Highscreen Pure F pametni telefon: pregled, funkcije, pregledi

Kaj je pametni telefon za moderno osebo? Katero mesto ima v svojem življenju? Seveda, eden glavnih. Trenutno je težko predstavljati, kako lahko preživite vsaj en dan brez takšnega "pametnega" pomočnika. Mobilni telefoni, s katerimi so v daljni preteklosti ostali samo klici in korespondenca s sporočili SMS. Zdaj pametni telefon opravlja veliko število funkcij. To lahko skoraj v celoti nadomesti računalnik. Seveda obstajajo omejitve, vendar so nekritične.


Segment proračuna predstavlja številne spodobne možnosti. Med njimi je junak našega članka - Highscreen Pure F. Pregled tega pametnega telefona bo pomagal določiti njegove prednosti in slabosti. Ta model je postal pionir serije Pure. Njegov predhodnik je pametni telefon Zera F (rev S). Ali ste spremenili značilnosti posodobljenega modela? Razumimo.

Embalaža in dodatki

Embalaža je zasnovana precej nestandardno. Ne pozna fotografije pametnega telefona. Namesto tega prikazuje risbo naprave brez zadnje plošče. Ima jasno definirane reže za kartico SIM in pomnilniško kartico, baterijo, objektiv glavne kamere, bliskavico in druge elemente, ki kupcu niso na voljo pri hitrem pregledu. Ali je ta rešitev uspešna? Vprašanje je sporno. Po eni strani ni absolutno nobene svetlosti paketa. In kot veste, je najpogosteje tržni korak, ki zagotavlja hiter začetek prodaje. Vendar, če pogledaš z druge strani, potem kupecNekatere funkcije pripomočka se takoj odprejo, na primer podpora za dve kartici SIM, informacije o bateriji, ločljivosti kamere, prisotnost senzorjev in še več.


Po mnenju mnogih kupcev je največja pomanjkljivost embalaže barvna lestvica. Kartonska škatla, urejena v svetlo rjavi barvi. Izgleda precej grobo. Ime modela in proizvajalec sta natisnjena v modri barvi. Na splošno nevsiljivem ozadju izstopajo, vendar svetlost ne dodaja paketov. Naenkrat je treba omeniti, da je na prvi pogled težko ugotoviti, da ima sodoben pripomoček. Notranjost škatle tudi ne bo vplivala na sorto kupca. Na voljo je samo pametni pametni telefon Highscreen Pure F, omrežni vmesnik, kabel USB. Prav tako ni bilo dokumentacije. Da bi olajšali nastavitev telefona, je proizvajalec s kompletom priskrbel uporabniški priročnik. Zagotovljena je tudi garancija na napravo, kar dokazuje ustrezen kupon.

Oblikovanje

Zunaj pametni telefon izgleda privlačno. Za raznolikost in povečanje povpraševanja potrošnikov je proizvajalec napravo predstavil v več barvnih rešitvah. Obstajajo seveda klasične možnosti - Highscreen Pure F Black (črna) in White (bela). Mladi, ki imajo raje svetlejše odtenke, niso ostali neopaženi. Za njih so na voljo rumeni, oranžni in zeleni vzorci.
Oblikovalci, ki ustvarjajo ta model, so raje imeli prave geometrijske oblike. Zgornje in spodnje okončine so enakomerne, vogali so zaokroženi. Takšna odločitev zagotavlja nekakšno trdnost. Pri teži 122 g dimenzije ohišjasestavljajo 123,6 x 63,9 x 9,6 mm. Cover pokrov je mat, tako da ne morete skrbeti za kopičenje prstnih odtisov. V zbirki ni nobenih trditev: škripanje, reakcija, krčenje ni. Na sprednji plošči je zaslon, ki je obdan s precej širokim okvirjem. Na straneh je debelina skoraj 6 mm, v zgornjem delu 17 mm, na dnu 19 mm, elementi, kot so senzorji, kamere, zvočniki, so razvrščeni po standardni shemi, zato jih ni več treba ustaviti. Na zgornjem koncu je avdio izhod. Spodaj je mikrofon, vrata USB. Izhodna luknja je velika, skoraj celotna širina telefona.

Zaslon

Proizvajalec je na Highscreen Pure F. namestil 4-palčni zaslon. Funkcije zaslona so neverjetne. Njegovo dovoljenje po sodobnih standardih je precej nizko - 800x480 px. Tip - WVGA. Višina zaslona je 887 mm, širina 53 mm. Če izračunate razmerje stranic, bo to razmerje 5: 3. Podoba je težko poimenovati jasna, vendar je za njeno cenovno kategorijo povsem sprejemljiva. "Kvadrati" pikslov niso vidni s prostim očesom, saj je njihova gostota 233 ppi. Zrnavost je majhna.


Vidni koti dopuščajo še veliko želje. Pri nagibu 45 ° močno zmanjša kontrast, svetlost in barvno nasičenost. Vendar pa po mnenju uporabnikov to ni tako kritično kot pomanjkanje antirefleksnega premaza in visoko kakovostnega zaščitnega stekla.

Uspešnost

Med testiranjem so rezultati dobrega delovanja pokazali Highscreen Pure F. Značilnosti procesorja, kot za začetniški pripomoček, so impresivne. Nabor čipovMT6582M je izdelan s tehnologijo 28 nm s strani tajvanskega proizvajalca MediaTek. Temelji na štirih jedrih Cortex-A7. Vsak računalniški modul se pospeši na 13 GHz. Ti parametri CPE-ja so zelo težki. Vendar pa naprava skupaj z grafičnim pospeševalnikom Mali-400MP2 in zaslonom z nizko ločljivostjo prikazuje dobre rezultate delovanja.
V pregledih lastniki trdijo, da pripomoček deluje nemoteno. Ne zažene se pri zagonu nezahtevnih aplikacij.

Avtonomija

Na žalost se lastnosti in baterija Highscreen Pure F ne razlikujejo. Telefon uporablja litij-ionsko baterijo. Njena zmogljivost je le 1500 čarovnik. Na kakšno obdobje trajanja baterije brez ponovnega polnjenja lahko računate? Proizvajalec ne ponuja izraznih funkcij, zato se boste morali obrniti na povratne informacije lastnikov. Po njegovem mnenju pametnega telefona ni treba polniti za 9 ur, če je za poslušanje glasbe potrebno približno eno uro, preživeti istočasno govoriti, porabiti več kot 2 uri prek interneta prek Wi-Fi, narediti nekaj slik ali posneti 20-minutni video. Čas se lahko podaljša za 3-4 ure, če se obremenitev zmanjša na minimum.

Komunikacije

Pripomoček Highscreen Pure F deluje z dvema karticama SIM. Reže za njih se nahajajo pod zadnjim pokrovom baterije. Naprava podpira omrežja druge generacije in omrežja 3G. V nastavitvah lahko izbirate med tremi načini: 2G, 3G in kombinirano. Slednji vam omogoča samodejno preklapljanje med omrežji. Treba je omeniti, da ko je ta možnost aktivirana, bo veliko 3G, ko bo signal slabza porabo energije. Preostali del komunikacij je precej standarden. Pametni telefon ima Bluetooth različico 4.0 in GPS. Ne brez brezžične povezave, s katero lahko uporabljate internet brez omejitev - Wi-Fi. Izpolnjuje vse sodobne zahteve. Tehnologije OTG in NFC na tem pametnem telefonu niso podprte.

Pomnilnik

Highscreen Pure F glede na značilnosti spomina v celoti ustreza proračunskemu segmentu. To nakazuje, da se ne pričakujejo visoka pričakovanja. Razvijalci so bili omejeni na samo en gigabajt RAM-ov. Kakšne sklepe lahko iz tega povzamemo? Kot igralni pametni telefon ta model ne ustreza. Opraviti jo mora nekoliko lažje. Tukaj je pripomoček, s katerim se lahko ukvarjajo zelo hitro. Pure F bo zadovoljil tiste stranke, ki ne postavljajo visokih zahtev. Ne delajte brez in brez integriranega pomnilnika. Žal pa tudi s svojimi količinami ni vse tako gladko. Velikost pomnilnika je samo 8 GB. Toda približno polovica bo na voljo uporabniku. Preostali del prostora je že vključen v datoteke "Operations". Po sodobnih standardih to ni dovolj. Če pa menite, da aplikacije, ki zahtevajo veliko količino virov na napravi, niso nameščene, lahko to pomanjkljivost sprejmete. Shranite situacijo s pomanjkanjem pomnilnika za zunanji pomnilnik. Lastniki lahko namestijo 32-GB flash pogon in prenesejo svoje najljubše skladbe, filme in še več.

Kamere

Fotoaparat seveda ne bo nadomestil pametnega telefona Highscreen Pure F, vendar lahko še vedno naredite dobre fotografije. Razvijalci so namestili dve kameri. Glavni je opremljen s 5 milijoni slikovnih pik senzor. Obstaja bliskavica. Kaj?Kar zadeva kakovost slik, ne smete pričakovati visokih rezultatov. Vse bo odvisno od razsvetljave. Funkcija samodejnega ostrenja ni na voljo. Po mnenju večine kupcev kakovostne fotografije ne pokrivajo do 5 MP. To je bolj podobno kamero z ločljivostjo 2 milijona pik. Videoposnetek se snema z ločljivostjo Full HD. V zvezi s kakovostjo je torej na povprečni ravni. Snemanje je možno z zvokom in brez njega. Sprednja kamera ima zelo majhno ločljivost - samo 3 MP. Seveda pa to s pomočjo sefije ne bo uspelo, vendar bo dovolj video komunikacije. Če povzamemo, je fotoaparat najšibkejše mesto na tem pametnem telefonu.

Programska oprema

Highscreen Pure F ima najpogosteje uporabljen operacijski sistem - Android. Proizvajalec je želel različico 5.0 (Lollipop). Na voljo ni nobenih korporativnih lupin. Kot pravijo uporabniki, lahko s podatki na pametnem telefonu uživate v sistemu v »čisti« obliki. Za to "operacijo" je bilo razvito dovolj veliko število različnih aplikacij. Lastniki tega modela se ne bodo počutili prikrajšani. Da ne bi nalagali težkega RAM-a, so razvijalci uporabili pripomoček CCleaner. Z njegovo pomočjo lahko optimizirate delo pripomočka, osvobodite prostor na pogonu, zataknete aplikacije in še več. Ne brez iger. Naprava je večinoma arkadna, na primer Minigolf ("Mini-golf"). Grafika v njih je dobra, zato se uporabniki opirajo na prednosti pripomočka. Priljubljeni so tudi urejevalniki fotografij, protivirusni programi, programi za izboljšanje zvoka. Seveda, razvijalcinameščen brskalnik »Chrome« in njegove glavne storitve. Uporabnikom je na voljo standardni nabor organizatorjev: kalkulator, budilka, koledar in drugo. Na voljo je tudi avdio in video predvajalnik.

Highscreen Pure F: cena

Kako se določi cena pripomočka? Seveda, odvisno od značilnosti. Včasih znane blagovne znamke nekoliko precenjujejo. Vendar v primeru Highscreen tega ni opaziti. Praviloma, če je pametni telefon opremljen z omejenim naborom funkcionalnosti, potem spada v proračunski segment. V tej kategoriji je vedno konkurenca. Zahvaljujoč njej lahko celo za nekaj denarja kupite pripomoček, ki ustreza sodobnim zahtevam. To je tisto, kar Highscreen Pure F. Cena na napravi se giblje v razponu od 6000 rubljev. Po mnenju mnogih kupcev pametni telefon, ki je odličen za vsakodnevne naloge, v celoti opravičuje to vrednost. Vendar trg mobilnih naprav nikoli nima novih kopij. Zato zdaj za takšen denar lahko poberete bolj funkcionalno novost.

Highscreen Pure F: pregledi

Glede na to, da se je ta model pojavil v prodaji leta 2015, je na spletu veliko pregledov. Da bi ocenili realne možnosti in seveda pomanjkljivosti, je treba paziti na mnenje lastnikov te naprave. Torej, kakšne zaključke lahko naredimo po preučevanju? Večina pregledov (približno 90%) je pozitivnih. Še posebej razlikujejo oblikovanje in optimalno vrednost za denar. Če je naprava kupljena za študij ali delo (za klicanje), potem ni vredno dvomiti, to je odlična možnost. SHighscreen Pure F lahko upravlja vse vaše vsakodnevne naloge, zaslon na dotik pa se hitro odzove na dotik, deluje natančno in natančno. Če je potrebno, lahko vedno "sedite" na internetu ali se družite s prijatelji s prijatelji. Včasih preskočite povratne informacije z negativnim razpoloženjem. Treba je omeniti, da so samski. V bistvu so pozorni na dejstvo, da ta pripomoček »ne bo potegnil« sodobnih iger in aplikacij, ki zahtevajo veliko sredstev. Toda taki uporabniki bi radi svetovali, da bi omenili ceno, in taki minusi sami padejo. Konec koncev, gaming pametni telefon z veliko količino "RAM" in močan procesor bo stalo na trenutke več.

Sorodne publikacije