Kaj je PTS v Doti 2? Sistem ocenjevanja

Po branju tega članka boste izvedeli, kaj je PTS v Doti 2. Gradivo pojasnjuje, kako sistem ocenjevanja deluje v igri, kakšne so vrste in medalje, kako jih dobiti, zakaj so potrebne kalibracije in druge stvari, ki vplivajo na to temo.

Kaj je PTS v Doti 2?

Dota 2 je računalniška multiplayer online igra v žanru MOBA. Je kibernetsko-športna disciplina in ima zato kontradiktorno komponento. Za izvedbo zadnjega v igri je bil uveden sistem ocenjevanja. Ocena igralca je določena z dvema indikatorjema: rang in število, ki se med igralci imenuje PTZ ali MMR. Lahko jih dobite tako, da greste skozi kalibracijo, o kateri bomo razpravljali kasneje. Seveda je vprašanje. Kako si ogledati PTS v Doti 2? Naredite to precej enostavno. V profilu odprite razdelek s statističnimi podatki.

MIM

Popolnoma razložite, kaj je PTS v "Doti 2", če lahko popolnoma razstavite sistem za izbiro igre. Določa posamezne sposobnosti vsakega igralca. To naredimo tako, da lahko algoritem v eni tekmi postavi ljudi enake ravni in tako izboljša njegovo kakovost.


Zmaga poveča vrednost ratinga, škoda pa jo zmanjša. Znesek, ki se doda ali odšteje, se lahko razlikuje od 5 do 50, vendar ponavadi ni daleč od številke 25.
Igralci z največjim številom MMO-jev padejo v lestvico. To je odprt dostop. Opozoriti je treba, da obstaja več vrst ratingov:
 • Eno.
 • Skupina.
 • Ekipa
 • Prvi se uporablja pri igranju enega po enega, drugi iz skupine, ki je vnaprej izbrana, tretja pa je ekipa, registrirana pri stranki.

  Kalibracija

  Ugotovili smo, kaj je PTS v Doti 2, toda kako jo lahko dobite? Možnost igranja rating iger se odpre pred igralcem, ko doseže profil 20. Lahko ga dvignete tako, da igrate običajno ujemanje v katerem koli načinu. Za to bo potrebno imeti približno 100 tekem. Ko je ta pogoj izpolnjen, se ustrezni gumb odklene v iskalnem meniju.


  Nov način igre je odprt, vendar MMP še ni dodeljen. V ta namen je izvedena kalibracija. To je obdobje 10 iger, ki na koncu določa raven spretnosti. Pri tem račun vrže v igre z določeno povprečno oceno, ki je odvisna od prejšnjih rezultatov. Bolj ko se oseba manifestira na tekmah, bolj na koncu dobi razvrstitev.

  Medalje

  Ne pozabimo, da obstajajo dva kazalnika spretnosti v Doti 2: TCP in rangovi. Čas je za pogovor o drugem. Razvrstitev igralca se izda po doseganju določene bonitetne ocene (numerične vrednosti). Preprosto. Toda potem je vprašanje. Ali ni to enako kot običajni MMR? Ne ravno tako. Konec koncev se lahko PTS, ki uporablja slengovo skupnost, "združi" in rang ostane do konca sezone. To pomeni, da kaže vrhunce igralčevega znanja, ne njegove trenutne ravni. To je glavna razlika. Vsak rang se ujema s svojim imenom in medaljo, prikazano v profilu.
  Po prejemu zadnje značke sistem izdajaigralec ima še eno številko - serijsko številko, ki ustreza njegovemu položaju v razvrstitvi. To se bo razlikovalo tudi glede na število zmag in porazov. Pod ikono je prikazana vrstica odstotkov, ki prikazuje napredek predvajalnika. Ko je polno napolnjena, se rang nadomesti s starejšim. Običajno to zahteva, da je razlika med zmagami in porazi 7-8 tekem.

  Nizka prednost

  V primeru dokaj nizke ravni spodobnosti igralcev, ki jo določa število pritožb, vloženih zoper njega, mu lahko sistem da tako imenovano "nizko prioriteto". V tem primeru bo funkcija za preverjanje bonitete blokirana na računu. Če se želite znebiti tega stanja, mora igralec zmagati na določenem številu tekem v posameznem osnutku.

  Sorodne publikacije