Zamenjava žarnic: navodila

Zdi se, da spreminjanje žarnice z žganjem ni pretežko. In to je pravzaprav tako. Res je, da so mnogi podloga, medtem ko osebje prometne policije ne bo nekaj komentarjev. Dejansko zamenjava ni potrebna, ker je varnost svetlobnih naprav odvisna od varnosti prometa na cesti, zlasti ponoči. Poglejmo natančneje, kako poteka zamenjava žarnic, s katerimi težavami se lahko soočimo in kako vse narediti hitro in enostavno.

Splošno

Razumeti je treba, da so navodila za zamenjavo za različne avtomobile različna. Vsak proizvajalec oblikuje svoje oblikovne značilnosti v optiko avtomobila in njegovo lokacijo. Čeprav je splošno načelo v vseh primerih enako. Na nekaterih strojih je postopek zamenjave izjemno preprost in se zmanjša na vijačenje zgorele in zasuke nove svetilke, na drugih pa je potrebno popolnoma odstraniti žaromet, na tretji pa je treba celo porušiti odbijač.

Kot primer bomo vzeli proračunski avto Ford Focus, prav tako pa bomo upoštevali tudi značilnosti japonske Toyote. Načelo zamenjave podatkov o avtomobilih je podobno, vendar obstajajo nekatere nianse, ki jih je treba nujno upoštevati.

Zamenjava luči Ford Focus

Ameriški avtomobil te blagovne znamke je znan po svoji enostavnosti samopopravila. Zato zamenjava žarnic ne zahteva veliko truda. Iz orodja je zaželeno imeti pri roki ključ na "8". Z njegovo pomočjožaromet se ugasne, potem pa je potrebno odstraniti par ključavnic, ki držijo žaromet. Če žarometa potegnete na sebe, potem se zaskočita, če ne, potem lahko uporabite izvijač. Ko smo odstranili žaromet, je pred nami vtič žarometa. Mora biti onemogočen. Svetilke so pod zaščitnim pokrovom, drži se na 4 zapahih. Pritisnemo zrko in odstranimo ohišje. Nato lahko zamenjate označevalno svetilko. Nad svetilko za kratki svetlobni pramen. Po zamenjavi lahko nadaljujete z montažo, ki se izvede v obratnem vrstnem redu. Kot lahko vidite, je vse tukaj zelo preprosto in razumljivo. Poskusite ohraniti celovitost vseh plastičnih ključavnic, tako da bo glava trdno pritrjena in se ne bo zaletela v vožnjo.

Dimenzije zadnje svetilke

Svetilke na zadnjih lučeh luči Ford Focus-2 so enostavno razstavljene. Če želite opraviti delo, boste potrebovali majhen nabor orodja v obliki izvijačev in čistih krp. Seveda, morate kupiti novo 5W5 svetilko.

Prva stvar je, da odprete prtljažnik in po potrebi spustite sedež. Ko pridemo do nosilca svetilke, ga odstranimo. V ta namen je potrebno privijte sponke za 1/4 obrata v nasprotni smeri urinega kazalca. Po odstranitvi pokrova dobimo dostop do nosilca svetilk, ki drži na dveh zapahih. Pritiskamo jih z izvijačem, če ne pride ročno. Pred nami - 4 žarnice, zamenjajte z dela in po potrebi obrišite z alkoholno raztopino in čisto krpo. Priporočamo, da se ne dotaknete steklene žarniceGole roke Če se to zgodi, je treba žarnico obrisati čisto.

Zamenjava svetilke Toyota Corolla

Zamenjava svetilke v tem japonskem avtomobilu ni zapletena. Res je, da obstajajo nekatere posebnosti na restyled in dorsteyling modelih. Razmislili bomo o postopku na restil, saj je tu bolj delovno intenzivna, čeprav je mogoče reči le z velikim odlomkom. Vendar pa bo v primerjavi s "Focusom", treba biti malo več hrupa.
Najprej je treba dvigniti avto na dvigalu. Dvignemo se na stran, kjer je treba zamenjati žarnico. Pred tem je zaželeno, da se volan odvija v desno za dostop do levega sprednjega dela. Nato morate popolnoma ali delno razstaviti plastično zaščito, ki zapre dostop do splošnih dimenzij. Izklopite vijake in vzemite bate. Potem pritisnemo jezik in zavrtimo kartušo v smeri urinega kazalca. Potem lahko žarnico zamenjamo z novo. V obratnem vrstnem redu izdelamo postopek montaže. Če prvič naletite na takšen problem, lahko traja 20-30 minut na eno stran.

Več pomembnih podrobnosti

Pogosto lahko zamenjava zatemnilne žarnice na Solarisu ali katerem koli drugem vozilu povzroči nekatere težave. Na primer, plastične ključavnice so pogosto zlomljene, kar jih je potem težko popraviti. Obstajajo celo primeri okvare vgradnje žarometa, ki se ne prodaja posebej. Da bi preprečili, da bi se to zgodilo z vami, morate opraviti vse dobro in natančno. Naj vas ne obvladajotako hitro, toda žarnice in žice bodo cele. V nekaterih primerih, ko menjate svetilko na modelu Renault Logan, je potrebno odstraniti sprednji odbijač, kar ni zelo priročno. Na drugih strojih, kot je "Volvo XC90", ne bo potreboval niti posebnega orodja. Žaromet je tam pritrjen s posebnim zatičem v obliki črke T. Po odstranitvi boste lahko zamenjali žarnice, vključno z merami in žarometi.

Povzamemo

V nekaterih avtomobilih, zlasti z veliko kilometrino, so žice, ki vodijo do žarometov, v nesrečnem stanju, zlasti v vtiču. Zato je treba poskusiti, da jih ne motimo, vendar je najbolje pristopiti k vprašanju bolj globalno in jih nadomestiti z novimi. Če obstajajo goli stiki, potem se zaradi vdora vlage oksidirajo in začnejo delovati nestabilno, tako da je pri spremembi velikosti problema odkrit takšen načrt, je bolje, da ga takoj odstranimo in ne čakamo, da ugasne lučka. Na splošno je postopek zamenjave na vseh avtomobilih približno enak. Odstranite zaščitno ohišje, ki omogoča dostop do žarometov in blazinic. Včasih je smiselno vzeti žaromet samo zato, ker je to veliko bolj priročno, saj se daleč od vseh avtomobilov lahko pohvali z veliko prostora v urejenem prostoru. Zdaj veste, kako se izvaja zamenjava žarnice. Vse je zelo preprosto in jasno. Še vedno pa je zaželeno, da imamo vsaj najmanjšo predstavo o danem vprašanju in potem bo vse nujno izšlo. V vsakemto vam ne bo vzelo veliko časa.

Sorodne publikacije