Fotoaparat Fujifilm FinePix XP70: Pregled, funkcije, pregledi

Prostori za ojačitev prahu in vlage, ki so odporni proti vlagi, so odlični za dokumentiranje aktivnega gospodarstva, vendar je njihova prevelika trdnost redko poceni. S ceno v višini $ 230 Fujifilm FinePix XP70 ne bo proračun, ampak je dvakrat nižja od cene nekaterih vrhunskih kompaktnih kompaktnih naprav tega tipa. In to ni posledica rezanja številnih funkcij. XP70 je zaščiten pred prahom, sposoben delovanja na globinah do 10 m, s padcem 15 m in zmrzovanjem do -10 ° C. Na voljo so tudi brezžična povezljivost Wi-Fi, snemanje videoposnetkov v polni visoki ločljivosti, zaporedno snemanje 10 sličic na sekundo in zajem HDR. Zahvaljujoč optičnemu zoomu 164 Mp in 5x, slika stabilizira zmožnost fotoaparata, da tekmuje z dražjimi konkurenti, vendar pa lahko zagotovi primerljivo zmogljivost?


Fujifilm FinePix XP70: Design Review

Nobenega dvoma ni, da je to akcijska kamera. Z opaznimi barvnimi možnostmi - svetlo modro, rumeno ali oranžno - fotoaparat izgleda kot doma na plaži in ne v bolj formalnih pogojih. Poleg tega je XP70 zelo prijazen za uporabo. Svetel rebrast gume spredaj in dober palec pogon zagotavlja varnost naprave pri fotografiranju. To je samo to, da morate biti gor in dol, tako da vaša leva roka ne bo pomotoma prišla v vidno polje leče, kar je presenetljivo preprosto, glede na položaj v zgornjem kotu.
Ni treba skrbeti, da bi bil XP70 izpostavljen zunanjim vplivom, saj lahko fotoaparat enostavno prenaša vodoin drugih nevarnosti. Samo ne pričakujte, da se mat plastična torba opraska, saj za razliko od vrhunskih fotoaparatov model ni odporen na pritisk.


Fujifilm FinePix XP70 je zasnovan za relativno skromen 10-metrski potop in ima pokrov z dvema baterijama, ki ščiti baterijo in režo za pomnilniško kartico, kar je zelo težko po nesreči odpreti, ko je kamera pod vodo. Kontrole so zmanjšane, vendar so dobro nameščene in primerne za streljanje v rokavicah. Zadnja plošča ima standardno navigacijsko vrstico, ki omogoča tudi nadzor bliskavice, samodejnega zaustavljanja, makro in kompenzacijo osvetlitve. Spodaj je ključ za aktiviranje Wi-Fi. Dva gumba krmilita povečavo in čeprav nista elastična, dobro opravljata svoje delo, tako da na zgornji plošči ostane prostor za velike velikosti gumba za sprostitev zaklopa ter gumbe za preklop in video snemanje.

Zaslon

Funkcije LCD zaslona Fujifilm FinePix XP70 so žrtvovane zaradi nizkih stroškov fotoaparata. Dimenzije 27-palčnega zaslona so manj standardne od večine 30-palčnih visoko ločljivih komor, vendar z ločljivostjo 460.000 slikovnih pik je predogled slik povsem jasen. Nastavitve svetlosti zaslona je treba onemogočiti, tako da lahko v poletnem dnevu monitor XP70 ravna po neposredni sončni svetlobi.

Funkcionalnost

Priprava na snemanje Fujifilm FinePix XP70 je preprost - samo pritisnite gumb na sredini navigacijske vrstice na zadnji strani, da odprete meni načina fotografiranja. Škoda, da tega ne moremo storiti neposredno. Izbirate lahko med številnimi odličnimi možnostmi. Način za prepoznavanje scene samodejno uporabi objekt za predmet izostritve fotoaparata. Da bi se izognili dodatni obdelavi slik, lahko preklopite na standardni samodejni način.
Merjenje izpostavljenosti XP70 lahko ponavadi zagotovi natančno posneto sliko, če pa želite uporabiti kompenzacijo osvetlitve, boste potrebovali način Program AE, ki vam bo pomagal tudi pri nastavitvi občutljivosti ISO in ravnovesja beline. Značilno je, da se lahko zadnja funkcija zagotovi elektronika, saj ima le redko kakšna neprijetna presenečenja ali barvne odtenke. Način HDR omogoča zajemanje večjega dinamičnega razpona visokokontrastnih prizorov. Obstaja tudi panoramski način Motion Panorama 360 in privlačni učinki naprednega filtra - "Camera Camera", "Miniature", "Dynamic Tone" in "Fish Eye". Tako kot GoPro modeli, Fuji poskušal poudariti Fujifilm FinePix XP70 Akcijske igre, ki so sestavljeni iz snemanja širokokotni HD video. Težava je v tem, da je goriščna razdalja 28 mm v 35-milimetrskem ekvivalentu preozka za to, zato je proizvajalec napovedal širokokotni pretvornik ACL-XP70, ki se pritrdi na vtično stojalo in daje fotoaparatu nekakšno senčnico. Ta dodatna oprema za Fujifilm FinePix XP70 omogoča snemanje videa, vendar stane 70 $, zaradi česar je način delovanja fotoaparata manjprivlačna Fotoaparat ni zasnovan za makro fotografiranje, saj je njegova najmanjša goriščna razdalja 9 cm. To je razočaranje, saj številne vrhunske kamere podpirajo makro velikosti 1 cm. Toda tudi pri prepoznavanju scene za 9 cm ni vedno potrebno uporabiti potrebnih nastavitev, če je potrebno ročno popravljanje.

Brezžična povezava

Funkcija, ki je ni treba dodatno plačati, je Wi-Fi, ki omogoča prenos slik na mobilno napravo. Povezava deluje presenetljivo hitro - prenos slike v polni ločljivosti traja približno 5 sekund. NFC ni prisoten, zato boste morali ročno povezati kamero z dostopno točko Wi-Fi in za razliko od nekaterih konkurenčnih sistemov vam implementacija Fujija ne bo omogočila daljinskega nadzora XP70 s pametnega telefona ali tabličnega računalnika.

Hitrost

XP70 je pripravljen za snemanje v približno 15 sekundah. in ne izgublja časa na samodejno ostrenje. Z dobro osvetlitvijo fotoaparat deluje skoraj takoj, čeprav bo v manj optimalnih pogojih zajemal predmet nekaj sekund. To je veliko počasneje kot dražji Olympus TG-3 ali Ricoh WG-4, vendar hitrost in zanesljivost XP70 zaostajata.

Trajanje

Nazadnje, vredno je omeniti življenjsko dobo baterije Fujifilm FinePix XP70 ali, bolj verjetno, njeno odsotnost. Fuji ocenjuje svojih 210 fotografij, kar se zdi nepomembno v primerjavi s 300 okvirji modela XP200. Po mnenju uporabnikov, ki so po 1 dnevu snemanja, raven napolnjenosti XP70 izredno nizka, kar je malo verjetno, da bi bilo idealno za akcijsko kamero, ki je zasnovana za delovanje na oddaljenih lokacijah.iz omrežja.

Kakovost slike

Pri maksimalni nastavitvi 16 MP, je povprečna velikost slike približno 7 MB. Kakovost fotografij navdušuje z živahnim prenosom barv, ki preprečuje nerealne učinke. Senzor CMOS zagotavlja dostojne podrobnosti na bližnjem območju, čeprav oddaljeni predmeti, kot so pokrajine, običajno gladijo zaradi sistema za zmanjševanje hrupa. Na hrbtni strani je relativno nizka raven hrupa slike pri višji občutljivosti. Tudi pri ISO 1600 praktično ni barvnih lis, čeprav je zrnat viden, izgine, ko je velikost okvirja zmanjšana na 50%. Za to morate podrobno plačati znižanje. Pri ISO 800 se stanje opazno izboljša, saj ohranja ravnotežje med zrnatostjo in ohranjanjem podrobnosti. ISO 400 in spodaj dajejo precej nizko raven hrupa.
Dinamični razpon Fujifilm FinePix XP70 imenuje povratne informacije lastnika manj impresivne, saj so svetli predeli visokokontrastnih prizorov pogosto preveč izpostavljeni, ker fotoaparat poskuša doseči skupno ravnovesje izpostavljenosti. V tem primeru lahko pomaga aktiviranje načina HDR. Visokokontrastni prizori kažejo zmerno količino kromatske aberacije in bleščanja, ko je leča usmerjena proti soncu. Pod širokim kotom, optika daje rahlo deformacijo cevi, vendar ostrina v kotih ustreza središču okvirja.

V zaključku

Strošek modela doseže polovico cene nekaterih kompaktnih fotoaparatov izboljšane zasnove, vendar kamera ponuja veliko več. Njegova 10-metrska vodotesnost ni v celotise ujema z zmogljivostmi Nikona AW120 ali Ricoh WG-4, če pa podvodno snemanje ni cilj, je malo verjetno, da bo odločilno. Ocena odpornosti proti udarcem je približno 25% nižja, vendar je dovolj, da zdrži padec z normalne višine. Fujifilm FinePix XP70 ocenjuje pohvale za brezkompromisno visoko kakovost slike, ki ustreza najboljšim kompaktnim avtomobilom. Svetle barve in natančna osvetlitev naredijo slike privlačne, z majhno občutljivostjo je podrobnost visoka, pri višjih nastavitvah ISO pa je hrup relativno skromen. Mazanje delov in omejen dinamični razpon sta težava, vendar lahko plačate veliko več in dobite podobne rezultate. Številni ustvarjalni učinki, brezžična souporaba, snemanje v polni visoki ločljivosti in hitra hitrost so dodatne prednosti XP70, kot tudi odlična ergonomija in odličen zaslon. Škoda, da je makro način v najboljšem primeru povprečje, fotografije pa niso označene s koordinatami lokacije, vendar je to rezultat poštenega kompromisa, ki je omogočil padec cene.

Sorodne publikacije