Kodi nastavitve za Android: Vodič po korakih in smernice za prakso

Veliko število mobilnih naprav, ki temeljijo na družinskih operacijskih sistemih Android, želijo gledati televizijo, zbirke posnetkov, poslušati glasbo ali zvočne knjige neposredno na svoji napravi. In kot kaže pričanje, je za to najbolj primeren Kodijev vsestranski program. Nastavitev Kodi na Android na neizobraženega uporabnika lahko na začetku povzroči nekatere težave. Medtem, če pogledate glavne odseke menija, tukaj ni nič posebej zapletenega. Ampak vse je v redu.


Kaj je Cody?

Aplikacija Kodi je edinstven medijski center, ki lahko nadomesti tako "železni" (ali programski) predvajalnik, televizor in televizijski sprejemnik.
Značilnosti programa toliko, da uporabnik ne more samo gledati televizijske programe, ampak tudi gledati fotografije, video posnetke, poslušati glasbo na spletu, oddajati TV na televiziji in upravljati televizijo neposredno na računalniku s fiksnim analognim signalom mobilno napravo, kot če bi imeli v rokah daljinski upravljalnik. Vse nastavitve na prvi pogled se zdijo nekoliko nenavadne, vendar v njih ni nič posebnega.

Kode: namestite in nastavite v prvem koraku.

Najprej morate, če je potrebno, namestiti aplikacijo tako, da jo prenesete iz trgovine Google Play. Na tej stopnji težave ne bi smele biti. Če je namestitev izvedena z datoteko APK, ki ni naložena iz skladišča, je treba upoštevati parametre naprave napraveda omogočite točko dovoljenja za namestitev iz drugih virov.
Po namestitvi in ​​zagonu programa vam bo prinesel nekaj neobičajnega vmesnika v angleškem jeziku. Da ne bi bilo težav pri prevajanju, morate najprej spremeniti jezikovne nastavitve Kodi.


To lahko storite v sistemski particiji tako, da odprete System & gt; Videz & gt; Mednarodno & gt; Jezik, ki izbere želeni jezik s seznama.

Nastavitve Kodi XBMC: Nastavitev kodiranja besedila in nastavitev tipkovnice

Naslednji korak je nastavitev kodiranja besedila. Na tej točki je treba nameniti posebno pozornost, kajti tudi če vam ni treba pogosto vnašati besedila, lahko spremenite te parametre samo v tem razdelku.
Privzeto je na voljo angleška tipkovnica QWERTY. Ne morete ga spremeniti, čeprav lahko izberete katero koli drugo možnost s seznama, če želite.

Strokovni način in napredne možnosti

Nato morate razširiti nekatere Kodi nastavitve tako, da greste v strokovni način, tako da tapnete na ustreznem polju. Po tem bodo mnogi uporabniki prijetno presenečeni, da se lahko parametri konfigurirajo in vreme (tudi njegova predvidljiva aplikacija). Tudi tam ni posebej zapletenega. Na poti morate v razdelku vrst datotek zapisati, kaj je potrebno.

Nastavitev ohranjevalnika zaslona

Toda Kodi nastavitve za ohranjevalnik zaslona so zelo zanimiva stvar. Po privzetku ima uporabnik na voljo dve privzeti možnosti: izpad električne energije in polno zatemnitev. Vendar, četapnite "Več", lahko zavrnete uporabo standardnih ohranjevalnikov zaslona in namestite, recimo, naključne spremembe slik iz nekaterih spletnih strani na internetu. Namestitev kot vir RSS vira je videti precej zanimiva. Poleg tega lahko uporabite funkcijo Video Screensaver, ki vam omogoča namestitev video posnetkov na ohranjevalnik zaslona, ​​ponuja pa tudi prenos čudovitih ohranjevalnikov zaslona z akvariji, padajočim snegom, kaminom itd. pazite na del ovitka. Konfiguriranje Kodi v ruskem jeziku omogoča uporabo standardnih in nestandardnih pisav. V tem razdelku lahko izberete povečano pisavo (priporočljivo je, da jo uporabite samo zato, ker bodo povečane vse kontrole). Zvoke, ki spremljajo to ali tisto dejanje, lahko deaktivirate (kot v nastavitvah za zvočne sheme sistemov Windows).
Še enkrat, gumb "Več" se uporablja za izbiro pokrova, po katerem lahko izberete nekaj, kar želite. Tudi če je vreme nastavljeno, je bolje, da na seznamu ponudnikov storitev izberete Open Weather ali Met Weather, prav tako pa navedete dejansko lokacijo, skupaj s parametri prikaza podatkov (stopinje, hitrost vetra itd.).

Teme oblikovanja

Če želite prilagoditi Kodi, lahko izbirate med dvema slogoma. Toda glavni problem je, da dodatne teme ne podpirajo ruskega jezika, zato ga bodo morale sprejeti. Po drugi strani pa je vse odvisno od različice programa ali celo od najboljoperacijski sistem.

Možnosti za video

Zdaj na kratko opišite, kako nastaviti videoposnetek. Če uporabljate osnovni, vendar napredni način, lahko najdete veliko možnosti. Načeloma jim ni treba posvetiti posebne pozornosti. Tu in tako je vse jasno. Izberite, kaj potrebujete. Toda tukaj je treba posebno pozornost posvetiti enemu parametru. To je zmožnost uporabe kompulzivnega 3D učinka ali, kot se imenuje v nastavitvah, stereoskopske slike.

Glasba

Pri nastavitvah glasbe ni tako enostavno. Zdi se, da so osnovni parametri popolnoma enaki kot pri običajnem igralcu, vendar je za informacije o skladbah in albumih z interneta (po vrsti ID3-oznak) kot vira bolje izbrati Universal Scrapper.
Vendar je bolje, če je naprava, ki daje prednost spletnim informacijam. Dejstvo je, da ko se zažene, popolnoma nadomesti vse obstoječe oznake. V nastavitvah predvajanja obstajajo nastavitve za nastavitev korakov previjanja in nastavitev avtomatske glasnosti ne samo za posamezno skladbo, ampak tudi za celoten album (funkcija je zelo potrebna). V seznamih datotek lahko določite, kako bodo prikazane informacije o njih. Za karaoke in branje CD-ja lahko vse možnosti ostanejo nespremenjene (večina uporabnikov ne bo želela povezati naprave z mobilno napravo, saj je popolnoma nepotrebna in težavna). No, če hočeš peti, si to želiš.

Televizija

Nazadnje, nekaj besed o tem, kako vzpostaviti televizijski modul Kodi.Večina uporabnikov namesti aplikacijo večinoma samo za gledanje televizije (to je njen glavni namen).
V aplikaciji Kodi se nastavitev televizorja izvede v ustreznem razdelku modulov PVR. Vsega ni treba uporabljati. V Kodi, Torrent-TV ali rednem spletnem oddajanju je na voljo samo en modul - PVR Simple Client, na katerega želite uporabiti in ga vklopiti. Ostalo lahko varno odklopite. Nato v razdelku »OSD Menu« nastavite preklapljanje kanalov za prikaz informacij o kanalu na zaslonu naprave. Del programa je preprost, vendar je zaželeno, da se posodobitev poveča na približno 700 minut, kar vam bo omogočilo, da porabite nekoliko bolj varčno baterijo. Toda možnost predvajanja zadnjega kanala je bolje aktivirati. Nato lahko gledate televizijo v programu, tudi če se samo poslušate glasbe. Nato lahko nastavite zakasnitev preklopa kanalov. Priporočljivo je, da se hitro izplaknete iz enega kanala v drugega, namesto da izberete želeni kanal s pritiskom na številske gumbe. Tukaj lahko nastavite zapis izbranega kanala, čeprav v prisotnosti seznamov predvajanja in Torrent-TV, to očitno izgleda nepomembno.

Dodatek

Torej, iz medijev so ugotovili. Zdaj razmislite, kaj se predlaga kot vloga. Prvi in ​​najpomembnejši je omogočanje samodejnih posodobitev, saj se funkcionalnost programa nenehno širi in dopolnjuje z novimi moduli.
Posodobne module lahko namestite takoj od skladišča.Res je, da je popolnoma angleško govoreč, zato lahko prenesete ruske različice, nato pa uporabite namestitveno orodje iz arhiva ZIP. Toda Sippius se lahko uporablja kot skladišče. Mimogrede, vsi dodatki so razvrščeni po kategorijah. Na primer, če želite uporabljati zvočne knjige, morate samo izbrati ustrezno postavko in klikniti gumb za namestitev. Tudi iz videa je vse preprosto. Mnogi uporabniki raje ukrajinski vir FS.UA ali ruski portal MYHIT.RU. Najdejo lahko skoraj vse. Tukaj je konfiguriran Torrent-TB. Kot vir informacij je bolje izbrati "Kino iskanje". Poleg tega lahko uporabite dodatke, ki vam omogočajo prenos in ogled slik iz socialne mreže «VKontakte». Za videoposnetek morate določiti želeno kategorijo (posnetke, filme, predstave itd.) Po lastni presoji. Za televizijo morate določiti nadaljnjo pot do izvora seznamov predvajanja in tabel kanalov. Dobra izbira bo aktiviranje povezave na EDEM.TV. Na žalost kopiranih naslovov ni mogoče prilepiti v konfiguracijska polja, zato bo treba vse podatke ročno vnesti. Po dokončanju vseh nastavitev in namestitvi dodatkov je potrebno ponovno zagnati aplikacijo, čeprav jo je mogoče veliko lažje odstraniti in ponovno izbrati potrditveno polje za TB.
Za bolj udobno preklapljanje med kanali lahko namestite tudi Kore (virtualni daljinski upravljalnik prek Wi-Fi). Res je, da boste morali pri namestitvi dodatka ustvariti račun z uporabniškim imenom in geslomizberite računalniški sistem za upravljanje (na primer, če je na prenosni računalnik nameščen stacionarni program Kodi). Poleg tega morate pri povezovanju z internetom najprej opraviti test s klikom na ustrezen gumb. Vmesnik programa je precej preprost, glavna aplikacija Kodi od njih je v polnem zamahu, zaslon pa prikazuje vse glavne gumbe, sezname predvajanja itd. Tako se lahko celo zastareli modeli televizorjev preoblikujejo v prave SmartTV plošče in računalniško tehnologijo - večnamensko predvajalniki medijev. In seveda je nemogoče opisati vse Kodi parametre, zato so bile tu izključene samo glavne točke. Če se želite ukvarjati z vsem drugim, ne boste mogli delati.

Sorodne publikacije