AMD Radeon HD 7800 Series: Značilnosti dveh grafičnih kartic

V letu 2013 je AMD izdal dve grafični kartici AMD Radeon HD 7800 Series z različnimi funkcijami. Chip, ki temelji na mikroarhitekturi grafičnega jedra Next, ima mesto, ki je enako 2,8 milijarde tranzistorjev. Tako kot večina kartic Radeon je na voljo tehnologija Eyefinity za povezavo do šestih monitorjev naenkrat. Delujejo lahko neodvisno drug od drugega in lahko ustvarijo en velik monitor. Vse je odvisno od tega, katere nastavitve bodo prikazane.

Radeon 7850

Ta grafična kartica AMD Radeon HD 7800 Series ima frekvenčno zmogljivost 800 MHz CPU. Visoka zmogljivost in pasovna širina (153 gigitov na sekundo) zagotavljajo 256-bitno vodilo. Računalniški sistem obdeluje podatke, nivo 176 teraflops. Računske enote so prisotne v količini 16 kosov, teksturni bloki pa v 64 kosih. Za računalniške procese obstajata dve jedri.


Format pomnilnika je v skladu z oznako GDDR5, podpora za DirectX 11 pa bo pospešila interakcijo z aplikacijami operacijskega sistema. Za boljšo optimizacijo delovanja kartice je potrebno spremljati nadgradnjo gonilnikov, saj lahko v celoti razkrijejo vse funkcije grafičnega procesorja in omogočijo dostop do potrebnih nastavitev. Osnovni gonilniki, ki označujejo grafično kartico v sistemu, so vključeni s kartico, posodobljeno različico pa si lahko ogledate na strani AMD. Ta procesor AMD Radeon HD 7800 Series podpira najnovejšo vgrajeno grafično karticotehnologije, ki vam omogočajo, da uživate v visoki kakovosti in gladki sliki v 60 slikah, ločljivost pa lahko doseže 4096 x 2160 slikovnih pik. Enako velja za avdio tok, ki ustreza vsem sodobnim zahtevam in ustvarja kakovosten zvok.


Radeon 7870

Ta grafična kartica AMD Radeon HD 7800 Series je močan sledilec prejšnje kartice. Ima cel gigaherc za delo z grafičnim procesorjem. Delovanje za računalniške operacije je veliko večje kot v prejšnji različici - 256 teraflops. Obstajajo računalniški bloki v višini 20 kosov in 80 blokov tekstur.
Ker je to vodilni model serije 7800, potem v marsičem presega svojo protipostavko. Tehnologija tessellacije je že dolgo predstavljena grafični kartici tega proizvajalca, vendar je bila v tej različici prinesena na rob. Zdaj lahko uživate v tridimenzionalni sliki, ki navdušuje s svojim realizmom in podrobnostmi. Izboljšano glajenje vam bo pomagalo doseči gladke in prijetne slike. Pri drugih parametrih je ta predstavnik serije AMD Radeon HD 7800 popolnoma enakovreden prejšnjemu modelu. Obe kartici lahko podpirata tehnologijo 3D slik, tako v videu kot v igrah. Obstaja tudi možnost povezovanja, da bi izboljšali delovanje več kartic, vendar je ta možnost lahko odvisna tudi od zmožnosti matične plošče.

Sorodne publikacije