Ne zaženite Metro 2033: razloge in načine za rešitev problema

Pogosto se izkušnje s prenosom teh ali drugih iger pokvari zaradi tehničnih težav. V nekaterih primerih igralci celo izgubijo željo po razumevanju napak in vrnitvi v igro. V predstavljenem članku bomo govorili o priljubljeni strelec "Metro 2033". Ne zaženite igre ali začnite z napako? Nato si oglejte spodnja priporočila.

Preverjanje sistemskih zahtev

Če ste namestili igro, vendar niste preverili konfiguracije računalnika od priporočene, je to lahko eden od razlogov, zakaj se program ne bo zagnal. Običajno šibkejši računalniki samodejno zaprejo okno igre, zamrznejo ali popolnoma ponovno zaženejo, če njihova zmogljivost ni dovolj.
Če spadate v to kategorijo, preverite zahteve. Za začetek z minimalno grafiko boste potrebovali naslednjo konfiguracijo:
 • 2-jedrni 3 GHz procesor Intel ali AMD;
 • 1 GB RAM-a;
 • 512 MB videa in obvezna podpora za DirectX 9.
 • Če se Metro 2033 ne zažene ali teče, vendar je zelo dolg, poskusite znova namestiti igro na hitrejši SSD pogon, če obstaja. S to konfiguracijo lahko igro zaženete z minimalnimi nastavitvami grafike. Vendar stabilnost in sprejemljiva količina FPS ni zagotovljena. Za stabilno igro boste potrebovali 4-jedrni PROCESSOR in vsaj 8 GB RAM-a.


  Vozniki

  Drugi korak je posodobitev gonilnikov za grafično kartico. Najbolje je uporabiti spletno mesto proizvajalcavaš grafični pospeševalnik in prenesite najnovejšo različico programske opreme. Pred namestitvijo odstranite stari gonilnik in ponovno zaženite računalnik. Če grafične kartice niste posodabljali dolgo časa, lahko to odpravi težavo pri zagonu.
  Če se Metro 2033 po teh korakih ne zažene, poskusite narediti naslednje korake.

  Zaženi kot skrbnik

  Zdaj poskusite zagnati igro s skrbniškimi pravicami. Če želite to narediti, kliknite na bližnjico "Metro 2033" PCM in izberite "Run as Administrator" v meniju.

  Zagon piratskega in licenčnega

  Če ne zaženete igre "Metro 2033", nameščene iz piratske repičnega semena, ki ste ga prenesli v Torent, se lahko problem reši banalno - znova namestite igro ali prenesete drug namestitveni program. Pogosteje na "Torent" lahko najdete ne-delovni dodatek. Prav tako lahko vaš protivirusni odstraniti crack igre (vam omogoča, da vodijo igre brez nakupa licence) pod krinko grožnje. Poskusite izklopiti program za zaščito v času namestitve Metro 2033 in ob zagonu.


  Z licenco je vse veliko lažje. Digitalne kopije Metro 2033 se distribuirajo prek trgovine Steam, tako da bomo vse akcije izvedli preko aplikacije. Najprej odprite knjižnico in poiščite Metro 2033 na seznamu. Nato kliknite na PCM in pojdite na nepremičnino. Pojdite na zavihek Lokalne datoteke in kliknite »Preveri celovitost datotek iger«. Po skeniranju program prenese manjkajoče datoteke in zamenja tiste, ki so bile poškodovane.

  Namestitev dodatne programske opreme

  ZadnjaElement, ki ga morate preveriti, je dodatna programska oprema. Če v primeru licence Steam, programsko opremo, ki jo morate namestiti samodejno, ko ste jo prvič začeli, nato pa s piratsko različico ne bo uspelo. Za zagon najsodobnejših iger so potrebni DirectX, Net.Framework, Microsoft Visual C +. Distribucijo teh programov lahko prenesete z uradnih strani. Zdaj veste, zakaj Metro 2033 ne teče in kako rešiti ta neprijeten problem.

  Sorodne publikacije