HID tipkovnica: kaj je to in kaj storiti, če ne deluje ali ga računalniški sistem ne prepozna?

Glede na najnovejša znanstvena dognanja na področju računalniške tehnologije uporabniki vedno bolj opažajo prisotnost nekaterih nejasnih naprav, ki jih operacijski sistem pozna, kot so naprave HID. To še posebej velja za vse vrste igralnih krmilnikov, vhodnih naprav in manipulatorjev, vključno z miško, kot tudi za moderne tipkovnice HID. Kaj je naprava, zakaj so jim dana takšna imena in kako se spopasti z najpogostejšimi težavami pri njihovem delu, in še bolj razumeti. Toda za začetek bomo opredelili razumevanje glavnega izraza.

Človeški vmesnik: Kaj je ta naprava v splošnem pomenu?

Razumeti ta izraz na splošno je precej enostavno. Preprosto prevedi iz angleščine v ruščino, zato bomo dobili nekaj podobnih naprav s človeškim obrazom (vmesnik). Vsa oprema, vključena v ta koncept, se šteje za tisto, ki je zasnovana tako, da je čim bolj povezana z osebo. V kategoriji takšne opreme na splošno velja, da je večina perifernih naprav namenjena upravljanju računalniških sistemov na različnih ravneh.


Za njihovo povezavo se uporabljajo vmesniki USB in ustrezna vrata ali brezžični moduli Wi-Fi in Bluetooth. Zadnji dve, mimogrede, se nanašata tudi na razred USB HID. Z Wi-Fi moduli je vse jasno, saj lahko enake miške in brezžične tipkovnice imenujemo precej konvencionalne, ker za njihza povezavo z glavno računalniško enoto potrebujete le isti brezžični vmesnik, ki je vstavljen v ustrezna vrata USB. Bluetooth ni povsem jasen, saj priključitev na isti prenosni računalnik z vgrajenimi moduli "sintezovye", vrata USB morda sploh niso potrebna.

HID tipkovnica: kaj je to?

Zdaj pa nekaj besed o tipkovnicah. Poglejmo, katere vrste tipkovnice HID so. Kar je za napravo, je enostavno izmeriti, če jo samo vizualno ocenite. Med njimi so standardni bloki tipa, ki se uporablja na stacionarnih računalnikih (standard PS /2), in manjše tipkovnice brez digitalnih plošč, ki so nameščene na prenosnikih z velikostjo zaslona 13 palcev ali manj.


Ogledate si lahko tudi celotne multimedijske sisteme, igro okrnjenih panelov, mehke blazinice, prenatrpane skoraj v cevi, zelo majhne bloke z 221811 ali 10 ključi itd. (I /O območje 0-255). Toda naprave, ki so spremenile položaj glavnih gumbov s črkami in simboli, so bile pred kratkim še posebej priljubljene, kar ustreza tovarniški nastavitvi nestandardne postavitve.

Kaj storiti, če tipkovnica USB ne deluje: najlažja rešitev

Ključni koncepti so jasni. Zdaj se osredotočimo na situacijo, da tipkovnica HID iz nekega razloga ne deluje. Odpravljanje težav lahko izvedete na nekaj preprostih načinov. Prvičin najpreprostejša rešitev, ker se tipkovnica priključi neposredno preko USB vmesnika ali preko brezžičnega modula (pa tudi prek USB-ja), se uporablja uporabljena vrata. Možno je, da samo ne deluje ali ima drug razred (na primer tipkovnica je namenjena za povezavo preko USB 3.0 in je kabel vstavljen v USB 2.0 vrata).
Priključke in vtiče lahko ločite po barvi (USB 3.0 ustreza modri barvi).

Ponovna namestitev gonilnikov

Če menite, da je za katero koli napravo (zunanjo ali notranjo) v sistemu in njeno pravilno delovanje, obstaja poseben programski gonilnik, je logično domnevati, da je težava v njem. Prepričajte se, da je to preprosto, če pokličete upravitelja naprav. Če je zaznana oprema z napako, jo lahko takoj vidite na seznamu naprav HID, za katere gonilnik ni nameščen ali če njegovo delovanje ni uspelo. Ponavadi so proizvajalci ladje z vozniki pod njihovimi perifernimi napravami, tako da lahko voznik ponovno namestite sami. Vendar v večini primerov to ni potrebno, saj mora biti vsa oprema v razredu HID prepoznana po računalniškem sistemu in brez njega.
V tem primeru je najbolje, da napravo s problemom popolnoma odstranite in nato znova zaženete računalnik. V idealnem primeru bo Windows sam našel in namestil gonilnik.

Upravljanje programske opreme za krmilnike USB

Pogosto se lahko razlog skriva tudi v samem aparatu ali njegovih gonilnikih, vendar v krmilniku CKrmilniki USB.
V tem primeru je priporočljivo posodobiti gonilnike vseh krmilnikov, ki so v ustreznem razdelku istega "Upravljalnika naprav". V obeh primerih lahko uporabite posebne programe, kot je iObit Driver Booster, da poiščete in namestite posodobljeno programsko opremo brez sodelovanja uporabnika, da bi namestili najnovejše različice gonilnikov.

Aktiviranje USB BIOS-a

Ostaja še nekaj besed o tipkovnicah HID. Kakšna naprava je, seveda. Kako delujejo in kaj so namenjene, se zdi, kot da je jasnost. Ampak tukaj je, kaj storiti, če zgornje metode za odpravo problema izvedljivosti in ne more? Očitno, čeprav je bila prvotno zahtevana podpora za periferne enote tega razreda, kar bi se lahko zgodilo z nastavitvami primarnega V /I sistema.
Za natančnost, pojdite v nastavitve BIOS /UEFI takoj po vklopu računalnika in poiščite elemente, kot so podpora za tipkovnico USB ali podporna podpora USB. Za njih morajo biti vklopljeni. V nekaterih spremembah BIOS-a lahko najdete nastavitve, kot so EHCI Hand-Off in XHCI Hand-Off, ki so odgovorne za ročno preklapljanje med standardi USB 2.0 /3.0. Če imate v računalniku sistem Windows, jih morate deaktivirati (onemogočeno). V starejših različicah BIOS-a je tudi Plug & amp; Play OS, omogoča samodejno prepoznavanje naprav, ki podpirajo PNP. Omogočeno mora biti (Da).

Sorodne publikacije