Osciloskop iz tablete z lastnimi rokami

Tehnologije ne mirujejo in z njimi ni vedno lahko slediti. Obstajajo nove postavke, ki bi jih rad podrobneje razumel. To še posebej velja za različne elektronske konstruktorje, ki vam omogočajo, da zberete praktično vsako preprosto napravo korak za korakom. Zdaj so med njimi plošče Arduin z njihovimi kloni, kitajski mikroprocesorski računalniki in že pripravljene rešitve, ki že prihajajo s programsko opremo. Vendar pa je za delo z vsemi zgoraj omenjenimi paleto zanimivih novih izdelkov in za popravilo digitalne tehnologije potrebno drago visoko natančno orodje. Med takšno opremo spada osciloskop, ki omogoča branje odčitkov in diagnostike. Pogosto njegova vrednost je precej visoka, in novice eksperimentatorji ne morejo privoščiti tako drag nakup. Prihaja pomoč rešitve, ki se je pojavila na številnih radijskih amaterskih forumih skoraj takoj po pojavu tablet na sistemu Android. Njegovo bistvo je izdelati osciloskop z najnižjimi stroški iz tabličnega računalnika, pri tem pa ne prinaša nikakršnih sprememb nobenih sprememb in izključuje tveganja poškodb.


Kaj je osciloskop

Osciloskop - naprava za merjenje in sledenje frekvenčnih nihanj v električnem omrežju - je znan že od sredine prejšnjega stoletja. Te naprave dopolnjujejo vse laboratorije za usposabljanje in strokovne laboratorije, saj zaznavajo nekatere motnje v delovanju ali opravljajo fine prilagoditve.oprema je možna le s pomočjo. Prikazuje informacije na zaslonu in na papirnem traku. Pričevanja vam omogočajo, da vidite obliko signala, izračunate njegovo frekvenco in intenzivnost ter tako določite vir njegovega videza. Sodobni osciloskopi vam omogočajo risanje tridimenzionalnih grafik barvnih frekvenc. Danes bomo obravnavali preprosto različico standardnega dvokanalnega osciloskopa in ga izvajali s predpono k pametnemu telefonu ali tabličnemu računalniku in ustrezni programski opremi.


Najlažji način za ustvarjanje žepnega osciloskopa
Če je izmerjena frekvenca v območju slišnih frekvenc človeškega ušesa in raven signala ne presega standardnega mikrofona, je zbiranje osciloskopa iz tablice na Androidu z lastnimi rokami lahko brez dodatnih modulov Za to je dovolj, da razstavite vse slušalke, na katerih mora biti prisoten mikrofon. Če ni primerne slušalke, potem morate kupiti 35mm audio vtič s štirimi stiki. Pred spajanjem sonde popravite konektor vašega pripomočka, ker sta dva tipa. Vtiči morajo biti priključeni na nožice, ki ustrezajo priključku mikrofona na vaši napravi. Nato morate s trga prenesti programsko opremo, ki omogoča merjenje frekvence na vhodu mikrofona in risanje grafa na podlagi prejetega signala. Obstaja veliko takšnih možnosti. Zato lahko po želji izberete. Kot je bilo že omenjeno, tablete ni treba reciklirati. Osciloskop bo pripravljenTakoj po umerjanju programa.

Prednosti in slabosti zgornje sheme

Prednosti te raztopine vključujejo enostavnost montaže in nizko ceno. Stara slušalka ali nov priključek ne stane veliko in traja le nekaj minut. Toda ta sistem ima številne pomembne pomanjkljivosti, in sicer:
 • majhen razpon izmerjenih frekvenc (odvisno od kakovosti zvoka razponov pripomoček trakta od 30 Hz do 15 kHz).
 • Pomanjkanje tablete zaščite ali pametni telefon (če slučajno povezavo sonde na področju vezja z visoko napetostjo lahko v najboljšem primeru gorijo čip, pristojen za delo z zvokom na vašem pripomoček, in v najslabšem primeru - povsem onemogočili pametni telefon ali tablični računalnik )
 • V zelo poceni naprav ima znatne napake pri merilnega signala doseže 10-15 odstotkov. Ta številka ne velja za natančno nastavitev opreme.
 • Izvajanje zaščite, zaščitni signal in zmanjša število napak

  , da se delno zaščito naprave pred morebitno odpovedjo in stabilizacijo signala in razširi obseg vhodnih napetosti lahko uporabimo diagram preprostega osciloskopa za tableto, ki ima Dolgo časa je bil uspešno uporabljen za sestavljanje naprav za računalnik. Včasih poceni sestavine, vključno z zener KS119A in dveh uporov 10 in 100 ohmov. Zener in prvega upora sta priključena vzporedno, in drugi, močnejši upor uporabimo na vhodu vezja podaljšati največmožno območje napetosti. Posledično izgine veliko število ovir, napetost pa se dvigne na 12 V. Seveda je treba upoštevati, da osciloskop s tabličnim računalnikom deluje predvsem z zvočnimi impulzi. Zato je vredno poskrbeti za visoko kakovostno zaščito tako vezja kot tudi sond. Če želite, lahko podrobna navodila za sestavljanje te sheme najdete na enem od tematskih forumov.

  Programska oprema

  Za delo s podobno shemo potrebujete program, ki lahko pripravi grafike na podlagi vhodnega avdio signala. To je enostavno najti v "Market", obstaja veliko možnosti. Skoraj vsi od njih prevzamejo dodatno kalibracijo, tako da lahko dosežete največjo možno natančnost in naredite profesionalni osciloskop s tablico. V drugem pa ti programi opravljajo v bistvu enako nalogo, zato je končna izbira odvisna od zahtevane funkcionalnosti in enostavnosti uporabe.

  Samodejna konzola z modulom Bluetooth

  Če potrebujete širši razpon frekvenc, zgornja možnost ne bo omejena. Prihaja pomoč nove možnosti - ločenega pripomočka, ki je predpona z analogno-digitalnim pretvornikom, ki omogoča prenos digitalnega signala. V tem primeru zvočni posnetek pametnega telefona ali tablice ni več aktiviran, kar pomeni, da lahko dosežete večjo natančnost meritev. Dejansko na tej stopnji predstavljajo le prenosni zaslon in vse informacije so že zbrane z ločeno napravo. Osciloskop lahko zberete iz tabličnega računalnika Android z brezžičnim modulomsebi Omrežje ima primer, ko je bila podobna naprava izvedena v letu 2010 s pomočjo dvokanalnega analogno-digitalnega pretvornika, ki je nastal na osnovi mikrokrmilnika PIC33FJ16GS504 in kot oddajnik signala služil Bluetooth-modul LMX9838. Izkazalo se je, da je naprava precej funkcionalna, vendar zapletena v montaži, zato bo za začetnike to velika naloga. Vendar, če želite, iskanje podobnega projekta na istih radioamaterskih forumih ni problem.
  Pripravljene različice Bluetooth konzol
  Inženirji se ne zaskočijo, poleg obrtnih izdelkov pa se v prodajalnah uvajajo vse več konzol, ki opravljajo funkcijo osciloskopa in prenašajo signal prek Bluetooth-kanala na pametni telefon ali tablični računalnik. Osciloskop tabličnega računalnika, ki se povezuje prek Bluetootha, ima najpogostejše naslednje osnovne značilnosti:
 • Izmerjena omejitev frekvence: 1MHz.
 • Napetost na sondi: do 10 čl.
 • Območje: približno 10 metrov.
 • Te značilnosti so povsem zadostne za vsakodnevno uporabo, vendar v poklicnih dejavnostih, včasih obstajajo primeri, ko ta razpon katastrofalno manjka, ampak za uresničitev večjega s počasnim protokolom Bluetooth nerealno Kakšen rezultat je lahko v tej situaciji?

  Osciloskopi-konzole s prenosom podatkov prek brezžične povezave

  Ta različica prenosa podatkov znatno razširja zmožnosti merilne naprave. Zdaj trg osciloskopov s to vrsto izmenjave informacij med predpono in tablico pridobiva zagon zaradi svojega povpraševanja. Takšni osciloskopi praktično ne priznavajo,ker brez odlašanja izmerjene informacije posredujejo tabličnemu računalniku, ki ga takoj prikaže kot graf na zaslonu. Upravljanje poteka s preprostimi, intuitivnimi meniji, ki kopirajo elemente po meri običajnih laboratorijskih naprav. Poleg tega, taka oprema vam omogoča, da snemanje ali oddajanje v realnem času vse, kar se dogaja na zaslonu, ki je lahko nepogrešljiva pomoč, če morate vprašati za nasvet bolj izkušenega čarovnika, se nahaja drugje. Značilnosti osciloskopa za popravilo tablet v obliki predpone s povezavo Wi-Fi se večkrat poveča v primerjavi s prejšnjimi različicami. Takšni osciloskopi imajo merilno območje do 50 MHz, medtem ko se lahko spremenijo z različnimi adapterji. Najpogosteje so vgrajene baterije za avtonomno napajanje, da bi povečali delovno obremenitev zaradi nepotrebnih žic.

  Samostojne različice sodobnih osciloskopov

  Seveda so forumi predstavili vrsto različnih idej, s katerimi se navdušenci trudijo uresničiti svojo dolgoletno sanje - samostojno zbiranje osciloskopa iz tabličnega računalnika z Androidovim Wi-Fi kanalom. Nekateri modeli so uspešni, drugi niso. Še vedno je za vas, da se odločite, ali boste poskusili preveč sreče in prihranite nekaj dolarjev, sami zbirate napravo ali kupite končno različico. Če niste prepričani v svojo moč, potem je bolje, da ne tvegate, tako da potem ne obžalujete zapravljanja sredstev. Drugače - prijaznovprašamo eno od skupnosti radioamaterjev, v kateri boste lahko dali dober nasvet. Morda bodo, po vaši shemi, novinci po življenju zbrali svoj prvi osciloskop.

  Programska oprema za konstante

  Pogosto se pri kupljenih prednastavitvah osciloskopov na disku nahaja program, ki ga je mogoče namestiti na tabličnem računalniku ali pametnem telefonu. Če v kompletu ni takega diska, pozorno preberite navodila za napravo - najverjetneje imajo imena programov, ki so združljiva s predpono in so v trgovini aplikacij. Nekatere od teh naprav lahko delujejo ne le z napravami, ki poganjajo operacijski sistem Android, ampak tudi z dražjimi napravami "apple". V tem primeru bo program zagotovo v AppStore, saj ni na voljo nobena druga možnost namestitve. Po izdelavi osciloskopa s tablico preverite natančnost indikacij in po potrebi kalibrirajte napravo.

  USB osciloskopi

  Če nimate prenosne naprave, kot je tablični računalnik, vendar je na voljo prenosni računalnik ali računalnik, ne bodite razburjeni. Od tega lahko naredite tudi veliko merilno napravo. Najlažji način je povezati sonde z vhodom mikrofona računalnika po enakem principu kot na začetku članka. Vendar pa glede na njegove omejitve ta možnost ni primerna za vse. V tem primeru lahko uporabite USB osciloskop, ki ima enake lastnosti kot Wi-Fi oddajnik signala. Treba je omeniti, da so takšne naprave včasihdelo z nekaterimi tablicami, ki podpirajo tehnologijo OTG zunanje povezave. Seveda USS-osciloskop poskuša to storiti samostojno in dokaj uspešno. Vsaj ta trik je namenjen številnim temam v forumih.

  Sorodne publikacije