Preverjanje avtomobila za prepoved registracije. Preverjanje avtomobila ob nakupu

V nekaterih primerih se za vozilo uporablja prepoved ali omejitev postopkov v zvezi s prodajo in registracijo. Kljub temu mnogi brezvestni lastniki avtomobilov poskušajo prodati svoj avto, skrivajo to dejstvo. Ne bo vsak kupec pozoren na omejitve. Vendar je preverjanje avtomobila za prepoved registracije obvezen postopek. Če postanete žrtev prevare, kupec tvega, da bo izgubil denar, vložen v nakup.Kaj je prepoved dejanj registracije

Organi lahko izrečejo aretacijo vozila glede na vozilo zaradi nezakonitih dejanj lastnika, povezanih z uporabo vozila. Prepoved se lahko uvede s storitvijo sodnih izvršiteljev, carinskih ali sodnih služb. Odločitev o aretaciji se praviloma pripravi z ustreznim sodnim nalogom, na katerega se opozori prometna policija in lastnik sodnih izvršiteljev. Hkrati je vozilo predmet prepovedi prenosa lastninskih pravic, izvajanja poslov, povezanih s prodajo stroja, izdelave in umika evidenc ter prejemanja pravic za nadaljnje upravljanje. V prihodnje bo vsak pregled avtomobila za prepoved registracije v prometni policiji zaznal goljufije in kupca, da se izogne ​​neželenim posledicam.

Kaj počnejo z avtomobilom

Fizična aretacija vozila in uvedba omejitev zanjnekatere razlike. Ko je vozilo opravljeno, je na voljo brezplačno parkirišče. Nihče ne sme upravljati tega vozila. Lastnik avtomobila v tem primeru ni izjema.

Če je vozilo ukradeno ali skrito, potem aretacija ni realizirana. V tem primeru je avto razglašen za iskanje registracijskih omejitev. Po nakupu takšnega avtomobila od novega lastnika je lahko veliko težav pri namestitvi prevoznega sredstva za registracijo pri pristojnih organih. Torej, kako je pregled avtomobila veljaven za prepoved registracije?

Zakaj toliko prevare

Preverjanje avtomobila zaradi prepovedi registracijskih dejanj izvaja vsak kupec. Posledica je lahko veliko težav. Trenutno je nakup vozila bistveno poenostavljen. Za dokončanje postopka je dovolj, da izpolnite obrazec za naročilo in ga nato zaščitite s podpisi obeh strank. V tem primeru ni potrebno overiti dokumenta od notarja, kot tudi odstraniti avto iz računa. Pogodba določa, da potnik ni pridržan in nima omejitev registracije. Ampak ne zaupajte tujec. Obstajajo nenapisana pravila, po katerih mora nekdanji lastnik opozoriti, da obstajajo določeni problemi pri določanju prevoznih sredstev za registracijo. Prodajalec mora navesti, da je avto aretiran in da obstajajo omejitve registracije. V vsakem primeru bo kupec o tem izvedel ob registracijidokumentov.

Kako ne priti v roke lopov

Če je potrebno, preveri avto za prepoved registracije v prometni policiji. S tem se izognemo številnim težavam. Tudi s polnim plačilom stroškov vozila se kupec ne bo mogel registrirati zaradi prepovedi registracije. To je razlog, da mnogi priporočajo, da denar za avto v prometni policiji po popolnem pregledu dokumentov. Takoj lahko zapišete avto. Treba je upoštevati, da v prometni policiji vozilo samo preverja prisotnost omejitev pri številnih registracijskih ukrepih. Hkrati novi lastnik nima možnosti vedeti, ali obstaja hipoteka v banki. V vsakem primeru je priporočljivo opraviti popoln pregled vseh dokumentov na stroju.

Kdo lahko uvede prepoved

Obstaja veliko organizacij, ki lahko uvedejo omejitve za nekatere dejavnosti, povezane z registracijo. Hkrati so lahko razlogi precej drugačni. Hkrati se lahko preverjanje avtomobila za prepoved registracije dejanj izvede s skoraj vsakim organom, ki ima pravico uveljavljati. Takšne organizacije bi morale vključevati:
 • FSSP lahko uvedejo omejitve za nekatere registracijske postopke, ko je lastnik priznan kot neplačnik dolgov. To ne velja le za plačilo glob, ampak tudi za preživnine, državne dajatve in račune za komunalne storitve.
 • Sodišča. V tem primeru se prepoved dejanj registracije pogosto naloži v primerih, ko je vozilo predmet enega od postopkov, s tveganjem, da ga proda.ali uničenje s strani tretjih oseb ali udeležencev v sporu.
 • Zvezna carinska služba. Ta organ uvede omejitve pri določenih registracijskih postopkih, če je dejanski lastnik prevoznega sredstva kršil pravila carinjenja.
 • prometna policija. V tem primeru se lahko uvedejo omejitve za določena dejanja, če je avto v iskanju: spremenjene številke posameznih šasij, motor, telo, dejanske številke ne ustrezajo številkam, navedenim v tehničnem potnem listu, in tako naprej. Omejitev se ne odpravi, dokler uslužbenec organov ne preveri dokumentov in zakonitosti delovanja stroja.
 • Kako preveriti avto za sodne izvršitelje

  Preverjanje avtomobila zaradi prepovedi registracijskih dejanj pri sodnih izvršiteljih. V ta namen se obrnite na eno od servisnih enot z ustrezno zahtevo, pri čemer navedite vse podatke vozila. Kot rezultat preskusa FASB zagotavlja le mešan odziv, ki opisuje vse omejitve, naložene avtomobilu, in vse razloge za njihovo uvedbo. Treba je upoštevati, da tak pregled avtomobila ob nakupu traja zelo dolgo. Za obdelavo vaše zahteve je potrebnih nekaj dni.

  Kako preveriti avto v prometni policiji

  Veliko hitreje je pregledati avto zaradi prepovedi registracijskih dejanj s strani države. v prometni policiji. Tu lahko ugotovite, ali je avto v iskanju ali je aretiran. Za pospešitev postopka morate navesti podrobnosti vozila:
 • Izdelati in izdelati vozilo.
 • Registrska številka.
 • Identifikacijska številka podvozja, motor,karoserija
 • Opozoriti je treba, da je preverjanje avtomobila za prepoved registracije dejanj na podlagi kodeksa o vinu zanesljivejše, saj nekateri prevaranti spremenijo državo. pri prodaji avtomobila.

  Hitro preverjanje

  Za hiter pregled lahko uporabite uradna spletna mesta prometne policije in FSSP. Za izvedbo postopka odprite vir in izberite želeno možnost. V tem primeru je to "Preverjanje avtomobila." Stran, ki se odpre po izbiri možnosti, ima polje. Tu je potrebno vnesti potrebno Vin-kodo vozila ali šasije, motorja, karoserije. Te podatke lahko najdete v potrdilu o registraciji ali tehničnem potnem listu vozila. Ko vnesete captcha, morate klikniti »Preveri omejitve«. Odgovor bo prejet v nekaj sekundah. Treba je razmisliti, da sistem ne zagotavlja podatkov o datumu uvedbe omejitev in vložitvi v iskanje.

  Sorodne publikacije