Povežite računalnik z lastnimi rokami

Za internetne trge so značilne velike razlike v načinu namestitve v primerjavi z običajnimi vtičnicami. Zato je pred izvedbo instalacijskega dela zaželeno podrobno razumeti posebnosti tega procesa. Manifestacije razlike so v takih trenutkih kot prisotnost kabla, ki zagotavlja prenos podatkov. Ta kabel se imenuje "sukani par". Obstaja tudi vtič za priključitev sistema na napajanje. Takšne razlike vplivajo na strukturo priključka, kar jim omogoča, da razlikujejo posebnost strukture. Zato imajo pravila za namestitev tovrstnih vtičnic številne značilnosti.


Pregled tipov povezav

Sodobne vrste komunikacijske opreme proizvajajo številna velika podjetja po svetu. Takšni pogoji ne dajejo razloga za razumno uporabo sklopa standardov, ki obstajajo v različnih delih trga za računalnik. Zaradi tega so številna podjetja sprejela sklop enotnih tehničnih pravil. Avtomatizirali so večino nalog.
Za prejšnja leta je bilo značilno dejstvo, da je za povezavo z opremo potrebovala ustvarjanje prečkanega življenja. Takšno načelo je bilo neprijetno in je na začetku XXI. Stoletja izgubilo svoj pomen. V tem obdobju sta bila oba standarda - TIA /EIA-568-B in TIA /EIA-568-A - odobrena v Ameriki. Poleg tega so se prvi med njimi začeli uporabljati najpogosteje. Glavna razlika med računalniško vtičnico in standardnim priključkom je obstoj prepletenega parastaviš Ta naprava je opremljena z osmimi bakrenimi žicami. Parijo se v dveh ali štirih kosih. Vsakdo ima svojo barvno lestvico in svoje oznake za preprosto uporabo.


Takšno načelo povezave lahko zmanjša naravo učinkov električnih motenj. Če te ovire predstavljajo precej veliko število, bo doseganje hitrosti prenosa podatkov hitrejše.
Povezljivost standardne računalniške vtičnice TIA /EIA-568-B zahteva naslednje zaporedje lokacij v živo:
 • Oranžno bela in oranžna.
 • Zeleno-bela in modra.
 • Modro-bela in zelena.
 • Rjavo-bela in rjava.
 • Povezava računalnika z vtičnicami TIA /EIA-568-A zahteva izvedbo ukrepov drugačnega vrstnega reda:
 • Belo-zelena zamenjajte oranžno-belo.
 • Zelena zamenja oranžno.
 • Če so metode povezovanja zmedene, bo to pomembno vplivalo na naravo povezave. Dejansko je v sodobnih usmerjevalnikov obstaja težnja za delo s standardi dveh vrst.

  Vrstni red vgradnje vtičnice

  Izdelava vtičnic se razlikuje glede na vrsto tehnologije - zunanja ali navojna. Različni proizvajalci se razlikujejo v načinu pritrditve kabla. Vendar pa so splošna načela v večini primerov enaka.

  Opis pripravljalnih del

  Pred povezavo z računalniškimi prodajnimi mesti bo treba postaviti internetno ožičenje. To je potrebno v primeruko nova hiša in taka povezava ni. Kabel mora biti usmerjen na določeno točko v prostoru. Nato bo na tej točki vzpostavljena povezava z usmerjevalnikom, da se zagotovi komunikacija.
  Po končani namestitvi ožičenja je čas za začetek namestitve pod-nosilca. Te manipulacije bodo zahtevale prisotnost udarca in posebno krono za obdelavo lukenj želene oblike v debelini stene.
  Najprej je treba očistiti prahu in druge umazanije. Nato namestite podmape. Če želite takšno napravo popraviti po priključitvi računalniških vtičnic, jih morate pritrditi z viskoznim alabasterom.

  Priključite žico

  Ko določite shemo, nadaljujte z delom za povezavo v živo. Poslati jih je treba na mesto utorov na škatli. Poleg tega čiščenje žic ne bo potrebno, saj bo varnost in pravilnost povezave zagotovljena z mehanizmom kontaktnega območja. Da bi zagotovili zadostno trdnost vezi, je potrebno poglobitve žic poglobiti. Ta postopek zahteva uporabo noža za rezanje. Uporaba blazinic je zelo preprosta, ko priključite računalniške vtičnice. To so ostre plošče, katerih razdalja je med seboj oddaljena. To je potrebno, da se omogoči, da se struktura izolacijskega materiala z rezilom po odlaganju pokrova z lahkoto odstrani. V tem primeru jedro ne bo prekinjeno.

  Namestite terminal

  po izvedbiPri priključitvi žic je potrebno vtičnico vrniti v vtičnico v obratnem vrstnem redu. Ne pozabite na varno pritrditev zapornega obroča.
  Nato preverite, ali je bila povezava pravilno izvedena. Če želite to narediti, morate v vtičnico priključiti različne naprave, kot je usmerjevalnik. Če bo po zaključku dela na priključitvi računalniške vtičnice rj45 delovanje naprave normalno, bo to pomenilo pravilno povezavo. V primeru, da naprava ni bila vklopljena, je lahko problem pravilen način povezovanja žic. Prav tako bodite pozorni na dobro kompresijo. Za preverjanje kakovosti povezave lahko uporabite kabelski preizkuševalnik. Ko preverite povezavo, morate obrezati ostanek živa in namestiti vtičnico v pod-nosilce.

  Značilnosti vgradnje vtičnic različnih blagovnih znamk

  Izberete lahko naslednje vrste vtičnic:
 • Legrand.
 • Viko.
 • Lezard.
 • Schneider.
 • Vsaka vrsta prodajnih mest ima značilnosti povezave. Poglejmo jih še naprej.

  Odprtine za Legrand

  Izhodni priključek za računalnik Legrand zahteva naslednje ukrepe:
 • Odstranitev izolacijske plasti kabla z rezilom v ročicah vzvoda stiskalnega orodja. Poravnava vseh štirih parov bo izvedena za udobno rokovanje s takimi elementi.
 • Odstranitev sprednje plošče z odvijanjem enega samega vijaka drži tak strukturni element.
 • Preverjanje določa ročaj, ki se nahaja zadajznotraj mehanizma. Ta manipulacija z zapahom bo potekala v nasprotni smeri urinega kazalca. Nato morate odstraniti dodatke.
 • Namestitev kabla v ohišje. Postavite kovček na stran. Odprti mehanizem je opremljen z odprtino, v kateri je kabel usmerjen tako, da je lokacija bele ključavnice nameščena obrnjena proti vam.
 • Izberite vezje s parom vezij, ki se nahajajo na zgornjem robu. Takšne sheme imajo svojo barvo in številko.
 • Porazdelitev je živela glede na barvo in lokacijo znotraj ključavnice. Uvedbe živih ni treba izvesti do konca.
 • Povezava elementov, pri katerih so vstavljeni elementi povezani z glavnim telesom telesa. Ročaj je treba obrniti v smeri gibanja v smeri urinega kazalca. Ko je zgoščena tesna, se vpenjalne čeljusti potisnejo na mesto, kjer so stalno nameščene.
 • Pritrditev vtičnice na sedeže je predpripravljena gnezda s predhodno odstranitvijo distančnikov.
 • Namestitev sprednje plošče.
 • Povezavo računalniške vtičnice "Legrand" lahko uspešno izvedete z lastnimi rokami, ne da bi na to delo morali pritegniti plačane strokovnjake.

  Schneiderjeve vtičnice

  Schneiderjeva vtičnica se lahko izvede kot dvojna vtičnica. Potem morate priti s kabli za usmerjevalnike. Priključitev računalniške vtičnice "Schneider" lahko opravite z lastnimi rokami, če skrbno preberete ta navodila. Uporaba metode vzporedne povezave je nezdružljiva z zmogljivostmi omrežjaopreme. Pri priključitvi se upošteva barvna shema. Morate zamenjati pare drugega in tretjega, petega in šestega mesta. Priključitev računalniške vtičnice "Schneider", ki ima en priključek, zahteva naslednje zaporedje operacij:
 • Odstranitev zunanje plošče.
 • Odstranitev glavnega dela s pritiskom na pare sklopke.
 • Odstranitev iz mehanizma osrednjega vložka in zadnjega pokrova.
 • Vstavite kabel v pokrov in priključite žice v skladu s tokokrogom.
 • Oblikovanje mehanizma.
 • Priključitev računalniške vtičnice Macle Lilium se izvaja po isti shemi.

  Povzamemo

  Vtičnico naprave za internet je značilna dokaj preprosta namestitev. S strogim upoštevanjem navodil se lahko namestitev takšnega sistema izvede brez težav. Pomembno je vedeti, da izvajanje električnih del zahteva posebno pozornost glede upoštevanja varnostnih predpisov.

  Sorodne publikacije