Kaj so asics za rudarstvo: opis in značilnosti

Kripto-izmenjava, rudarstvo, bitcoini, asics - vse za nekaj preprostih besed. Nekdo zares razume to temo. Vsega tega je nemogoče zajeti, zato bo veliko preprosteje opisati, kaj je asic, hkrati pa tudi, da ne razumemo osnovnega koncepta.

Ekstrakcija

Da bi neizkušene bralce takoj odvračali od vseh informacij, ga morate dosledno vnesti v glavah. Zato je smiselno začeti z krivcem vsega, kar smo prej opisali.
Bitcoin je zdaj na ušesa vseh. Takoj morate pojasniti, da gre za decentralizirano elektronsko kriptografsko valuto. Prvič je bil razvit pred 9 leti. Ni centraliziranih strežnikov ali nekaj baz, ki bi bile sproščene. Obstajajo informacije, da so emisije omejene na določen znesek.


Že nekaj izračunov je bilo jasno, da bo izdajanje Bitcoinov zaključeno do leta 2140.

Zaslužki

Da bi razumeli, kakšne vrste asik, se boste morali seznaniti s pojmom "rudarstvo". Ker je kriptografija postala priljubljena, je bila priložnost zaslužiti in voditi podjetje. To je lastnina, ki podpira dejavnost elektronskega criptoucheja, pomaga pri štetju transakcij in tako ima še en vir prihodkov. Obstajajo informacije, da če ste resno prišli do tega posla, lahko dobite velike finance le na račun takšnega postopka. Prej rudarstvo ni zahtevalo posebne opreme. Natančneje, do neke mere uporabniki niso razumeli, da za ta primer potrebujete določenoorodja Zato so uporabili svoje video kartice. Z njihovo pomočjo so zaslužili kriptomonete in jih trgovali na borzah.


Zgodi se, da se je uporaba grafičnih kartic v tem primeru izkazala za neučinkovito. Seveda bi lahko zaslužili dodatne prihodke. Ko pa so vsi začeli razmišljati o glavnem, sem moral uporabiti asics za pristanek.

Oprema

Takšni opremi je bilo tako lepo ime dano zaradi svoje angleške kratice. ASIC je aplikacijsko integrirano vezje. Ta koncept opisuje celovito shemo, ki je zasnovana za določeno nalogo.
Pomembno je razumeti, da obstaja velika razlika med podobno shemo in sistemom splošnega namena. Ko je oprema specializirana, izvaja le funkcije, ki so ji dodeljene, kar je značilno za to napravo. Vse to vodi do tega, da se naloge izvajajo hitro in poceni. Načeloma se lahko glede na to, kaj je ASIC, spomnimo sheme, razvite za kodiranje mobilnega telefona ali strojne opreme.

Razvoj

Kot je bilo že omenjeno, so bili prejśnji asics za pristanek slużili kot obićajne video kartice. Uporabljali so jih uporabniki za pridobivanje kovancev. Nato so postopki postali težji, zato morate uporabljati močnejšo opremo. Potrebno je bilo povečati število grafičnih kartic, kar je povzročilo nastanek stroškov za energijo. Vse to bi lahko poslovalo nedonosno ali zelo nedonosno. Tako je začel posodobiti celoten proces.

Vrste

Ko na splošno razumemo, kaj je ASIC, jih bomo razumelitipologija Verjetno, ko gledamo na sodobne naprave, ni presenetljivo, da so to opremo kupili različni modeli. Vsi so se razlikovali po obliki, velikosti, namenu.

Najenostavnejši kreteni so bili neproduktivni. Kompaktne miške lahko priključite prek vmesnika USB. Podobno je bil priključen napajalnik. Zdaj taka oprema praktično ni nikoli uporabljena. Prenehala je ustvarjati dohodek in odšla od prodaje. Na skrivaj je mogoče razlikovati domače in poklicne asiane. Razlikujejo se po velikosti in porabi energije. Domača različica je seveda bolj kompaktna. Majhna je in kakovost materiala je poceni. Ventilatorji, ki so nameščeni v njem, niso tako močni, napajalnik pa lahko doseže 600 vatov. Naučili smo se, da so to asics, zdaj pa se moramo spopasti s cilji. Profesionalni modeli so zelo dragi, vendar so med predlaganimi najbolj produktivni. Povečali so zmogljivost napajanja, učinkovitejši in premišljeni. Nekateri ljudje se pritožujejo zaradi svojega hrupa, vendar se bodo morali še navaditi. Ponavadi so profesionalne naprave v podatkovnih centrih in nameščene v stojalih.

Izbira

Samo tisti, ki ne razumejo, kaj hočejo, lahko izbirajo. V drugem primeru gre, kot v primeru drugih naprav. Nujno je treba določiti merila, po katerih se lahko izbere rudar. V našem primeru, izberete asics, morate paziti na tri kazalnike:
 • Power.
 • Poraba energije.
 • Stroški.
 • To so osnovni parametri, ki bodo pomagalivsaj grobo najdemo podobne vzorce med seboj, in potem zaupajte intuicijam ali pregledom. Ko že govorimo o moči, včasih uporabimo pojem "utež". Učinkovitost naprave bo odvisna od teh sinonimov. Poraba energije za pristanek je bolna tema. Proces je zelo drag in še ni prišel do bolj ekonomičnega načina. Zato boste morali poleg izbire ustrezne naprave razumeti, ali je v omrežju vir za podobne procese.
  In zadnji parameter, ki ga lahko pogosto najdemo pri izbiri druge opreme, je strošek. Običajno v tem primeru upoštevamo rast in zanimanje za zaslužek, povečamo vrednost bitkoinov. Takoj ko se poveča aktivnost v teh segmentih, pričakujemo, da se bodo stroški za pranje denarja dvignili v nebesa.
  Kadar razburjenje pade, je znižanje cen. Poleg tega strošek vpliva na novost modela: novejša, bolj optimizirana in produktivna.

  Proizvajalci

  Pridobivanje kriptovalyutov s pomočjo asics dvorca - zdaj priljubljena tema. Zato je vedno več proizvajalcev, ki tam preživijo veliko časa. Ker je naprava sama relativno nova, večina ljudi sploh nima pojma, kdo je v tej niši priljubljen in verodostojen. Predvsem izstopite:
 • Coin Terra.
 • KnC Miner.
 • Laboratoriji za metulje.
 • BTC Olympus.
 • To so najbolj priljubljeni proizvajalci, čeprav so seveda veliko večji. Coin Terra - podjetje iz Amerike, ki je že uspelo pridobiti popularnost s svojimi izdelki. Najbolj znana med njimi je bil model Terra Miner IV. Cena te opreme je relativnonizka - 6 tisoč dolarjev. Porabi približno 3 kW /h. KnC Miner je švedsko podjetje, ki ustvarja tudi dobre ASIC za rudarstvo. Med izdelki je postal model Neptune opazen. Proizvajalec ga je razvil v luči novih tehnologij. Zato dobimo dvakratno razmerje porabe energije glede na prejšnjo generacijo. Čeprav je tukaj strošek 13 tisoč dolarjev malo težko poimenovati. Toda razvijalci zagotovijo, da je vredno, in oprema se bo lahko odkupila. Butterfly Labs je prav tako manj znano podjetje, vendar je že uspelo zaslužiti dvomljiv ugled. Izkazalo se je, da se je podjetje z velikim zamikom prijavilo. Bilo je ljudi, ki so v letu 2012 naredili prednaročilo, vendar so samo v letu in pol dobili svoje blago. In vse bi bilo nič, toda v tem času se je veliko spremenilo, izdelek pa je postal manj pomemben.
  BTC Olympus je veliko podjetje, ki je že pridobilo lastno linijo asics. Poseidon trenutno izstopa z vrednostjo 8.000 dolarjev.

  Kje kupiti?

  Ko določite model, morate pogledati preglede posnetkov ASIC. Najprej boste z njim lahko razumeli, ali je bila izbrana prava izbira. Drugič, morda boste pozvani k kraju, kjer lahko kupite takšno opremo. Na splošno, zdaj je enostavno kupiti asics. Pred nakupom je bilo težko najti in obravnavati nakup. Pranje denarja je zdaj na oglasnih deskah in v specializiranih spletnih trgovinah. Tudi na priljubljeni kitajski strani AliExpress lahko najdete izdelek, ki ga potrebujete. In tukaj čakate na demokratične cene in v našem primeru jepomembno je. Edina stvar, ki jo je treba storiti, je iskati prodajalce z visoko oceno in številnimi pregledi. Samo vi lahko razumete, da ne kupite mačke v vrečki.

  Priljubljeni modeli

  Omenili smo že nekaj priljubljenih modelov štirih proizvajalcev. Obstajajo tudi druge naprave, ki se večinoma uporabljajo doma. Antminer S7 velja za zanesljivo majonezo z dobrim kazalnikom dobička, vendar z visoko porabo energije. Antminer S9 je večkrat boljši od prejšnjega modela. Primerno za napredne uporabnike, ki lahko iz njega "stisnejo" največ. Antminer R4 je popolnoma domači model, ki je bil posebej izdelan za ta namen. Da bi se izognili volumnu, je bil opremljen s transgenskim hladilnim sistemom.

  V lastnih rokah

  Mnogi po tem, ko so spoznali, kakšni so asiki in koliko stanejo, sprašujejo, ali je mogoče takšno opremo zbrati sami. Seveda, tako kot vsaka druga naprava, jo lahko ustvarite doma. Če želite to narediti, morate kupiti pravo količino izdelkov in pravilno oblikovati tiskano vezje. Poleg tega strokovnjaki priporočajo upoštevanje drugih točk. Na primer, če ne razumete ničesar v tej temi, ne letite, drugače samo prevajate izdelek. Eden mora biti pripravljen najti prave žetone, ni tako enostavno. Toda največje presenečenje je njihova vrednost. Prav tako se postavlja vprašanje, ali bo nakup cenejših naprav cenejši. Če želite biti v trendu, boste morali zbrati vse s hitrostjo, saj lahko vsak element kadar koli postane nepomemben.

  Sklepi

  Na splošno, \ tvsa ta tema s kriptičnimi valutami je tako nestabilna, da lahko v vsakem trenutku milijonarja spremenite v berača. To je posledica dejstva, da vrednost bitkoinov ni podprta z ničemer.
  Da bi resnično prinesli dober dobiček, bo moral veliko vlagati. Če ne shranite na asics, potem uspešnost in prihodki so visoki. No, končno, ne pozabite, da medtem ko to počnete, tvegate, da boste izgubili vse.

  Sorodne publikacije