ZyXEL Keygen usmerjevalnik Omni II: navodila, nastavitve, pregledi

Router ZyXEL Keenetic Omni II je eden od modelov Keenetic Router, ki se razlikujejo le v oblikovanju in strojni opremi. Resnične razlike so le med modeli Extra in Giga. V bistvu standardni usmerjevalnik ZyXEL Keenetic Omni II združuje značilnosti in značilnosti celotne linije naprav, z izjemo mlajših in starejših modelov.

Brezžični usmerjevalnik

ZyXEL Keenetic Omni II je standardno na voljo. Pakirano v klasični škatli. Druga različica usmerjevalnika se razlikuje od prve razpoložljivosti posebne programske opreme za nadzor naprave.


Komplet vsebuje samo usmerjevalnik, kabel za povezavo z osebnim računalnikom, napajalnik, priročnik za ZyXEL Keenetic Omni II, garancijsko kartico. Treba je omeniti, da je celoten ZyXEL Keenetic ruski razvoj.

Oblika ZyXEL Keenetic Omni II

Vsi modeli usmerjevalnikov tega ravnila so izvedeni v istem slogu: telo sijajne plastike z vzorcem valov. V pregledih o usmerjevalnikih ZyXEL Keenetic Omni II uporabniki opazijo neprijetnosti te rešitve: prstni odtisi so na površini hitri. Hladilni sistem predstavljajo rešetke, nameščene na stranskih površinah. Tipka WPS se nahaja na desni strani. USB konektorji, kot tudi sam modul, so na voljo samo pri modelih 4G in Omni. Modeli ravnila se razlikujejo le v prisotnosti USB,obliko in lokacijo anten. Na primer, ZyXEL Keenetic Omni II je opremljen z dvema antenama, ki se nahajata na stranskih straneh, kar je zelo priročno za povezovanje vmesnikov s priključki za usmerjevalnikom.


Modeli usmerjevalnikov brez USB modula so opremljeni z osmimi zelenimi svetlečimi diodami, medtem ko je USB opremljen z devetimi spremembami. Prikazujejo razpoložljivost napajanja, internetno povezavo ali iskanje linij, povezavo s štirimi vrati LAN ali WAN, Wi-Fi ali USB (če je na voljo) z določenim modelom usmerjevalnika. Gumb za nastavitev usmerjevalnika ZyXEL Keenetic Omni II je nameščen na stranski plošči, pri drugih spremembah pa na zadnjem robu. Tipke lahko konfigurirate za različne funkcije: aktiviranje Wi-Fi, varno odstranjevanje priključenih naprav USB, vklop WPS. Tipka za ponastavitev na tovarniške nastavitve se nahaja tam. V bližini so vrata LAN in WAN, gumb za vklop in priključek za napajalnik.

Specifikacije usmerjevalnika

Celotna linija modelov, razen starejših in mlajših modelov, ima podobno konfiguracijo strojne opreme, ki temelji na procesorju MediaTek MT7620N s hitrostjo takta 580 MHz. Pomnilnik DDR-64 MB, za firmware dovolj 8 MB pomnilnika flash. Opremljen z usmerjevalnikom ZyXEL Keenetic Omni II, brezžičnim krmilnikom 80211 b /g /n z največjo hitrostjo prenosa podatkov do 300 Mb /s. Nekateri modeli linije imajo nameščen modul USB 2.0. V skladu z njegovimi značilnostmi so usmerjevalniki ZyXEL Keenetic bistveno slabši od tistih istega Xiaomi Mi Mini Routerja, na primer, daveliko nižja cena je včasih boljša. Prednost ZyXEL-a pa je v tem, da jo je veliko lažje prilagoditi in ponarediti.

Povezava in delovanje usmerjevalnikov

Po prvi povezavi zahteva ZyXEL Keenetic Omni II prijavno ime in geslo iz internetne povezave ter začne takoj delovati. Usmerjevalnik je opremljen z vgrajeno enotno programsko opremo s funkcijo samodejnega posodabljanja in velikim številom storitev, ki jih lahko aktivirate po želji. Na primer, lahko onemogočite vgrajen modul odjemalca torrent, še posebej, če ga ne potrebujete. ZyXEL Keenetic Router podpira povezave L2TP, IPoE, PPTP in PPPoE. Funkcionalna naprava vam omogoča, da jo uporabljate kot ločeno dostopno točko in repiuter, da povežete pripomočke tretjih oseb prek Wi-Fi prek priključka USB, avtorizatorja in brezžične povezave, ki jo podpira modul 802.1. Podpora za modem ZyXEL Keenetic Omni II različnih povezav vam omogoča, da jih povežete z vnaprej določeno prioriteto. Učinkovitost kanalov ureja modul Ping Check: v odsotnosti pinga se usmerjevalnik ponovno poveže z drugim virom signala. Usmerjevalnik ZyXEL Keenetic Omni II lahko podpira IPTV z uporabo IGMP. Vgrajeni strežnik in možnost dodeljevanja posameznih vrat omogočata povezavo predpone. Funkcionalnost širokega brezžičnega usmerjevalnika podpira zajemanje paketov, modul IPv6 lahko identificira uporabnike za dostop do datotek, se poveže s strežnikom DLNA, sinhronizira z večino tiskalnikov in modemov USB,lahko delajo s sistemom za nalaganje datotek.
Funkcije ZyXEL Keenetic Omni II vključujejo zmožnost omejevanja in nadzora dostopa do omrežja. V ta namen se aktivira požarni zid, ki omogoča nastavitev posebnih nastavitev za vsak vmesnik. Pri iskanju je možno filtriranje na straneh in besedah ​​z uporabo funkcionalnosti storitev "Yandex.DNS" in SkyDNS. Kljub dejstvu, da ta storitev zagotavlja razširjen paket funkcij na plačani osnovi, so osnovni dovolj za omejevanje dostopa otrok do neželenih vsebin. Take omejitve lahko razširite ne samo na celotno omrežje, temveč tudi na določeno povezavo ali napravo.
V domači skupini lahko z usmerjevalnikom ZyXEL Keenetic Omni II izdelate ločene naprave, tako da jih na primeren način preimenujete. Vsaka priključena naprava lahko poda novo ime in spremeni naslov IP DHCP, ki ga zagotavlja strežnik. Ta usmerjevalna funkcija je zelo priročna in preprečuje konflikte, povezane z naslovi IP. Če ima usmerjevalnik hkrati več vmesnikov za povezavo, lahko svoj naslov in ime vnesete v vsako posamezno pristanišče. Samodejno posodabljanje prikaže nameščene module in potrebo po njihovih posodobitvah. Uporabnik lahko aktivira /deaktivira posamezne module in po potrebi izvaja njihove posodobitve. Usmerjevalnik podpira skoraj vse obstoječe datotečne sisteme in je lahko sinhroniziran s trdimi diski. Programska oprema omogoča delo s pogoni. Za dostop do omrežja se uporabljajo protokoli FTP in SMB /CIFS.Na voljo so internetni daljinski nadzor in konfiguracija strežnika prek DLNA, Microsoft Windows in BitTorrent.

Nastavitev internetne povezave

Nastavitev omrežja za povezavo z internetom se izvaja prek priročnega in intuitivnega spletnega vmesnika. Z njim se lahko povežete tako, da v iskalno vrstico brskalnika vnesete kombinacijo 1921681.1. Na dnu usmerjevalnika se ponavadi natisne uporabniško ime in geslo, ki ga morate vnesti ob prijavi v spletni vmesnik. Zaželeno je, da se tovarniške nastavitve spreminjajo na svoje. To lahko storite v razdelku »Uporabniki« po dvojnem vnosu gesla. Vmesnik ponuja dve različni možnosti za vzpostavitev omrežja: hitro ali z uporabo spletnega konfiguratorja. Priporočljivo je, da običajni uporabniki izberejo prvo metodo. V razdelku »Povezovanje z internetom« so navedeni pooblaščeni podatki: prijava, geslo in druge informacije. Vnesene informacije morajo ustrezati tisti, ki jo je izdal uporabnik.

Nastavitve PPPoE za posamezne operaterje

Spodnji meni usmerjevalnika vsebuje ikono, ki predstavlja globus, pri katerem prehod odpre zavihek za povezavo, kjer je izbrana želena konfiguracija. V razdelku »Opis« je izbrano potrditveno polje Širokopasovna povezava, nato se odpre zavihek »Ethernetna povezava«, ki takoj vzpostavi več potrditvenih polj: nasproti »Uporabi WAN« in »Uporabi za dostop do omrežja«. Naslova MAC ni treba spreminjati, vendar je parameter IP naslov določen v nastavitvi "No IP Address". Dodaj novoPovezavo lahko najdete v razdelku PPPoE /VPN. V ta namen se izvedejo naslednja dejanja:
 • Vnese se s prijavo in geslom ponudnika.
 • Vrstice "Opis" in "Ime storitve" sta prazni.
 • Predloži se samodejno preverjanje pristnosti.
 • Tip - PPPoE.
 • Ko je pravilno konfigurirana, se bo povezava z internetom prikazala takoj po shranjevanju sprememb.

  L2TP Configuration

  Za ponudnika internetnih storitev (ISP) se nastavitev internetne povezave, tj.
 • Vrsta povezave - L2TP.
 • V "Naslov strežnika" vnesite tp.internet.beeline.
 • Označuje prijavo in geslo, ki ju je izdal ponudnik.
 • Spremembe se hranijo.
 • Nastavitev povezave Wi-Fi

  Funkcionalnost usmerjevalnika ZyXEL omogoča, da se uporablja kot naprava, ki distribuira omrežje Wi-Fi. Element "Access Point" je izbran v Router Interface in nastavljeni so naslednji parametri:
 • Auto Channel.
 • Ime SSID ustvari uporabnik, ki predstavlja ime omrežja.
 • Vnesite geslo.
 • Največja izhodna moč.
 • Stopnja zaščite - WPA2-PSK.
 • Kot rezultat

  Usmerjevalna linija ZyXEL Keenetic velja za eno najboljših: uporabnik lahko izbere model, ki je optimalen za njegovo funkcionalnost, specifikacije in stroške. Primerjajte model z analogi vzorca Xiaomi neuporabna: kljub širšiFunkcionalna, lahko dosežete podobne lastnosti na Xiaomi, vendar je treba skrbeti z vdelano programsko opremo, toda na koncu lahko dobite dober usmerjevalnik v privlačnejšem dizajnu in z možnostjo dela v dveh območjih omrežij. ZyXEL Keenetic deluje izven polja, ne da bi zahteval prenapolnitev in kompleksne nastavitve, ima dobro strojno komponento in funkcije. Zamenjava starih modelov z ravnilom z novimi ni potrebna: tehnične lastnosti in strojna komponenta v njih so popolnoma enake, edina razlika je videz in lokacija anten. Če prvič kupite usmerjevalnik ZyXEL, je bolje, da se zadržite na novih modelih serije - cenejši so, izgledajo bolj privlačno in, kot je bilo že omenjeno, so njihove antene zelo dobro nameščene na straneh.

  Sorodne publikacije