Kako nastavim WLAN v Androidu s sistemskimi orodji in orodji tretjih oseb?

Tehnologije VPN se danes uporabljajo skoraj povsod, vključno z ne le stacionarnimi računalniškimi sistemi, ampak tudi mobilnimi napravami. Naprave s sistemom Android so zelo priljubljene po vsem svetu, zato je nadaljnja obravnava vprašanj, povezanih s tem, kako konfigurirati VPN na Androidu. Da bi to naredili, obstaja nekaj preprostih metod, ki uporabljajo lastna sredstva operacijskega sistema in orodij tretjih oseb v različnih smereh. Najprej pa o tem, kaj je tehnologija in zakaj jo potrebujejo.


Kaj je VPN in zakaj uporabljati takšno povezavo?

Ne da bi se spuščali v tehnične vidike take povezave in v preprostem jeziku, je VPN tehnologija dostopa do internetnih virov, ki temelji na varni povezavi (tuneliranju).
V tem primeru je popolno šifriranje in uporabnik ostane neprepoznavnega v omrežju. Takšna povezava ima nasprotno stran medalje. Z lahkoto se lahko izogne ​​vsem omejitvam, povezanim z blokiranjem določenih virov (na primer ameriških internetnih radijskih postaj ali ruskih socialnih omrežij, informacijskih in iskalnih storitev, ki so zaklenjene v Ukrajini). V tem primeru povezava VPN deluje po vrsti anonimnega strežnika proxy, pri čemer spremeni zunanji IP uporabnika naprave tako, da ga internetni vir, do katerega ima dostop, identificira kot geografsko, ki se nahaja v državi registracije samega mesta ali v regijikjer je dostop dovoljen.

Kako vzpostaviti povezavo VPN za Android z uporabo sistemskih virov?

Ampak vse to je bila teorija. Zdaj pa se vrnimo k praktičnim ukrepom. Za začetek pa upoštevajte vgrajena sistemska orodja. Kako nastaviti WLAN v Androidu (Samsung), pametni telefon se uporablja ali naprava drugega proizvajalca ni tako pomembna.) Izkazalo se je, da je lažje kot preprosto.


Najprej morate vnesti nastavitve za dostop do odseka omrežja, kjer je izbran meni "Druga omrežja" (včasih "Povezava"). Nato pojdite na brezžična omrežja, tapnite "Več" in izberite VPN.
Zdaj morate ustvariti PIN in ga potrditi (brez te povezave ne bo delovalo). Konfiguracija ima tri možnosti: PIN, ključ in geslo. Tukaj - po volji. Nato se izbere zahtevana nastavitev za prikaz sporočil (ni nujno), potem pa pritisnemo gumb "Končano".
Zdaj, na vprašanje, kako vzpostaviti prostor na Androidu, morate dodati povezavo, ki ste jo ustvarili, da jo lahko uporabite. V ta namen se zgoraj pritisne gumb s plusom, vpiše se poljubno ime, tip povezave PPTP ostane nespremenjen.
Zdaj morate vnesti naslov strežnika in shraniti spremembe. Za povezavo morate vnesti uporabniško ime in geslo (ta podatek in naslov strežnika lahko dobite pri skrbniku omrežja ali mobilnem operaterju). Mimogrede, na ta način, brez vključevanja programske opreme tretjih oseb, je problem, kako konfigurirati Kyivstar VPN na Androidu, čeprav enakotakšna tehnika velja za vse mobilne operaterje.
Preostalo je, da shranite osebne podatke, tako da jih ne boste vsakič vnesli in vzpostavili povezavo, potem pa se bo na zgornji plošči pojavila ustrezna ikona s sliko.

Opera Browser: Kako nastaviti WLAN za Android?

Kljub temu se domneva, da je najlažji način za vzpostavitev povezave te vrste uporaba brskalnika Opera. Njegova prednost je, da že ima vgrajen VPN odjemalec v predstavljeni obliki.
Če želite spremeniti regijo, morate v nastavitvah brskalnika uporabiti ustrezno postavko in izbrati želeno lokacijo. Pri povezovanju morate potrditi. Načeloma tukaj ne bi smelo biti posebnih težav. Vendar takoj opazite, da je hitrost dostopa do interneta za brezžična omrežja nižja kot pri žični povezavi, tako da, če je način VPN vklopljen, bo njegovo zmanjšanje precej oprijemljivo.

Univerzalni odjemalci

Nazadnje pa poglejmo, kako vzpostaviti brskalnik, ki temelji na Androidu, z univerzalnimi odjemalci. Če se vrnete v Opera, je treba opozoriti, da bo taka povezava delovala samo za brskalnik, in ko boste zagnali iste aplete za novice ali aplikacije za družabno mreženje, bo nedostopna. Zato, da namestite VPN za celoten sistem, morate uporabiti posebne odjemalce. Najbolj napredni so:
 • Turbo VPN.
 • Orbot z brskalnikom Tor.
 • Brezplačen Super VPN.
 • VPN v oblaku.
 • Prosti VPN (Hotspot Shield Basic) in še veliko več.
 • Načela delovanja v letu 2008. \ Tvse aplikacije so praktično enake, vendar je udeležba uporabnika omejena na potrditev zaupanja v program, izbiro strežnika in klik na gumb za povezavo.

  Možni problemi s povezavo in glavni načini za njihovo odpravo.

  Kako vzpostaviti WLAN, ki temelji na Androidu, in ugotoviti, kako. Zdaj pa nekaj besed o tipičnih napakah in napakah, ko jih ni mogoče povezati.
  Pojav takšnih napak se večinoma nanaša na primere, ko je bila povezava urejena s sredstvi samega operacijskega sistema. V večini primerov se kot korekcijska tehnika predlaga preverjanje vnesenih podatkov, ki se nanašajo na naslove strežnikov, prijave in gesla. Manj verjetno je, da bi prišlo do napačnih omrežij Wi-Fi ali 3G. V primeru mobilnih operaterjev morate zahtevati nastavitve dostopa in jih shraniti po prejemu push sporočila. Težava je lahko tudi v tem, da ima pametni telefon ali tablični računalnik nameščen protivirusni ali požarni zid, da lahko blokira povezavo (in tudi če je uporabljen odjemalec VPN). Tako kot pri stacionarnih računalnikih, morajo biti ti programčki izklopljeni ali nastavljeni za čas povezave, bolj "tolerantni" na uporabo VPN.

  Namesto povzetka

  Tukaj je kratek povzetek vseh osnovnih tehnik za postavitev in uporabo tehnologij VPN na mobilnih napravah, v katerih se izvajajo sistemi, ki temeljijo na Androidu. Kaj izbrati od vsega tega? Predvideva se, da je uporaba vgrajenih sistemov bolje uporabiti, vsaj zaradi morebitnih zrušitev.Čeprav, če ni nič drugega, bo ta možnost delovala. Najboljša rešitev je namestitev popolnega odjemalca VPN. To je še posebej pomembno za zmožnost zagona drugih programov, ki uporabljajo internetni dostop, in ne samo brskalnika.

  Sorodne publikacije