Kako izklopiti računalnik s tipkovnico: uporabite meni Start, Zaženi in druge metode

Redna zaustavitev osebnega računalnika vam omogoča, da obnovite visoko zmogljivost pripomočka. Ko je napajanje izklopljeno, se predpomnilnik počisti, RAM se raztovori, vsi programi za ozadje se zaprejo. Obstajajo situacije, ko morate nujno izklopiti računalnik, vendar je to zaradi številnih okoliščin nemogoče narediti na običajen način. Na primer, eden od programov je pripeljal do obešanja računalnika. Ali pa zlomljena miška ne dovoljuje odpiranja menija Start in izklopa.


Nekateri uporabniki raje prihranijo čas in uporabijo vse možne hotkeys ter iz bližnjice na tipkovnici izklopijo računalnik ali prenosni računalnik. V takih primerih imajo številni lastniki osebnih računalnikov težave z izklopom računalnika s tipkovnico. Obstaja več načinov za zaustavitev naprave brez miške.

Kako izklopiti računalnik s tipkovnico: Uporaba menija Start

Prvi in ​​najlažji način za izklop prenosnika ali računalnika s tipkovnico je uporaba funkcij menija Start. Toda kako izklopiti računalnik s pomočjo tipkovnice prek menija Start? Za začetek pritisnite gumb Win na tipkovnici. Nahaja se v spodnji vrstici tipk in na njej je narisana kljukica "Vetrovi". S klikom se odpre privzeto okno Start. Nato boste morali s tipko Tab premakniti fokus na vrstico"Izklop" ali "Izklop". Po pritisku na gumb za vnos bo uporabnik imel več možnosti: Izklop, Ponovni zagon, Sleep in Hibernate. Z navigacijskimi tipkami lahko izberete želeno.


Izklop računalnika z Win + X

V nekaj sekundah je računalnik hitreje in lažje izklopiti s tipkovnico. Aktivirati morate kombinacijo tipk Win + X. S klikom se odpre seznam dejanj, iz katerih lahko izberete možnost »Izklop« ali »Odjava«.
Ko je fokus premaknjen na želeni element, lahko s puščičnimi tipkami v desno prikličete dodatne funkcije, ki določajo, kako izklopite računalnik.

Izklop računalnika: klicanje menija za zaustavitev

Drug način za hitro zaustavitev računalnika s tipkovnico je vključitev kombinacije bližnjičnih tipk. Uporabnik bo moral poklicati poseben "Shutdown" meni. V ta namen pritisnite tipki Alt + F4. V oknu z navigacijskimi tipkami izberite želeno funkcijo: zaustavitev, ponovni zagon ali mirovanje. Če želite začeti postopek zaustavitve, morate samo pritisniti gumb za vnos.

Izklop računalnika z uporabo okna »Zaženi«

Med mnogimi načini za izklop računalnika s tipkovnico je, da mnogi uporabniki ne vedo. Ta metoda izjeme zahteva uporabo okna Zaženi.
Za priklic okna morate pritisniti kombinacijo tipk Win + R. Vv pojavnem oknu vnesite naslednjo zaustavitev besedila /. Ostalo je odvisno od namena uporabnika. Če želite izklopiti računalnik, se črka s natisne za posebnim znakom. Če morate ponovno zagnati osebni računalnik - r.
Aktiviranje ukaza se izvede z gumbom za vnos.

Izklop tipkovnice računalnika "Vetrovi" 8 in 10

V najnovejših različicah operacijskih sistemov "Vetrovi" so bile uvedene nekatere spremembe vmesnika. In zahvaljujoč temu, obstaja še en način za izklop računalnika z uporabo tipkovnice v Windsorju 8 in 10. Če želite hitro izklopiti računalnik, mora uporabnik pritisniti kombinacijo tipk Ctrl + Alt + Del. Navaden zaslon na namizju se bo spremenil v sistemsko okno, kjer lahko s tipko Tab nastavite fokus na ikono za zaustavitev računalnika v spodnjem desnem kotu. Če želite napravo onemogočiti, pritisnite gumb za vnos in izberite želeno možnost.

Emulacija miške

Upravljanje osebnega računalnika brez miške je nerodno. Standardne funkcije tipkovnice s tipkami ne zagotavljajo popolne preglasitve z miško. Vendar pa dodatne zmogljivosti operacijskega sistema Windows "vam omogočajo, da skoraj popolnoma zamenjate računalniško miško s tipkovnico, tako da aktivirate način emulacije miške." Če želite omogočiti način emulacije, morate pritisniti LeftShift + LeftAlt + NumLock. Nato se prikaže pogovorno okno, v katerem bo uporabnik opozorjen, da ta kombinacija vključuje nov način delovanja tipkovnice. Za začetek emulacije se morate strinjatipredlagane pogoje in kliknite gumb "Da". Po aktiviranju načina lahko začnete delati brez miške. Celotna digitalna plošča, z izjemo gumbov "0" in "5", - navigacija po zaslonu. S pritiskom na gumbe lahko postopoma preidete na želena območja namizja. Številka "5" je klik. Njegov hiter dvoklik - dvoklik. Tako lahko z uporabo funkcije »Emulation Emouse« hitro dostopate do menija »Start« in izklopite računalnik na običajen način brez uporabe sledilne ploščice ali miške.

Sorodne publikacije