Wilgeforce iz Roggeveena: opis lika iz "Witches"

Wilgeforce iz Rogueveena je izmišljen lik v Wimack Bookworld. Je čarovnik in velja za enega glavnih članov kapitula. On je bil tisti, ki je navdušil čarovnike, da so se uprli med dogodki v Taneddeju. Vilgeforce iz Roggeveena je eden glavnih antagonistov knjige o dogodivščinah Witcherja Geralta. Prihodnji čarovnik je bil sirota, ko so ga odpeljali na študij in izobraževanje druidov. Študiral je magijo že v zreli dobi. Vilgeforce iz Roggeveena je mizantrop, ki najprej misli in počne stvari, ki jih vodi samo njegov jaz. To je primer takšne vrste znanstvenikov, za katere ideja in namen daleč presegajo sredstva, ki jih uporabljajo.


Treba je omeniti, da se ta lik nikoli ni pojavil v nobeni posamezni igri, ki je povezana z Witcherjevim vesoljem. Kljub temu, da so se v igrah pojavili številni junaki knjig, čeprav so umirali kot Geralt ali Regis, Wilgeforce ni pomagal. To je velika škoda za oboževalce, saj bi prehod igre s takšnim značajem bil odlična zabava

Kako izgleda magija?

Ob prvi predstavitvi v knjigi je videz Vilgeforce iz Rogueveena opisan kot klasično lep, impozanten in visok človek. Lahko bi dobil največ 35 let. Njeni obrazi so plemeniti in pravilni, glas pa odlikuje iskrenost in spoštovanje. Pred dogodki v Tangeldu je imel plemenito lepoto, ki je bila neločljivo povezana z vsemi čarovniki. Kljub temu, po uporu in bitki pri Cyru, in po njej - z zverjonjegov videz se bistveno spreminja. Celotna leva stran njegovega obraza ima hude poškodbe. Njegov obraz je prekrit z zlatimi kremplji in sponkami, ki pomagajo ohranjati kristal v njegovem levem očesu. Ta mineral je bil uporabljen namesto očesa, tako da je imel čarovnik tridimenzionalno vizijo.


Po določenem času se znebi podpore za oko, toda iz tega ni izgledal manj strašljivo. Njegov obraz se ni mogel končati, obnovljene oči pa so bile veliko manjše od običajnega. Hkrati se je pogosto nenamerno obrnil, ko je čarovnik razjezil ali je bil nekaj vznemirjen.

Spretnosti in sposobnosti

Kljub temu, da po standardih čarovnikov Vilgeforce Roggeveen odlikujejo mladi, je bil znan po svojem čudovitem talentu. Njegova moč je bila tako ogromna, da se je lahko sočasno boril z več mogočnimi nasprotniki. Imel je moč ne le, da je zdržal Jennifer, Keire Metz, Sabrini Glewissig in Philip Eylhart, temveč se je tudi smejal v obraz obnovljenega nadškofa Tissa de Vrie. Uspešno je tekmoval tudi v bitki proti oslabljenim Jennair, Geraltu in Regisu. Spomnimo se, da je Regis - najvišji vampir, izjemno nevarno bitje, in v tistem trenutku bil na vrhuncu svojih sposobnosti. V tej bitki se je vse pohitelo, tako da je ves grad drhal do ustanovitve. Še več, Vilgeforce je v tem času filozofsko razmišljal nespametno, metali strele in lomili kamnite stebre z ognjem. Z lahkoto je vrgel čarovnika skozi celotno dvorano in brez njezapletov je obravnaval močan Jennair. Poleg tega bi lahko čarovnik zlahka uničil višjega vampirja. Stopil jo je in ga spremenil v brezoblično skalo. Treba je omeniti, da so vampirji na splošno odporni na toploto in sploh ne gorijo.
Kdo je Wilgeforce iz Roggeveena? Bil je sposoben in nadarjen čarovnik. Brez posebnih težav in klasičnih za večino čarovnije, kot je telekineza, zmožnost materializiranja predmetov iz zraka, ustvarjena iluzija, usmerjena materija, posedovanje znanosti o pospešenem celjenju ran, prakticiranje čarobnega iskanja potrebnih predmetov, je bilo mogoče ustvariti portale in še veliko več. Vredno plačati čarovniku. Tudi po tem, ko je prejel hude nesreče, se je lahko sam teleportiral. Ko je Tor Lara eksplodiral portal od Cyrusa v stolpu, je utrpel resno škodo, vendar ni izgubil zaupanja.

Nevarni nasprotnik

V knjigi se je čarovnik v pogovoru s Cyrus spomnil, da ne bo mogel pobegniti iz svojega gradu s svojim darilom. To pomeni, da je lahko našel način, kako nevtralizirati veščine Starejše krvi. Poleg izjemnih čarobnih sposobnosti se Wilgeforce razlikuje po agilnosti in visoki hitrosti. On je neprimerno zmožen ograjo, vendar v bitki pogosto raje uporabite kopje ali šest metrov kovinski ščit. Dvakrat je bilo tako orožje, ki ga je uporabil, da bi se soočil z Geraltom. Težko je dvomiti v spretnost njegovega ograje, kajti v nemoteni bitki proti čarovniku bi lahko brez težav oškodoval Geralta, ki je najmočnejši.na severu. Čeprav ne moreš ne priznati, da je med bitko čarovnik uporabil svoje čarobne trike, zahvaljujoč katerim je uspel pospešiti sovražnikovo gibanje.

Kako je umrl?

Smrt Wilgeforceja iz Rogueveena je nastala zaradi trikov. Čarovnice so uporabile čarobni amulet, ki ga je izdelal Frigagil Vigo namesto izgubljene čarovnice. Geraltu je pomagal uvesti iluzijo, da Wilgeforce ne more takoj prepoznati, saj ni pričakoval tako čarobnega trika od običajnega čarovnika. Kaj čarovnik izgubi v svojem prekomernem ponosu in zaupanju v svojo moč. Z močnim udarcem je udaril višjega vampirja, toda z Jennairom in Geraltom se je boril in se boril do zadovoljstva. Kljub temu je Jennefer trdila, da Vilgeforce po poškodbah v eksploziji portala ni uspel normalno obnoviti koordinacije, zato je pogosto zamudil cilje.

Čudovita regeneracija

Pomembno je omeniti sposobnost Wilgefortha, da se ozdravi. Je znani čarovnik v zgodovini, ki je lahko brez resne pomoči zdravil zelo hudo poškodovan. Navsezadnje je bila večina njegovega obraza, prsi, vratu močno poškodovana. To ne velja samo za kožo, ampak tudi za mišice in zrkla. V igri Witcher 3: Wild Hunt, je čarovnik Philip Eylhart poskušal ponoviti dosežke Wilgeforceja, potem ko je kralj Radium V februarja odvrnil oči. Poskušala je uporabiti agate, da bi jo nadomestila, vendar ni mogla doseči rezultata Vilgeforce. Čudežna deželameni, da je tak postopek zelo zapleten in zahteva čarovnika velikega čarobnega potenciala.

Možno srečanje s Pan Dzerkalo

Poleg "kamnitih src" profesor okultizma na Oxenburški akademiji opozarja, da je na ozemlju severnih kraljestev obstajala le ena oseba, ki bi se lahko s tem demonom uspešno lomila. Uspelo mu je premagati Gyunterja o Dimi v določenem testu ali igri. V domišljijskem svetu obstaja popolnoma utemeljena teorija, po kateri je profesor govoril o Vilgeforce. Srečanje Wilgeforceja iz Roggeveena in Gunterja o Dimi bi lahko postalo prav ta dogodek, zato je čarovnik prejel tako neprimerljiv talent in sposobnosti. Kljub temu ostaja ugibanje, ker Andrzej Sapkowski nikoli ni priznal zapleta igre kot kanon in razvijalci niso nikoli sodelovali pri analizi številnih teorij oboževalcev o usodi likov.

Ali je Wilgeforce iz Rogueveena v "Gvineji"?

Kljub dejstvu, da je ta igra s kartami polna velikega števila različnih likov iz knjig in iger v vesolju "Čarovnice", v njem ni mogočnega čarovnika.

Sorodne publikacije