogoj: kot standard za vizitke je običajno sprejeta velikost 5 x 9 cm. to je treba zavrniti.
Če ne uporabljate računalniških programov, morate najprej odrezati ustrezen kos papirja iz listov gostega kartona ali navadnega papirja, nato pa narisati logotip, če je na voljo, in predpisati zahtevane informacije. Narišete lahko s svinčniki, flomastri ali barvami. Za pisanje besedila je zaželeno, da se bodoči vzorec vizitk označi z vodoravnimi in navpičnimi komaj opaznimi črtami (tako da bo pisanje besedila veliko enostavnejše, črke bodo enake in ne presegajo vrstic). Ko je glavno delo na projektu končano, lahko vzorce reproducirate z uporabo običajnega optičnega bralnika ali barvnega kopirnega stroja.

Ustvarjanje logotipov

Seveda lahko ustvarite logotip in ga ročno narišete. Vendar pa je v smislu profesionalnega pristopa bolje uporabiti posebne programe za računalnik. Za to je primeren vsak grafični urejevalnik, vendar je zaradi preprostosti bolje dati prednost, na primer, spletnemu pripomočku Logaster.
Logotip in sama postavitev sta ustvarjena v nekaj minutah, vendar je storitev plačljiva. Če ta možnost ni primerna, lahko izkoristite številne brezplačne pripomočke, ki so na voljo danes.

UporabaUrejevalnik besedila Word

Predpostavimo, da je bil logotip ustvarjen in shranjen v grafični obliki. Zdaj pa poglejmo, kako je vizitka ustvarjena s pomočjo enostavnih orodij pisarniške aplikacije Word. Tukaj lahko obstaja več možnosti.
Najenostavnejša je uporaba že pripravljenih rešitev v sami aplikaciji. Naredite vizitke s svojimi rokami preprosto. To storite tako, da uporabite predlogo, ki je na voljo v programu, ali prenesete s sredstva Officea, jo spremenite po lastni presoji in jo shranite v istem formatu, tako da jo izberete na spustnem seznamu med shranjevanjem.
Po drugi strani pa lahko izdelamo vizitko z lastnimi rokami v tem programu in uporabimo najbolj običajno tabelo. Samo v tem primeru je treba upoštevati velikost, ki je bila določena zgoraj. Poleg tega se pri uporabi predlogov samodejno nastavi alineja za slike in besedilo, v tabelah pa je potrebno te parametre nastaviti neodvisno. Pri izdelavi tabele, v kateri bo navpično več celic in dve vodoravno, je treba za standardni list A4 v parametrih strani nastaviti 127 pik. Seveda pri polnjenju besedilnih polj navpična velikost enega polja ne sme presegati 5 cm (9 cm vodoravno). Nato lahko vnesete besedilo, izpolnite, vstavite grafiko v obliki istega logotipa, itd. Končno lahko vizitko ustvarite s preprosto vstavitvijo slike z obrezovanjem ali spremembo na želeno velikost. Stretch majhne slike nePriporoča se, ker to vpliva na kakovost same slike. Zdaj je najpomembnejša stvar: vnesti besedilo preko slike z desnim klikom na to možnost iz nastavitev, ki jih potrebujete, da izberete pretok besedila in nastavite vrednost na "Text". Potem lahko vnesete potrebne informacije, pri čemer upoštevajte razmerja.

Dejanja v programu Paint ali v drugih grafičnih urejevalnikih

Preprosto se ustvarjajo vizitke in grafični urejevalniki. Na primer, v isti standardni aplikaciji Paint je vse potrebno ustvariti novo datoteko, nastaviti želeno velikost ali takoj odpreti sliko s spreminjanjem velikosti (Ctrl + W je sorazmerna sprememba, Ctrl + E je poljubna) ali pa jo preprosto obrežete.
Nato na ozadju slike ponovno vpišemo potrebne kontaktne podatke in uporabimo dodatne elemente oblikovanja.

Natisni

Torej je postavitev vizitke pripravljena. Zdaj jo morate natisniti v papirni obliki. Ni nam treba govoriti o profesionalni opremi doma, zato se bomo odbijali od tega, kar je. Lahko uporabite preprost laserski tiskalnik za predogled videza. Toda za končni tisk bo potreben vsaj brizgalni ali še bolje - tiskalnik fotografij.
V zvezi s papirjem je verjetno že jasno, da standardno pismo za pisarniško tiskanje nikakor ni priporočljivo. Priporočljivo je, da izberete bolj gost material. To ni slabo niti za brizgalne tiskalnike, papir je primeren za tiskanje fotografij na napravah višje ravni. Razumeteda mora biti kartica gosta in ne deformirana v roki.

Kakšen je rezultat?

Kot že razumete, osebna izdelava vizitke ne povzroča posebnih težav. Pri tem se je treba zanašati na lastno domišljijo, uporabljene metode ali programe in upoštevanje nekaterih pomembnih pogojev glede velikosti in informacij, predstavljenih na vizitki, kot pravijo kratkost - sestra talentov. Toda preveč pompozne vizitke ne bi smelo biti, ker njen slog bolj velja za poslovni sektor, ne pa tudi za umetnost oblikovanja.

Sorodne publikacije